Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Guide Michelin

Auteur Bericht

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#0 Geplaatst: 2008-12-06 02:08:22

Wat vinden jullie van deze gids?

Als culinair liefhebber ben ik een groot fan van ze.

Ik ben echter zo kritisch dat ik soms vind dat ze net iets te vlug een ster of een ster te veel hebben gegeven, maar overwegend kan ik me behoorlijk vinden in hun beoordelingen. Verder is de gids gewoon erg handig, omdat je alle adressen en telefoonnummers bij de hand hebt.

Ik woon nu al enige tijd in Azie en vroeg me steeds af, waarom er nog niet eentje in Hong Kong was. Genoeg hotels en goede restaurants. Deze maand is de allereerste gids voor Hong Kong & Macau uitgekomen. Het is echt een groot drama. Ze hebben 3 sterren gegeven aan een frans restaurant in Macau dat in Europa met de grootste pijn en moeite misschien 2 zou krijgen, maar eigenlijk een standaard 1 sterren restaurant is. Geen enkel Japans restaurant heeft ook maar een enkele ster gekregen, terwijl ze genoeg (slechte) Chinese restaurants wel een ster hebben gegeven. Verder ontbreekt het prima NL restaurant dat HK rijk is en staat het ietsje mindere Belgische restaurant er wel in.

Om een lang verhaal kort te maken ik sta op het punt om ze een email/brief te sturen.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-12-06 15:17:46

Wij hebben ook altijd het "rode boekje" in de auto liggen en doen wel eens "een ster aan". Maar 200 euro pp per menu en dan nog de rest er omheen, dat doen we zeer zelden. Ik kan er slecht tegen als je voor een espresso 9 euro moet betalen en idem dito voor water omdat het etablissement toevallig drie sterren heeft. De kunst is om een restaurant te vinden die nog geen sterren heeft. Of de Bib Gourmand, daar hebben we goede ervaringen mee. Daar dient de gids vooral voor.

Ingrid