Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Maco, Couvrier, wie heb ik nodig ?

Auteur Bericht

avatar#6498
henkrutgers
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-12-02 21:45:39

Hallo,

Ik wil het dak van mijn woning laten vervange, meteen isolatiemateriaal aanbrengen, de schoorsteen laten vervallen en voor de kachel een pijp op het dak laten aanbrengen. De zijmuren van de woning moeten met behulp van cement natjes gaan aansluityen op de isolatielaag. Nu sluit het buiten wel aan maar binnen op zolder zit zie je een ruwe muur. Normaliter in NL zou ik naar een aannemer gaan en meestal regelt die de mensen nodig voor de klus. Hoe werkt dit in Frankrijk. Kan een goede couvrier dit allemaal doen of moet ik verschillende vaklui zelf apaprt regelen.

Dank

Henk (03)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-12-02 22:16:52

Een behoorlijke couvreur moet dit allemaal aankunnen. Hij legt niet alleen de pannen maar maakt het hele dak, inclisief wat er aan metsel-en timmerwerk bij komt kijken.

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-12-02 22:49:50

Henk,

er bestaan ook entreprises de bâtiment die diverse vaklui in dienst hebben. Maar ik ben het met Steven eens.

Christian von Klösterlein

avatar#6498
henkrutgers
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2008-12-04 21:33:04

ok. Helemaal super. We gaan bellen. En bedankt

Henk

avatar#6578
Jeroen35
Berichten: 0
Reacties: 21

#4 Geplaatst: 2008-12-22 15:53:04

Een beetje laat misschien, maar toch nog een antwoord.

En je hebt tegenwoordig ook 'Courtiers en Travaux' (bijvoorbeeld de keten 'Activ'Travaux' met franchisenemers zo'n beetje overal. Zo'n courtier is een tussenpersoon die contacten heeft met alle 'corps de métiers'. Wij hebben zo'n courtier ingeschakeld voor een uitbouw, en het is allemaal perfect verlopen. In jouw geval Henk heb je zeker een couvreur en een charpentier nodig, en bij ons kwam voor het aansluitgedeelte en het crépi er ook een maçon langs.

Het verschil met een maître d'oeuvre is dat je geen contract met hem hebt en hem dus ook niet (direct) betaalt. De garantie décennale ligt ook bij de verschillende bouwbedrijven.

Voordeel is ook dat hij verschillende offertes kan laten maken, en de verschillende corps de métier met elkaar kan afstemmen. Scheelt je een hoop op-en-neergebel. 

Vriendelijke groet, Jeroen