Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

honden en vlooien

Auteur Bericht

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#0 Geplaatst: 2008-11-10 17:02:33

Wij nemen onze hond altijd mee naar Frankrijk. Helaas hebben volgens ons alle lokale honden ontzettend veel vlooien met als gevolg dat onze hond ook gelijk vlooien heeft. De lokale eigenaren vinden dit gewoon want de honden komen toch niet in huis maar onze Nederlandse (wel in Frankrijk geboren) labrador natuurlijk wel.

Meestal lukt het om de vlooien te bestrijden maar soms wordt het echt vervelend. Vooral omdat wij dan bijvoorbeeld 2 maanden naar Nederland gaan. Als je dan terug komt lijkt het wel of de vlooien de macht overgenomen hebben in je huis.

Je wordt ze wel weer de baas maar vervelend blijft het.

Heeft iemand ervaring met het voorkomen van dit probleem. De laatste tijd nemen wij onze hond al niet meer mee als er ergens ook Franse honden zijn maar het lieve diet gaat zo graag mee. Ook de welbekend middelen blijken niet voldoende te werken.

Willem

avatar#6253
majelle
Berichten: 1
Reacties: 5

#1 Geplaatst: 2008-11-11 16:24:25

Wij namen onze duitse herder (we hebben haar helaas na 12 prachtige jaren 2 weken geleden moeten laten inslapen) altijd overal mee naartoe, heel europa door, zelfs naar Marokko, en ook naar ons huis in Frankrijk en ze heeft haar hele leven nooit vlooien gehad. We gaven haar tegen de tijd dat de vlooien en teken actief worden druppels in de nek (via de dierenarts) en in de zomer nog een vlooien-/tekenband erbij. De dierenarts kan je daarbij heel goed adviseren. Let ook op bescherming tegen zandvliegjes en hartworm. Het zou jammer zijn als je door vlooien je hond niet meer mee zou kunnen nemen, dit is best op te lossen. Je moet wel voordat je je huis voor langere tijd verlaat heel goed stofzuigen en als je het helemaal goed wilt doen daarna met een spuitbus de plekken inspuiten waar je hond vaak komt. Succes ermee!

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#2 Geplaatst: 2008-11-11 18:28:05

Letterlijk volgens Midas Dekker:

"Vlooien komen alleen voor bij dieren die er een nest op na houden,
zoals vossen, duiven, egels en mensen.
In het nest vinden de larven de huidschilfers en verdroogde bloedresten
waar ze groot en sterk van worden.
Pas wanneer ze volwassen zijn beklimmen ze hun gastheer
voor hun eerste echte bloedmaaltijd"

Ik denk dat de bestrijding met grondig stofzuigen begint.

janv

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#3 Geplaatst: 2008-11-12 09:47:50

Onze honden gaan trouw mee naar onze Franse stek. Daar lopen ze vrij rond (en gaan af en toe mee met de kuierende oude buurman – daartoe door hem aangemoedigd). Ze zijn meestal vlovrij, maar daar doen  we dan het nodige voor. Goed stofzuigen helpt sowieso, maar een tweede hulpmiddel  is de honden ‘Program’ laten slikken. Dat  zorgt er voor dat de vlooien zich niet meer voortplanten. Dat helpt natuurlijk niet tegen vlooien die van andere honden overspringen. Daarvoor gebruiken wij ‘Frontline’. Dat middel is ook goed tegen teken en ander ongerief.  Dat is vooral belangrijk omdat in sommige delen van Frankrijk de ziekte babesiose via teken wordt overgebracht. En daar kan je hond vrij snel aan dood gaan.

De voornoemde combinatie zorgt er voor dat de vlooien en teken als ze een lekker plekje op onze honden zoeken, er dood of versuft van af vallen en ook niet kunnen ‘herbesmetten’. Het is wel zaak je aan de juiste dosering en toedieninginterval te houden.

Groet,

Frans

avatar#4545
Sylvie60
Berichten: 7
Reacties: 35

#4 Geplaatst: 2008-11-21 13:42:09

Hallo,

Ik woon nu 3 jaar in Zuid-Frankrijk en mijn ervaring is dat alleen Aventix bij mijn hond, grote New-Foundlander, afdoende werkt. Zij heeft absoluut geen teek of vlo meer, maar zorg wel voor een afdoende dosering. Frontline was een regelrechte ramp!

Groetjes Sylvie

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#5 Geplaatst: 2008-11-21 14:54:11

Bedankt voor jullie reacties, wij gaan en nog meer stofzuigen en Aventix proberen want Frontline werkte onvoldoende.

