Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verkopen op de markt

Auteur Bericht

avatar#6590
drome
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2008-12-25 15:22:27

Wie kan ons helpen aan informatie wat we moeten doen (vergunningen e.d.) als we in Frankrijk een aantal weken per jaar (en kleinschalig) op de markt zelf gemaakte boeketjes bloen of kruiden willen verkopen?

johan en cocki

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2009-01-12 09:22:16

Elke gemeente met een markt heeft een 'marktmeester' Dat is een ambtenaar die de markt organiseert. De marktmeester bepaalt ook wie op de markt mag staan en heeft daar zijn eigen criteria voor. In veel gevallen zal hij een 'carte commercant ambulante' eisen, maar hij kan uitzonderingen maken voor mensen die eenmalig of af en toe op de markt willen staan of voor kooplui die producten aanbieden die een goede uitbreiding van de markt (lees: meer bezoekers) betekent.

In geval de gemeente een carte commercant eist, dan is inschrijving van een eenmanszaak in de handel in bloemen of kruiden vereist. Dat kan geregeld worden via de Centre de Formalites des Entreprises. Met het bewijs van inschrijving van een bedrijf kan bij de Prefecture een carte commercant worden aangevraagd.

Kortom, de beantwoording van deze vraag begint met een gesprek met de ambtenaar van de gemeente waar de markt is.

Wim

avatar#6590
drome
Berichten: 5
Reacties: 7

#2 Geplaatst: 2009-01-12 20:36:31

Dank je wel voor je reactie. Het doet me wel en beetje deugd te horen dat in Frankrijk dat soort dingen (dat een maarktmeester zelf bepaalt hoe of wat) nog mogelijk zijn. Dit deel van de maatschappij hoeft toch niet ingewikkelder in elkaar te zitten dan nodig is. De franse matschappij zit gemiddeld genomen misschien wel complexer in elkaar dan de onze, maar er kunnen schijnbaar ook uitzonderingen worden gemaakt.

johan