Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nu sneller internet voor iedereen

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2009-01-12 19:38:28

Vanavond heb ik op de homepage onder Praktische informatie een bericht gepubliceerd over een dienstverlening met snellere internetverbindingen ten behoeve van mensen die geen ADSL kunnen krijgen. France Télécom promoot deze actie, heeft er in ieder geval een persbericht over uitgegeven. Het gaat om een satellietverbinding voor een kleine € 35 per maand.

Wim

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2009-01-13 03:27:36

hier

voor wie de link na wil lezen.

Snel hangt af van je definitie, sateliet internet heeft per definitie een grote ping tijd en latency. Het debiet is vrij laag en ook de limiet van 2 GB is niet al te ruim.

Het is dus niet geschikt voor gamen, peer to peer verbindingen, films en muziek downloaden en ook bij surfen waan je je weer terug in het inbeltijdperk.

Maar Wim heeft zeker gelijk, het is een mooie mogelijkheid voor diegenen die een hutje in het bos bewonen zonder telefoonllijn.

En vooruit, ook voor diegenen met een bootje of een camper oid. Voor huisgebruik ben ik nog niet zo enthousiast, maar dat kan veranderen als het debiet toeneemt of de datalimiet vergroot wordt in combinatie met Voip en dergelijke.(maar wellicht ben ik verwend)

Advies: kijk eens rond op satelietsites, vorm je oordeel en kijk liefst eens bij iemand die dit heeft.

plb

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#2 Geplaatst: 2009-01-13 21:29:59

Via de Astra 2 satelliet wordt al een tijdje internet aangeboden en goedkoper .

alleen internet voor € 24.50 en met VOIP €29.95. het kan ook nog sneller maar dat kost meer. een link van een aanbieder vind je hier .

Jammer dat het zo langzaam is anders zou je tv kunnen kijken.

Voordeel is wel dat de snelheid constant is alleen bij hevige onweer heb je storingen

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2009-01-14 01:08:40

Je moet natuurlijk geen appels met peren gaan vergelijken ...

Het aanbod van € 24,50 per maand of € 29,95 met VoIP is een aanbod met een snelheid van 256 kbps downlink. Het aanbod van Nordnet is 2 Mbps, ofwel 8 keer zo snel!

Voor de helft van de snelheid die Nordnet biedt voor € 34,95 per maand mag je bij Astra2Connect maar liefst € 48,50 per maand betalen ... dan ben je zelfs met de huidige pakketten van Nordnet goedkoper uit. Bij Astra2Connect mag je daar voorzover ik zie ook nog eens € 29,95 activeringskosten en € 489 voor de schotel bijbetalen. Bij Nordnet zitten die kosten in de maandelijkse kosten inbegrepen en zijn de eenmalige kosten € 50.

Wat "plb" zegt is gedeeltelijk juist maar "je terugwanen in het inbeltijdperk" is toch niet helemaal waar ... 2 Mbps is namelijk op zijn minst 37 keer zo snel als de snelst mogelijke inbelverbinding. Mensen die op het platteland wonen en om technische redenen geen ADSL kunnen krijgen zullen hiermee dus een enorme snelheidsverhoging kunnen krijgen. Deze mensen zullen in de meeste gevallen ook geen problemen hebben met de limiet van 2 GB op het dataverkeer. Voor mensen die daar wel overheen zouden gaan zijn er natuurlijk ook de andere pakketten van Nordnet, vanaf € 29,95 per maand voor een 512 kbps down verbinding (96 kbps up).

Het "uitproberen" bij iemand die al Internet via de satelliet heeft is inderdaad een goed idee, maar dan moet je wel iemand vinden die het al heeft ;-).

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2009-01-14 01:21:09

Net even gekeken op Nordnet.fr ... het aanbod is inmiddels beschikbaar (klik op de link voor meer informatie).

