Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ervaring met hotel pachten?

Auteur Bericht

avatar#6595
a&a
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-12-27 14:43:11

Goedemiddag,

Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met het pachten van een hotel in Frankrijk.

Vragen die spelen zijn:

- kun je in tijdens een pachtperiode een Fonds de Commerce opbouwen (die is bij de oude eigenaar al lang verlopen)?

- zijn er wettelijke regelingen wie waarvoor verantwroodelijk is?

- komt hier een notaris bij te pas?

et cetera et cetera.

Bedankt voor de reactie!

groeten,
Anneke

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2009-01-12 09:39:31

Ik ben bij een handvol pachtcontracten betrokken geweest. Ik weet niet of ik daarmee aan de wens van 'ervaring hebben met het pachten van een hotel' voldoe.

1. Natuurlijk kun je onder een pachtcontract een fonds de commerce opbouwen. Hoe een fonds de commerce 'verlopen' zou kunnen zijn begrijp ik niet. Een fonds de commerce is niets anders dan de bedrijfsvoering van een bedrijf, exclusief het onroeren goed en bestaat gewoonlijk uit: goodwill + materiaal (incl inventaris) + materieel + licenties + contracten (incl huurcontract) en soms ook voorraxden. Indien het hotel al langere tijd gesloten is kan het natuurlijk zijn dat het huidige fonds de commerce de waarde nul nadert, maar zoiets kan niet verlopen. De pachter kan dan de waarde weer laten toenemen.

2. Er zijn geen wettelijke regels. Pachtcontracten kunnen varieren van enerzijds een bail commercial (een huurcontract), waarbij de pachter 100% van het risico van de bedrijfsexploitatie draagt tot en met een CDD (een arbeidscontract) waarbij de pachtgever 100% van het bedrijfsrisico draagt. Alles daartussen in kan worden aangemerkt als pachten. Het hangt dus helemaal af van de wensen van de pachter en de pachtgever. 

3. een pachtcontract mag zonder notaris worden afgewikkeld. In veel gevallen is het echter verstandig om een notaris in te schakelen, zeker in geval het pachten gaat in de richting van 100% van het risico voor de pachter.

Ik weet niet zeker wat ik aanmoet moet 'etc etc' in je vraag. Ik neem aan dat je nog veel meer vragen hebt hoe een pachtcontract kan werken. Als je die hier stelt, of me prive mailt dan wil ik best proberen die te beantwoorden.

Wim