Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

even voorstellen

Auteur Bericht

avatar#5159
cennet
Berichten: 8
Reacties: 8

#0 Geplaatst: 2008-12-14 10:26:16

Even voorstellen

Wij zijn Ruud en Jeannet (16) en gaan deze week tekenen voor ons huis in de Charente. We waren al eens eerder op het forum met een enkele kleine vraag maar vanaf nu is het ‘voor het echie’ De komende maanden gaan we heen en weer rijden en klussen en in juni verwachten we permanent te verhuizen!

 

Gezocht: nummers van Maison et Traveaux ter overname of eventueel te leen (verzend kosten natuurlijk voor onze rekening). We zijn vooral op zoek naar een nummer waar de Charente ook aan bod komt.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-12-14 11:40:53

Ruud, Jeannet,


Misschien een open deur, maar op de website http://maison-travaux.fr/ kun je met de algemene zoekfunctie, of via de index (vanaf 2002) al heel wat aardige info tegenkomen. Sommige artikelen zijn tegen geringe betaling te downloaden, zie Articles téléchargeables. Zoekend met de thematische ingang: La maison dans sa région  zie ik zeer veel streken voor download gereed staan, maar de Charente niet. In het artikel (gratis pre-view) over La Saintonge zit je wel in die buurt. Misschien dat een bouwvak term je nog meer treffers zou kunnen opleveren in die regio.

Er staan inderdaad vrij regelmatig leuke artikelen in hoe je in stijl met de regio verbouwingen kunt aanpakken.

Rob van der Meulen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2008-12-14 18:37:05

Volgens mij is het volstrekt onnodig om dure boeken aan te schaffen. Wat je op deze website aantreft over het bouwen in Frankrijk door Nederlanders is al zeer uitgebreid. Ga naar Wonen in de menubalk en kies voor Klussen en/of voor Bouwen. Overigens, rebonjour op deze plek.

Wim