Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ligne secundaire

Auteur Bericht

avatar#4406
joanette
Berichten: 10
Reacties: 17

#0 Geplaatst: 2009-01-06 13:30:00

dag forumleden Nadat ik gelezen had op het forum dat er een mogelijkheid bestond om een"ligne secundaire "aan te laten leggen ben ik in Perigueux naar het France telecom gegaan en heb info gevraagd. Inderdaad als ik een id en laatste rekeing van water meenam + bewijs bezit huis, dan kon dat. Deze winter met alle bescheiden er weer naar toe om het definitief te maken: mais non Madame!, dat is alleeen voor de Fransen die in hun eigen land een tweede huis bezitten! waar ik die informatie precies vandaan had? vraagje nu: ben ik verkeerd geinformeerd? heb ik iets niet helemaal juist begrepen op de site? graag jullie ervaring /mening vr. groet Joanette

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2009-01-06 14:06:57

Joanette,

  Of de regels zijn aangescherpt, of dat de medewerkers van France Telecom van hogerhand is opgedragen wat scherper op te letten omdat men tot nu toe te soepel is geweest, ik weet het niet. Maar een feit is wel (helaas) dat op de Orange site onder de Conditions spécifiques voor een Ligne Résidence Secondaire in Article 3 met als titel Conditions de l'offre Ligne Résidence Secondaire het volgende wordt vermeld:

<< La Ligne Résidence Secondaire est exclusivement réservée aux clients titulaires d'un abonnement principal permanent relatif à une ligne téléphonique fixe dessarvant leur résidence secondaire établie en France métropolitaine ou dans un DOM, à condition que leur contrat téléphonique ne fasse pas l'objet d'une facturation entreprise>>.

Deze passage laat bij strikte toepassing geen millimeter ruimte voor buitenlanders met "alleen maar" une maison secondaire hier in Frankrijk. Misschien maakt het nog uit bij welk kantoor je langs gaat, en hoe het humeur van de FT medewerker op dat moment is. Veel buitenlanders hebben op dit moment wél zo'n aansluiting. Kan me voorstellen dat je hierdoor onaangenaam verrast werd. Ben benieuwd wat ervaringen van anderen zijn.

Rob van der Meulen

 

 

avatar#6578
Jeroen35
Berichten: 0
Reacties: 21

#2 Geplaatst: 2009-01-06 14:13:41

Ron & Joanette,

Wat ik hier heb gehoord (maar van horen zeggen slechts), is dat FT de regels strenger wil toepassen om te voorkomen dat mensen die hun 'ligne principale' overzetten naar een concurrent, toch van de goedkope 'ligne secondaire' kunnen blijven profiteren. Plausibel, maar of het waar is....???

Jeroen

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2009-01-06 21:11:08

Hebben wij blijkbaar geboft toen wij onze lijn in 2005 résidence secondaire gemaakt hebben en in 2007 naar tele2 overgestapt zijn. Enig nadeel: suspendre par télephone gaat nu niet meer, het moet per internet espace client.

Zeker weet Thomas-thover hier het fijne van af!

Christian von Klösterlein

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2009-01-06 21:44:53

Joanette,

Die door mij aangehaalde passage van France Telecom - te vinden op de site van Orange/FT - lijkt geen millimeter ruimte te bieden. Maar zoals wel vaker met semi-juridische teksten staat er dan ergens anders iets dat je weer aan het twijfelen brengt. In datzelfde Article 3 staat ook iets hoopgevends voor iemand die résident dans un pays étranger is, zie het tweede streepje:

<<Le client doit justifier de l'existence d 'une résidence secondaire en produisant les documents suivants:

- attestation de l'assurance indiquant la nature de l'habitation et

- document fiscal précisant l'adresse de la residence principale (1ère page de la déclaration d'impôt sur le revenu no2042 ou toute autre pièce de type certificat/attestation de résident dans un pays étranger qui aura été dûment établi par l'autorité fiscale locale) >>

  Uit je verslag van het gesprek met France Telecom klinkt nu niet meteen een vriendelijke toonzetting door richting een toekomstige client. Misschien hadden ze er gewoon geen zin in, of houden ze rigide vast aan die eerste passage uit Article 3. Terwijl de hierboven geciteerde passage (hopelijk) de uitzondering op die eerste regel weergeeft. Misschien maar even bellen met een wat meer centrale afdeling van France Telecom, bijvoorbeeld de Engelstalige helpdesk en het probleem voorleggen. Hopelijk gaat het om een geval waarbij de peripherie weer eens tot de orde moet worden geroepen, en herinnerd moet worden aan een werkwijze die ooit eens via een circulaire op het bureau, en enige tijd later in de prullenbak gedwarreld is. En als het tegenzit is er inderdaad sprake van een veranderde aanpak.

