Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huizen kopen

Auteur Bericht

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#0 Geplaatst: 2008-12-27 19:57:43

Hallo ik heb dinsdag 30 december een afspraak met notaris om en compromis de vente te tekenen, een CU positif is als ontbindende voorwaarde gesteld, het is een klein Maison d'habitation avec grange wat al minstens 20 jaar leegstaat. Waar zou ik echt moeten op letten dat er zeker zou moeten instaan.

Alvast bedankt

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2008-12-28 16:03:19

Nou dat is nogal wat...

Is het onbewoonbaar verklaard? Dan moet de prijs extreem laag zijn en hoef je ook geen asbestrapport, gasrapport, elektrciteistrapport, loodhoudende verf rapport enz te hebben. Anders wel. Ik hoop dta je geregeld hebtdat je ze mag inzien VOORDAT je het CdV tekent, anders heb je er niks meer aan.

Hoe zit het met de servitudes? Als je geluk hebt zoekt de notaris dat allemaal goed uit voordat je je handtekening zet, zo niet dan kunnen er nog akelige verrassingen komen. Reken niet op een makelaar in dit verband.

Staat er een onevenwichtige overlijdensclausule in?

Wat gebeurt er als het pand afbrandt tussen de ondertekening van het compromis de vente en de acte authentique?

Natuurlijk kun je gewoon tekenen wat de notaris je voorlegt....je kunt het contract ook voorleggen aan iemand die eerder zo'n ding gezien heeft. Vaak gaat het goed met de aankoop van Frans onreorend goed, ook al weet de verkoper nauwelijks wat hij tekent, maar soms gaat het gruwelijk fout....En als het fout gaat met een CdV in Frankrijk weet je een ding zeker: het gaat lang duren voor het is opgelost, het gaat veel frustraties opleveren en fikse kosten voor notaris en advokaten.

Veel succes, of sterkte....

Wim

PS Google eens op 'Compromsi de Vente'.Kom je zomaar heel veel goede informatie tegen...

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#2 Geplaatst: 2009-01-17 00:46:41

hallo de afspraak is toen niet door gegaan omdat de vragen die wij gesteld hadden niet beantwoord werden en toe hebben we het afgeblazen. Nu heb ik een ander huis op oog dat ik ga bezoeken op maandag 26 januari, er staat bij de er een branchement d'electricite is en een branchement d'eau, weet jij misschien wat dat juist inhoud.

alvast bedankt

etjenneke

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2009-01-17 07:27:59

Het betekent niets

Het wil zeggen dat er een aansluiting is op het water en op elektra is.

Wat het precies inhoudt moet je zelf gaan bekijken want het kan een kraantje buiten zijn waar een pies-straaltje uitkomt met twijfelachtig water of het kan een prima 40 mm drinkwaterleiding zijn met prima drinkwater etc.

Evenzo elektrisch,  het kan een stokoude 1KVA aansluiting zijn waar je net aan je koffiezettertje op kunt zetten en een twee aderig kabeltje binnen aan de balk gespijkerd. of een fikse moderne 30 KVA trifase aansluiting met 20 groepen oid.

Het positieve is dat er iets is van water en elektra, en dat is meestal goedkoop uit te breiden. Je hebt geen hoge aansluitkosten meer.

Als er staat water of electra a proximité dan weet je genoeg, dan gaat het meestal veel geld kosten om dat bij je binnen te krijgen.

kijken dus, dan weet je pas meer.

plb