Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ramen restauratie

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2008-11-23 14:21:04

Ik ben begonnen met het restaureren van mijn eikenhouten ramen en dit gaat prima. Toch een vraag, aan de buitenkant van elk raam zit onderaan een schuin balkje met aan de onderkant een groef, e.e.a. bedoelt om regenwater af te voeren. Tussen elke twee ramen zit, aan een raam en ook aan de buitenkant, een kunstof afdek plaatje bedoelt om beide balkjes te overlappen zodat het regenwater niet tussen de balkjes wegloopt. Ik wil die kunststof plaatje vervangen (liefst koper of zink) want ze zijn gaar. Ik hoop dat bovenstaande duidelijk omschreven is want nu de vragen: 1 hoe worden die balkjes  genoemd (NL+FR), 2 hoe worden die kunststof plaatjes genoemd (NL+FR), 3 weet iemand waar die plaatjes te koop zijn (ned of LDF)

Willem

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#1 Geplaatst: 2008-11-23 14:54:55

In NL: weldorpel, google op afbeeldingen

janv

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-11-23 16:38:37

In F: jet d'eau, en de groef onderaan heet larmier.

Zie Lexicon.

De kunststoffen afdekplaatjes die de weldorpels van twee ramen in een kozijn verbinden ken ik niet, alleen zelfgemaakte afdekkingen van zinc.

Christian von Klösterlein