Wie weet kan iemand anders het verlossende woord spreken. Thomas?

Rob van der Meulen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2009-01-06 22:38:59

Inderdaad, dat hij spreke, onze Thomas.

Wim

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2009-01-06 22:55:40

Daar ben ik dan :-)

Rob : jij zegt dat in deze tekst te lezen zou zijn dat het aanbod niet voor mensen zou gelden die geen "eerste" telefoonlijn in Frankrijk hebben ...

La Ligne Résidence Secondaire est exclusivement réservée aux clients titulaires d'un abonnement principal permanent relatif à une ligne téléphonique fixe dessarvant leur résidence secondaire établie en France métropolitaine ou dans un DOM, à condition que leur contrat téléphonique ne fasse pas l'objet d'une facturation entreprise.

Lees het nu nog eens na. Je zult zien dat er niets meer of minder staat dan dat je om een abonnement résidence secondaire aan te vragen, je voor de betreffende telefoonlijn op dat moment een abonnement principal moet hebben. Er staat dus niet dat je elders een abonnement principal zou moeten hebben.

Ik denk dat er gewoon sprake is van een misverstand, want er is geen reden waarom dit niet mogelijk zou zijn.

Joanette, om het een en ander veel makkelijker te maken lijkt het me het handigste om gewoon op de site van Orange op het knopje "souscrire" te klikken en het formuliertje wat dan verschijnt volledig in te vullen. Het kan zijn dat iemand dan per e-mail contact met je opneemt om bewijsstukken te vragen, maar zolang je die vraag niet krijgt hoef je verder niets te doen.

In principe zou het een en ander dan snel geregeld moeten zijn ...

Groeten,

Thomas

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2009-01-07 09:02:00

Thomas,

bedankt voor je verhelderende woorden!

Het leek dus aan mijn onbegrip voor deze toch enigszins ingewikkelde Franse zin te liggen :-((

En Rob had op 06-01-2009 14:06 blijkbaar dezelfde moeilijkheden ;-))

La Ligne Résidence Secondaire est exclusivement réservée aux clients titulaires d'un abonnement principal permanent relatif à une ligne téléphonique fixe dessarvant leur résidence secondaire établie en France métropolitaine ou dans un DOM, à condition que leur contrat téléphonique ne fasse pas l'objet d'une facturation entreprise.

Dus dat betekent dat clients titulaires d'un abonnement principal permanent dit abonnement in hun résidence secondaire établie en France ... mogen hebben!

Nu begrijp ik ook dat wij gevraagd werden ons Frans huis fiscaal als résidence secondaire in te laten schrijven, en daar werd naar onze résidence principale gevraagd,  die wel buiten Frankrijk mag liggen.

Bedankt, Thomas!

Christian von Klösterlein

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2009-01-07 13:47:52

Inderdaad ... Frans is een mooie taal maar ik zeg niet voor niks wel eens dat Fransen iets wat ze in 2 woorden kunnen zeggen liever in 20 woorden uitdrukken :-)

Joanette is een apart draadje begonnen om hier weer op te reageren, maar dat is een beetje lastig natuurlijk als één onderwerp op twee plaatsen word behandeld ... vandaar dat ik maar gewoon hier antwoord!

Joanette schreef daar:

even voor de zekerheid en in Jip en Janneke taal: Om een ligne secondaire aan te vragen moet ik een ligne pricipal hebben?(om de principal dan weer te stoppen in later stadium?)
Bij aankoop van het huis was er telefoon ,is stopgezet maar de lijn ligt er uiteraard nog.