Willem

avatar#4485
MarcD
Berichten: 3
Reacties: 28

#6 Geplaatst: 2008-11-22 18:04:27

een ander effectief middel dat zowel voor mens preventief voor teken en dier en daarboven biologisch is  is Biokill - werkt preventief en kan door de mesm ook op de blote huid gebruikt worden / diegene die meer wil weten kanik een productomschrijving doormailen

Neen -  ik ben geen vertegenwoordiger of handelaar - weet dit als preventie adviseur in een sociale werkplaats met een grote groendienst

avatar#5909
Ericlot
Berichten: 2
Reacties: 9

#7 Geplaatst: 2008-11-24 10:49:23

Wat ook een effectief middeltje is tegen vlooien is azijn.

Natuurlijk niet bij hele nesten vlooien maar zodra je merkt dat je hond vlooien heeft, azijn in zijn water doen en op de plaatsen waar je vlooien opmerkt, mert een bloemspuitje azijn vernevelen.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#8 Geplaatst: 2008-11-24 13:11:11

Die biokill, werkt dat ook in het geval van aoutats?

avatar#4485
MarcD
Berichten: 3
Reacties: 28

#9 Geplaatst: 2008-11-24 21:59:16

Antonia,

en goede vraag maar ik zou het ook niet weten - ik heb de tip ook nog maar net binnengekregen en zal het volgend jaar in het najaar zeker eens proberen. Ieder najaar heb ik ook veel last van die kleine beestjes.

Ik zal het ook eens bevragen bij de diensten die hierover advies geven en/of de producent

wordt vervolgd 

avatar#6484
Chacaltaya
Berichten: 0
Reacties: 2

#10 Geplaatst: 2008-11-27 19:29:15

Wij gingen in het verleden regelmatig heen en weer met onze honden (newfoundlanders en griffons) en hebben gelukkig nooit problemen gehad met vlooien ondanks de krioelende buurhonden. Onze newfoundlanders werden altijd elke 2 maanden gewassen met anti-vlooienshampoo van Bogena/Beaphar omdat ik druppels voor hun gewichten wel erg prijzig vond en dit dus afdoende werkte en onze griffons (20 kg) worden gedruppeld met Stronghold of Avocat en nooit een vlo gezien.

En we krijgen ook regelmatig gasten in huis die wél vlooien hebben omdat ik hondentrimster ben maar goed stofzuigen en eigen honden goed behandelen is de enige oplossing denk ik.

's Zomers in elk geval niet te veel dweilen want de larven van vlooien zijn gek op vochtigheid dus overleven zij ook des te makkelijker en wil je per sé dweilen dan is mij altijd aangeraden dat met soda te doen omdat dat het einde betekend van de vlooieneitjes.........

succes !

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2008-11-27 20:08:26

Met 7 katten en een hond in Frankrijk + een huis met vele hoeken een gaatjes (onmogelijk alles te stofzuigen en te dweilen) wat praktijkervaring gedurende 10 jaar.

Allereerst, het dure Frontline (werkzame stof Fipronyl) werkt nauwelijks. Met de dure ampullen van Program (Lufénuron) iets beter, wat mij niet bevalt is dat het in het lichaamsvet van de poes of hond wordt opgeslagen en vandaaruit werkt maar het helpt weer wel tegen wormen. Verder heb ik nog poeders op basis van carbaryl en Téthramethrine. Dit laatste is aardig biologisch afbreekbaar en belast het milieu nauwelijks (komt van de goudsbloemachtigen).

Mijn gedierte is heel wisselend "bevlooid". De 4 -min of meer- cyperse katten hebben nauwelijks last maar zitten altijd vol met teken. De andere katten (wit, grijs en zwart) hebben bijna nooit teken maar altijd vlooien. Alleen de grijze (lichtelijk neurotisch) heeft er écht last van, krabt zich open. De hond, een langharige Shi-Tzu (nee, niet MIJN keus, is van echtgenote!) krabt zich een ongeluk en is niet vlooivrij te krijgen).

Ik gebruik meestal twee middelen tegelijk omdat de ervaring geleerd heeft dat dat het beste helpt. Blijkbaar is er resistentie. Maar blijkbaar ook een gevoeligheid die per beest verschilt.

Ik heb ermee leren leven dat ze nooit allemaal tegelijk vlooivrij zijn te krijgen. Het zij zo. De vlooien bijten mij in elk geval niet noch de andere huisgenoten.

Steven

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#12 Geplaatst: 2008-11-30 19:26:31

Mijn tip is:

-zwemmen met de honden in zee

-omgeving van de hond en mand droog houden, niet dweilen want vlooien / neten zijn gek op vocht.

- Af en toe omgeving van de hondenmand sprayen met peteroleum, let wel peteroleum is geen gasolie of dieselolie of wasbenzine, terpentine of zo maar echt peteroleum. zo ook de hond indien nodig, is al een oud huismiddeltje wat mijn oma al gebruikte, wel oppassen met vuur natuurlijk :)

Mijn hond geef ik enkele keren per week een flinke teen knoflook (verpakt in een lekker stukje vlees) en hij heeft nog nooit last van vlooien gehad.

De omgeving van zijn mand een beetje sprayen met peteroleum doe ik enkele malen zomers, de  hond zelf is nog niet nodig geweest.

plb