Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Doen erven

Auteur Bericht

avatar#4388
kuin
Berichten: 12
Reacties: 130

#0 Geplaatst: 2009-01-03 17:13:27

Als ik in het daartoe bestemde vakje invul dat ik iets zoek te weten over een huis erven, of een huis aan een erfgenaam overdoen e.d, dan krijg ik voornamelijk teksten over het doorspoelen van de wc, septic tanks en andere, ongetwijfeld boeiende, onderwerpen. Ik trotseer dus de mogelijke toorn van Wim en stel toch maar de vraag: weet iemand of je aan een toekomstige erfgenaam een in Frankrijk staand tweede huis kan overdoen voor een duidelijk onder de marktwaarde liggende prijs of zelfs voor niets? Wat doet de notaris, wat doet de overheid, zijn er mogelijkheden die niet naar mazen in de wet ruiken?

Als iemand hier iets over weet, hoor ik het graag.

Dolf

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2009-01-04 00:08:39

Dolf, kijk eens bij 'leven' op de homepage en klik dan 'erven' aan. Een constructie als 'croissement' kan een oplossing zijn. Als je iets verkoopt voor niets, dan wordt het als schenking gezien. Met evengoed successie belasting. Zoek een kundige notaire (zeldzaam) en leg je kwestie voor. Adviezen zijn in FR gratis, pas bij het opmaken van actes moet je de notaire betalen. Ik ken een heel goede notaire in de Tarn, die ook engels spreekt. Mail me prive, dan geef ik je haar gegevens. Nog een probleem: Is de verkrijger nog geen 10 jaar weg uit NL, dan wordt hij/zij als nog wonend in NL beschouwd door de NL fiscus. Met ook weer alle NL successiebelasting van dien.

Succes, Dit