Inderdaad: voor het aanvragen van een abonnement résidence secondaire (aan de lijn verandert dan verder niets, het is alleen de abonnementsoort die verandert) moet je eerst een abonnement principal en dus een telefoonaansluiting hebben.

Wat je dus moet doen is in twee stappen: eerst een telefoonaansluiting aanvragen en zodra je die hebt het abonnement omzetten in een abonnement résidence secondaire (via het formuliertje. Maak dan ook meteen een espace client aan op Internet (dat kan hier) zodat je je telefoonlijn eenvoudig via Internet "aan" en "uit" kunt zetten (maximaal 6x per jaar voor een duur van minimaal een maand en maximaal één jaar; activeren is ook weer voor minimaal een maand).

Groeten,

Thomas

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#9 Geplaatst: 2009-01-07 19:41:41

Dit twee stappen principe wordt ook op de site vermeld:

Pour bénéficier des avantages de la Ligne Résidence Secondaire, vous devez être titulaire d’un Abonnement Principal sur votre ligne. Après souscription au service Ligne Résidence Secondaire votre Abonnement Principal sera transformé en Ligne Résidence Secondaire.

Verena

avatar#4406
joanette
Berichten: 10
Reacties: 17

#10 Geplaatst: 2009-01-08 11:13:51

dag

Aparte draadje was onwetenheid.

Ik dank iedereen ontzettend voor de informatie en ga vanuit nederland het een en ander in werking zetten en uitpluizen zodat we, terug in Frankrijk, het een en ander in gang kunnen zetten.

Du moment het gelukt is zal ik dat melden op de site en de genomen stappen aan de forumleden voorleggen

dank!

Joanette

avatar#7204
moos
Berichten: 0
Reacties: 1

#11 Geplaatst: 2009-05-26 23:10:32

Hoe zit het met een internetabonnement (adsl) op een Ligne Résidence Secondaire? Kan die ook periodiek af en aan worden gezet en dus alleen worden betaald voor de perioden dat de telefoon+ADSL werkt? Zoja, welk abonnement moet ik dan kiezen?

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2009-05-27 11:43:46

Moos,

voor zover ik mij herinner heeft Thomas (thover) eens uitgelegd dat het stopzetten van ADSL nog niet mogelijk is omdat hiervoor fysieke handelingen in de centrale nodig zouden zijn.

Gebruik de zoekfunctie bovenaan het forum! Zoekt en gij zult vinden!

Ik betaal nog steeds mijn ADSL door, ook is de ligne secondaire suspendue (=stop gezet). Misschien komt ook hierin eens verandering ...

Christian von Klösterlein

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#13 Geplaatst: 2009-05-27 15:59:08

Franse contracten lezen is echt moeilijk!

Ikzelf heb m'n bestaande ADSL telefoonlijn begin nov. 2008 stopgezet in dep. 23.

Er was hier niets in dep. 79. Via de makelaar heb oa. geregeld dat mijn bestaande abo bij FT overgezet werd. Was binnen een 1/2 uur geregeld via zijn telefoon.

Stopzetten van een ADSL verbinding kan in theorie wél, maar het probleem blijft dat je dan op 2 fysieke plaatsen Internet, of alles wil hebben toch?

Een vaste telefoonverbinding kan evengoed op 2 verschillrende plaatsen, maar in virtual space van Internet heeft een doorgever problemen om een factuur voor bewezen diensten betaald te krijgen.

En helaas je kunt vanuit NL heel veel regelen via Internet hier en France maintenant,  niet alles! Bepaalde structuren van vm. overheidsorganen verlangen gewoon je tegenwoordigheid met jouw handtekening. Dat is maar goed ook, want mijn bank betaalt gewoon de rekeningen.

Noem het conservatief? Ja dat is het dus. De 'Bolkenstein doctrine' vindt nog steeds geen ingang hier. Nelie Kroes zet het werk voort over vrije concurrentie. Maar Sarko noemde haar een dwaas!

En als je als Nederlander dat gedoe allemaal niet wil?

Dan moet je vooral een laptop meenemen en bij een Mc Do via Wifi inloggen op jouw Internet account. Veel succes nog verder...

Met vr. groeten van,

Bruin.