Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

inkomstenbelasting, taxe revenues verschuldigd na overlijden?

Auteur Bericht

avatar#6449
Cathrien
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-11-17 19:32:21

Als iemand in Frankrijk overlijdt en Frans ingezetene is, is die persoon dan over een periode na zijn overlijden nog taxe revenues verschuldigd? Dit lijkt een vreemde vraag maar wij, de erven, worden geconfronteerd met een fikse aanslag die door de tresorerie naar de notaris is gestuurd. Vragen aan de tresorerie worden niet betantwoord en de desbetreffende notaris werkt alleen maar tegen.

Alvast dank voor een reactie/advies.

Cathrien

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-11-19 17:15:58

Is de overledene alleenstaand? Voor een alleenstaande gaat het tot de dag van overlijden. Zijn er anderen in het "fiscale huishouden" dan wordt het ingewikkelder en moet er betaald worden door de conjoint. Kijk eens op www.service-public.fr of anders, als jullie in FR wonen, gewoon langs gaan bij het Hotel de Impots, meestal word je keurig geholpen.

Ingrid