Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

sarkozy junior

Auteur Bericht

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#0 Geplaatst: 2009-01-11 13:07:26

"Kleine verschuivingen in kabinet.
De Assemblée nationale heeft de weg vrijgemaakt voor een regeringshervorming tot een kabinet-Fillon III." kopt d evoorpagina van deze site.

Maar ehh, waar heeft de foto van deze mooie sarkozy junior mee te maken ? of is dit een foutje bij de redactie ?

cees.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2009-01-11 14:00:05

Zoals de Fransen zeggen: c'est écrit dessus, comme le Port Salut ... Geruchten als zou zijn 22-jarige zoon Jean, actief in de regionale politiek, in aanmerking komen voor de post van tweede man in de partij UMP, zijn inmiddels door deze Jean (foto) ontkend. Zijn vader zou hem graag op die post krijgen, zo luidde het.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2009-01-11 14:04:11

Even het stukje doorlezen, Cees:

De Assemblée nationale heeft de weg vrijgemaakt voor een regeringshervorming tot een kabinet-Fillon III. Minister van Werkgelegenheid Xavier Bertrand wordt secretaris-generaal van de regeringspartij UMP. Voor de opvolging van Bertrand wordt gesproken met de huidige minister van Immigratie Brice Hortefeux. Die zal op zijn beurt vervangen worden door de vroegere socialist Eric Besson, die tot nu toe staatssecretaris voor Strategische Planning was. De officiële aankondiging van de wissels wordt woensdag verwacht. President Nicolas Sarkozy zag wegens de crisis af van een grotere hervorming van het kabinet. Geruchten als zou zijn 22-jarige zoon Jean, actief in de regionale politiek, in aanmerking komen voor de post van tweede man in de partij UMP, zijn inmiddels door deze Jean (foto) ontkend. Zijn vader zou hem graag op die post krijgen, zo luidde het. Er is ook beslist dat ministers, die eerder parlementslid waren en hun ministerpost verliezen, nu zonder nieuwe verkiezingen opnieuw kunnen zetelen in het parlement.
(10.01.09)

Vandaar dat deze mini-Sarko erop staat.

Ik word altijd redelijk bunzig van -min of meer of maar meestal helemaal niet- democratisch gekozen bewindslieden die hun nageslacht de politiek induwen. Papa Doc en Baby Doc in Haïti, de familie Kim Yong Il, papa en zoon Kabila in Kongo, de familie Assad in Syriê. Goed, we hebben het even niet over de Drees'en, de Donners, de Gaaij-Fortmans, de den Uyls...... die hebben er naar het schijnt zelf hard voor moeten werken.

Sarko moet oppassen met nepotisme. Dat hoort niet bij een beschaafd land. Dat in Frankrijk de "copinage" nog lang niet is uitgeroeid.... y-a du boulot à faire!

Steven

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#3 Geplaatst: 2009-01-11 21:52:18

"Maar ehh, waar heeft de foto van deze mooie sarkozy junior mee te maken ? of is dit een foutje bij de redactie ?"

Sarkozy is toch de redactie van de Franse media tegenwoordig?

(en degenen die dat niet inzien die worden gewoon ontslagen toch?)