Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nieuwjaarswensen

Auteur Bericht

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#0 Geplaatst: 2009-01-01 03:21:32

Ik wens alle bezoekers van infofrankrijk de beste wensen voor 2009 en spreek de wens uit dat we in het nieuwe jaar elkaar op vele gebieden kunnen helpen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-01-01 22:15:31

Zo is het maar net. Elkaar bijstaan en van advies dienen, de hoofdfuncties van dit forum. Ook ik wens alle gebruikers in dit nieuwe jaar alle goeds toe en verwacht dat website en forum nuttige informatiebronnen zullen blijven voor al die mensen die in Frankrijk willen gaan wonen. Inmiddels zijn die bronnen uitgegroeid tot middelen van informatieoverdracht voor de Nederlanders die al langere tijd in Frankrijk wonen of er een tweede huis bezitten. De ervaringen van de laatsten zijn weer zinvol voor de plannenmakers. Kortom, laten we verder gaan op deze ingeslagen weg.

Wim

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#2 Geplaatst: 2009-01-02 17:31:25

Allemaal gelukkig nieuwjaar,

Wim met zijn hulptroepen bedankt voor de onderhoudende site, ik kijk hem op mijn werk iedere dag wel een keertje in. Ga zo voort om de krenten uit de Franse nieuwsbrij te pikken die voor allen van belang kunnen zijn, hulde.

Alle vaste forumschrijvers bedankt voor de goede hulp waarbij ik speciaal toch Christian de Bricoleur wil vermelden voor zijn vele nuttige werk, soms geassisteerd door anderen zoals robert du moulin esa.

LDF is ongetwijfeld veiliger geworden door jullie inspanning, ik hoop nog vele adviezen van jullie te mogen zien.een goede oplossing is niet altijd goedkoop, een goedkope oplossing niet altijd goed, de waarheid ligt voor iedereen anders,  het blijft een kwestie van kosten-baten van probleem-oplossing dus eigenlijk van Ying en Yang. 

Alhoewel ik in de rubriek bouwen nog niet veel Feng Shui oplossingen heb gezien maar dat komt wellicht mettertijd :)

Ook alle vaste forumschrijvers zoals Cees/surf/guillaume/dit/prinsesje/rozwen /Wim van T/Tompouce-Bommel/Hari eva,  bedankt voor de goede adviezen, tijd en moeite die jullie willen besteden op dit forum. De informatie belicht vaak 1 of meerder kanten van een zaak of geeft waarschuwingen door ervaringsdeskundigen. Ga zo door, met elkaar weten we veel en veel meer dan ieder afzonderlijk.

Het bevordert de afwegingen en dat is een goede zaak

Voor mij geldtt nog:  Choisissez un travail que vous aimez et vous n'aurez pas á travailler un seul jour de votre vie.

plb

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-01-02 18:30:54

Ook alle forumgasten een heel goed 2009 toegewenst, in de eerste plaats Wim Bavelaar die met kennis en relativeringsvermogen de site beheert en modereert!

Zelfs na bijna 10 jaar houdt Frankrijk niet op me te verbazen en 100% "trempé dedans" is het goed daarover af en toe met (ex)landgenoten te praten via het forum, het helpt me af en toe om afstand te nemen. Ook is het leuk mijn kennis weer met anderen te delen.

Dank ook aan alle forumleden aan wie ik vragen heb gesteld en van wie ik altijd de goede antwoorden heb gekregen.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2009-01-02 18:49:33

Ik vind het altijd een beetje gek als je nieuwjaarswensen geeft aan iemand die je eigenlijk helemaal niet kent. Je gaat je een beetje een beeld vormen van de forumleden en dan zit je op de bank en zeg je tegen je ega : " goh, hoe zou het met Surf zijn, lang niets gehoord". (Ja Cees, we weten dat je heel hard hebt gewerkt met de feestdagen). Dan worden het toch wel goede bekenden.

Dus bij deze beste wensen voor de virtuele goede bekenden en Bravo voor Bavelaar!

Ingrid

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2009-01-02 18:55:04

Beste vrienden,

ik voel het netzo als Ingrid-princesje: vertrouwde onbekenden.

Twee gedachten:

Zo nu en dan een probleem oplossen (ook andermans problemen) houdt de geest scherp.

Laat ons als beschaafde mensen van dit forum genieten, en ik wens Wim dat hij het hele jaar niet modererend in moet grijpen!

Ik wens iedereen een gelukkig Nieuw Jaar!

Christian von Klösterlein

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#6 Geplaatst: 2009-01-02 21:02:45

Ook van hieruit voor allen de allerbeste wensen voor het komende jaar.

Vele, zo verschillende stemmen, maken ons althans op dit forum gelukkig tot een harmonius orkest waarin we van elkaar leren en elkaar leren begrijpen.

Laten we hopen dat ons dit ook in groter verband ten deel zal vallen. En hopelijk vooral ook leren de zilverruggen in de politiek, het financiële- en het zakenleven eens naar anderen te luisteren inplaats dan alleen naar hun eigenbelang, hebzucht en machtwellust.

Gezondheid, en veel humor in 2009 toegewenst,

Santé.... :-)  Rob.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#7 Geplaatst: 2009-01-02 23:24:54

Dit forum is vrij uniek in zijn soort want het verenigt nut met fun zonder al te vaak in iets ongewensts te ontsporen. Ik wens iedereen dat het ook in 2009 zo blijft. En verder natuurlijk allen op en buiten dit forum het allerbest denkbare. Dat geldt niet helemaal voor degenen die mij kennen en die ik ken. Die wens ik datgene toe wat zij mij ook toewensen ;-).

