Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nieuwe wagen invoeren

Auteur Bericht

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#0 Geplaatst: 2008-11-14 12:19:37

Kan iemand mij helpen met volgende vraag:

Wij hebben een paar weken geleden een nieuwe wagen gekocht in België en willen deze nu invoeren in Frankrijk. Ondertussen rijden we rond met een tijdelijk kenteken en de 6000 Km begint in zicht te komen. Als we meer dan 6000Km op de teller hebben staan, wordt onze wagen dan als tweedehands beschouwd of gelden de Kms ten tijde van de aankoop ?

Moet ik in Frankrijk eerst naar le centre d'Impôts om de TVA te voldoen, of toch eerst naar de prefectuur ?

Alvast bedankt,

Ilse

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2008-11-16 15:44:23

Ga naar de Prefecture en zeg dat je een 2e hands auto wil invoeren. Van de prefecture krijg je de formulieren mee en een lijst met de te ondernemen stappen. Volgens mij moet je juist niet teveel km op de teller hebben (de grens weet ik niet, is op te zoeken) omdat een nog 'nieuwe' wagen voordeliger is bij invoer.

Een der formaliteiten die de prefecture wil zien is de quitus van de impots. Bij de Impots laat je zien dat je de TVA hebt betaald in het buitenland. Feitenlijk verkoop je de auto vanuit Belgie dus aan jezelf in Frankrijk. Daarmee ontstaat 0 TVA.

Met deze quitus, een EDF factuur dat je in FR woont, de kentekenpapieren, en een attest van de Franse importeur van dat merk, dat je auto conform is, ga je naar de prefectuur, die het dan ter plaatse in orde maakt. Je moet dan ook op dezelfde dag de auto verzekeren in FR. Buitenlandse verzekeringen stoppen hun dekking, als de auto naar een ander land verhuist. Verder is een tijdelijk kenteken toch tijdgebonden en niet km gebonden? Dit

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2008-11-16 19:28:52

Over dit onderwerp is al vele malen geschreven in dit forum. Gebruik even de zoekmachine. En ook op de website zelf is de nodige informatie te vinden:

http://www.infofrankrijk.com/pagina/Invoeren+van+de+auto/3011/#3011

Wim