Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

opzeggen bij Orange!

Auteur Bericht

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2008-11-30 20:01:59

In het begin van het jaar ben ik overgestapt naar Neuf. Dit bedrijf heeft mijn abonnement bij FranceTelecom opgezegd. We hadden via FranceTelecom/Wandoo/Orange een maandabonnement voor adsl. Je verwacht dan dat het adsl abonnement ook op stop gaat. Dat is in werkelijkheid ook zo maar niet wat de rekeningen betreft, ze blijven maar afschrijven ondanks brieven en mails. Inmiddels hebben we de bank opgedragen deze betalingen niet meer uit te voeren.

Is er misschien iemand die weet hoe hier uit te komen?

Ter zijde Orange is wat mij betreft een slecht bedrijf in Nederland heb ik met hen soortgelijke problemen gehad, alleen door ze met hel en verdoemenis te dreigen is dat toen opgelost. In Frankrijk is dat als buitenlander toch wel wat moeilijker. Misschien kan iemand me ook vertellen hoe ik het teveel betaalde terug kan krijgen. 

Tevens vraag ik me af op welke manier je zou moeten opzeggen in de website van Orange is er met trefwoorden niets te vinden.

Groeten Harry


avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-11-30 20:44:23

Hallo Harry,

Als je gewoon zoekt op "résiliation" kom je toch echt heel eenvoudig en snel op deze pagina terecht waar het een en ander gewoon netjes uitgelegd wordt.

Het is logisch dat je abonnement bij Orange niet door Neuf opgezegd is aangezien je zelf een contract bent aangegaan met Orange en je daar dan dus ook zelf voor verantwoordelijk bent. Tenzij anders aangegeven zegt een nieuwe Internet-aanbieder dus nooit het abonnement bij de vorige aanbieder op (als je van Neuf [SFR eigenlijk] overstapt naar een andere provider zul je ook zelf je abonnement bij hen op moeten zeggen!). Je ADSL abonnement is dus nooit opgezegd en dus is het logisch dat dit nog steeds in rekening wordt gebracht (misschien had je zelfs nog wel een lopende contractsduur?).

Ter zijde Orange is wat mij betreft een slecht bedrijf in Nederland heb ik met hen soortgelijke problemen gehad ...

Ten eerste: de naam mocht dan misschien wel hetzelfde zijn (is al een tijdje niet meer zo trouwens!), Orange Nederland is toch echt een ander bedrijf dan Orange Frankrijk, dus zo makkelijk kun je geen vergelijkingen hierin maken (het enige wat de twee bedrijven gemeen hadden was het moederbedrijf maar dat had vrij weinig invloed binnen ONL). Ten tweede: jouw nalatigheid kan niet toegeschreven worden aan Orange en op basis daarvan kun je Orange dus volgens mij geen slecht bedrijf noemen ...

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#2 Geplaatst: 2008-12-01 10:31:31

Ook ik heb indertijd een overstap gemaakt van Orange naar Tele2. Na een maand kwam ik erachter dat ik inderdaad vergeten was het abo bij Orange op te zeggen maar na een briefje aan Orange was het gelijk opgelost.

Telefonisch kan dan niet, een opzegging moet schriftelijke gebeuren.

Succes, Rob. 

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#3 Geplaatst: 2008-12-09 10:23:53

Ook door mij zijn e-mails en brieven gestuurd maar dat had tot op heden geen succes. Inmiddels daarom ook de brief maar aangetekend verzonden. Zowel naar het kantoor in Ajaccio waar het abonnement is afgesloten als naar het hoofdkantoor.

Groeten Harry

avatar#6526
Ty Huella
Berichten: 6
Reacties: 19

#4 Geplaatst: 2008-12-11 14:37:31

Ook ik heb met Orange grote problemen gehad. Bij aankomst in Frankrijk bleek ik geen verbinding meer te hebben, terwijl deze bij vertrek naar Nederland wel werkte. Een maand lang ben ik bezig geweest - geholpen door een ICT-er uit het dorp - om de zaak weer draaiende te krijgen, zonder resultaat. De conseillers werken een standaard vragenlijst af en stellen daardoor dus telkens weer dezelfde vragen zonder dat je ook maar een mm verder komt. Na elk gesprek wordt beloofd terug te bellen wat nooit gebeurt. Tenslotte stelde mijn ICT-er voor de commerciële afdeling te bellen. Hier legde hij de gang van zaken uit en vroeg om advies wat nu verder te doen, behalve een andere fournisseur te nemen. Waarop de conseiller reageerde: "c'est une idée". Daar zakt je broek dus van af. Voor mij in ieder geval reden Orange samen met FT de deur uit te doen. Probeer het op het ogenblik met Free wat ook niet bepaald over rozen gaat. Daar kom ik in een later bericht nog wel op terug.

Ik ben nieuw op dit forum en daarom is het goed mogelijk dat de volgende "tips" al eerder geplaatst zijn. Gezien de discussie over het opzeggen van een fournisseur zou ik toch nog het volgende willen zeggen.

Zeg altijd aangetekend op met bewijs van ontvangst; e-mails en gewone brieven sorteren geen enkel effect. Wanneer je overstapt naar een andere provider die een combinatie van internet en telefoon aanbiedt - en je daarvoor abonnee was bij FT - zorgt de nieuwe provider dat het abonnement bij FT wordt opgezegd. Zoals hier al eerder is gezegd: je internetprovider moet je zelf opzeggen. Blokkeer meteen automatische afschrijvingen bij de bank. Dat kost hier geld - ik betaalde bij de BNP 11 euro - maar het voorkomt veel soesa later wanneer je ten onrechte afgeschreven bedragen moet zien terug te krijgen.

Wie hulp zoekt bij het schrijven van Franse brieven: er is een site waar die hulp wordt geboden, nl. abclettres.com. Je vindt er bv. een prima brief waarmee je je abonnement kunt opzeggen.

Kenavo, Jan Willem

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2008-12-11 15:28:10

Wij hadden laatst een akkefietje met Neuf c.q. FT. Opeens geen verbinding meer. Dat wil zeggen, het modem zag dat er een verbinding was, maar ik kreeg geen ip-adres meer. De (Neuf) helpdesk medewerkers werken een standaard procedure af, er van uitgaande dat het altijd aan de klant ligt. De eerste medewerker stond niet open voor mijn opmerking dat het waarschijnlijk een probleem in de (FT) centrale was en niet bij mij. Het probleem was dat ik van hem achter mijn computer moest gaan zitten met een GSM telefoon (want ik bel ook met Neuf) om een aantal handelingen te verrichten, anders wilde hij geen ticket aanmaken (veel later bleek dat een misinterpretatie van de Neuf procedure te zijn). Nou hebben wij hier geen GSM dekking met welke provider dan ook, dus patstelling. Na een uur weer bellen in de hoop een andere medewerker te krijgen. Gelukkig een vrouw, die luisteren beter en zijn minder arrogant is onze ervaring. En ja hoor, zij had 5 minuten nodig met de second line techneuten en kwamen tot dezelfde conclusie als ik. Ze zouden FT opdracht geven om de fout van FT te herstellen. Afijn het was vrijdag, maar maandagochtend vroeg werkte het weer. Pfffff. Stel je voor dat je geen echtgenoot hebt die wel vloeiend Frans spreekt, ik moet er niet aan denken...

Als het werkt maakt de provider niet zoveel uit, en als het niet werkt...