Een fijn, gezond en zorgenarm 2009 allemaal, in Frankrijk en erbuiten, in de toetsbediende én de toetsbare wereld.

Ivo

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#8 Geplaatst: 2009-01-04 15:22:32

Beste medeforumleden, met daar boven uit natuurlijk Maître Monsieur Bavelaar (allemaal  met hoofdletter)
Allemaal hartelijk bedankt voor jullie medeleven voor onze drukke dagen, én aanvullingen op het recept voor de beste rollade.
Het is gelukt, ik kan je zeggen, we hebben weer een mijlpaal verlegd in de franse geschiedenis van eigendunk en hoogmoed van hun franse keuken, op het lachen af.
Hans, jouw bijdrage aan het recept lijkt teveel op wat wij noemen filet mignon, het is verre van de rollade uit holland wat ik ken, die juist bruin gebraden worden en dan liggen te sudderen.
Ok, ik heb flinke stukken kalkoen genomen opdat er geen andere grote stukken te verkrijgen waren, deze tot bijna het einde gefileerd zodat je ze als het ware openklapt, ingesmeerd met een mengsel gemaakt van één ei, een flinke hand broodkruim, peper, zout, tuinkruiden, en toen belegd met lekkere bacon aan schijven gesneden en daar weer het eimengsel overheen, toen gehakt half runder half varken, en daarna de hele mikmak opgerold.
Touwtje erom, in een pan met een beetje boter iets bruin braden aan de buitenzijde, en daarna water bij de jus doen en de rollade laten sudderen.
Men is er ondertussen aan gewend dat ze een vreemde Hollandse eend in de beet hebben, die vaak culinair net iets beter op tafel zet als hun eigen kunne, en ze kijken dan ook meestal niet vreemd op, maar er wordt wel altijd  voorzichtig een eerste mespuntje geproefd voor men de tanden erin zet.
Wel, onze gasten, overigens niet alleen uit frankrijk maar ook uit US en Australië, en andere, gaven me een daverend applaus en hebben deze vijf kilo rollade geheel versnaperd, de kroon op mijn werk.
Voor diegene die zich wel eens afvraagt “kan dat allemaal wel, een chambre d’hotes, kun je er van leven ........ we hebben de vragen verschillende keren voorbij zien komen in de afgelopen jaren op dit forum, en ik zal je een ietsje pietsje verklappen, daarna zeg ik er nooit meer iets over.
Het kan, het kan zelfs heel goed, maar niet met je krent voor de televisie.
Na de kerst komen de gasten al op de 29st aanzetten.
We organiseren wandelroutes langs de kust, tot bevriezens toe en dan warme chocolade voor het haardvuur met natuurlijk voor de volwassenen een flinke scheut schnaps erin.
Het is uitzoeken wat de gasten leuk vinden, dat doe je door met hun te mailen in de maanden ervoor, niet vragen wat ze willen maar gewoon zoeken hoe ze zijn, sportief, dromers, boekenwurmen of juist computerfreak.
Naar de hand daarvan ga je op papier zetten wat je wilt gaan doen met ze, wandelen, puzzelritten, dingen verstoppen in de rotsen aan de kust, of moeilijke vragen waarvoor ze moeten googelen, ect.
Het moeilijkste is iets te organiseren wat ze allemaal leuk vinden, je moet namelijk niet gaan groeperen, niet splitsen die handel, dan krijg je een warboel die ze nerveus maakt.
Eten, leer ze elkaars keukens te verkennen, neem ze mee in een voettocht door de vreemde, en laat ze tobben, dat valt altijd goed.
We hebben gisteravond de laatste uitgezwaaid, en de eerste boekingen al weer binnen voor (je gelooft het niet) 2012.
We rekenen 260 euro p/p p/d en de kinderen gratis, daarbij hoeven ze niet te denken en niets te doen, alles wordt geregeld, en de kinderen slapen allemaal op de zolder op één grote kamer.
Vanwege de uitslaapsessies zijn er geen kamerservice en schoonmaak, dus men moet zelf de badkamers onderhouden.
We gaan overal met ze mee, of dit nu een wandelroute is of naar de markt, we slepen ze achter ons aan door kleine steegjes en pittoreske dorpjes.
Het werkt, het werkt al jaren, je moet er echter wel hard voor werken voor het zover is.
Voor allemaal een uitdagend en vooral gezond 2009 toegewenst, biz.

cees.

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#9 Geplaatst: 2009-01-04 15:40:03

Ik sluit me graag aan bij de woorden van lof over deze website. Het is het enige forum waar ik aan mee doe en dat komt louter en alleen door jullie fantastische kwalitatief hoogstaande en oprechte antwoorden en reacties. Ik lees meer dan dat ik reageer; met zoveel kennis en kunde om me heen voel ik me vaak heel klein...

Maar al doende leert men en daar hoort mijn dank aan jullie bij. Hoewel we elkaar niet kennen zullen we elkaar wel steeds beter leren kennen, zoals jullie al zovele bekenden hebben op dit forum.

Ik blijf met plezier deelnemen, zij het op de achtergrond.

Ik wens iedereen een heel gelukkig en gezond en klusserig 2009...

Verena

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#10 Geplaatst: 2009-01-05 13:07:11

ietsje korter maar niet minder gemeend; Allen een bijzonder goed jaar gewenst!!