Hier is nog wat preciezere informatie nu beschikbaar:

- de 2 GB limiet is verdeeld in 1670 MB download (daarboven wordt de verbinding verbroken) en 330 MB upload (daarboven blijft de verbinding behouden maar gaat de uplink langzamer werken; de 1670/330 verdeling is een logische verdeling als je naar surf- en mailgedrag kijkt)

- de downlink is 2 Mbps (ofwel 2048 Kbps) en de uplink 128 Kbps

- wat betreft de beperking in dataverkeer: naast VoIP en TV komt in de loop van 2009 ook een optie noctambule beschikbaar die het mogelijk maakt 's nachts onbeperkt te surfen (voor peer-to-peer en grote downloads natuurlijk geen probleem)

- daarnaast wordt het vanaf 15 februari mogelijk 1 GB dataverkeer bij te kopen voor een bepaalde maand

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#5 Geplaatst: 2009-01-14 01:39:35

Thomas heeft natuurlijk gelijk dat het veel sneller is dan de inbelverbinding, wat ik bedoel is het gevoel. Vroeger moest je ook vrij lang wachten (inbel) na een muisklik voordat je pagina er stond, dit is nu ook zo en dat komt niet doordat de webpagina's gegroeid zijn met beeld en geluid maar door de vertraging.

Soms is dat een probleem en daar moet je van bewust zijn, soms is dat geen probleem en dan zou dit sateliet abo een goede oplossing zijn.

Ik weet niet hoe ze het technisch hebben opgelost maar voorheen werd je computer zo langzaam als een slak bij het surfen via satelietinternet, ben benieuwd naar gebruikerservaringen.

Wie durft?

plb

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#6 Geplaatst: 2009-01-14 16:13:45

Wij wonen sinds augustus 2008 in Frankrijk in een mobil-home op ons stuk bouwgrond (non-viabilisé). We staan dus zelf in voor alle aansluitingen. In verband met internet had ik reeds France Telecom gecontacteerd, die ons informeerden dat we dus eerst een telefoonlijn moeten laten leggen alvorens ze ons kunnen zeggen of we uberhaupt ADSL kunnen krijgen :-( Hiervoor dienden we zelf in te staan voor de aansluiting tot aan de paal, met een wachtbuis onder het wegdek door (FT kon het ook doen maar raadde ons zelf aan om iemand anders te nemen wegens lange wachttijden en hogere kosten). De buren op zo'n 200 m afstand hebben in theorie een ADSL aansluiting, maar in de praktijk lijkt het eerder alsof ze een 56K modem hebben. Dus wij zagen er tegenaan om een grote investering te doen voor iets waarvan we op voorhand niet wisten of het enigzins bruikbaar zou zijn. Ik had al van internet via satteliet gehoord, maar dacht dat dit een vrij dure bedoening was. Dit weekend spraken we echter met andere Belgen bij ons in de buurt die ons verzekerden dat dit best meeviel. Na enig opzoekwerk kwam ik dus bij NordNet terecht. Eerst kwam ik de Confort formule tegen @ 1024 Kb/s download voor 39,90 € per maand. Hierbij kwam dan nog de aanschaf van de schotel e.d. voor 399 € (activeringskost van 50 € wordt aangeboden tot 19 januari). Maar nadien zag ik dus dat ze vanaf 12 januari een nieuw aanbod hebben @ 2048 Kb/s voor 34,50 € en waarbij de schotel e.d. inbegrepen is in deze prijs (50 € activering moet wel betaald worden). Ik heb dus met hun gebeld omdat ik niet begreep waarom een sneller abonnement goedkoper was en het verschil is dus dat je met een limiet zit van 2 Gb (1,67 download en 0,33 upload) eens je die bereikt kan je niets meer downloaden en is je uploadsnelheid beperkt tot 16 Kb/s. Vanaf volgende maand kan je 1 Gb bijkopen, maar maximum 1 keer per maand (dus max. 3 Gb in totaal per maand) en er werd mij verteld dat dit rond de 10 € zou gaan kosten. Je zit ook voor 2 jaar vast aan dit abonnement, terwijl je hun ander abonnement op elk moment kan opzeggen. En in de kleine lettertjes las ik dat het enkel beschikbaar was voor de eerste 6000 abonnees.

Twijfel alom natuurlijk, maar we zijn toch voor dit laatste abonnement gegaan, omdat je met het Confort abonnement ten eerste al met een lagere snelheid zit en ten tweede ook met een Fair Use Policy te maken krijgt : vanaf 2 Gb wordt je snelheid dus verminderd (geleidelijk aan afhankelijk van het aantal Mb download/upload). Ten derde moet je de schotel aankopen.

Ik houd jullie op de hoogte van de ervaringen. Het zal alleszins beter zijn dan niks.

Groeten,

Ilse

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#7 Geplaatst: 2009-01-14 16:19:42

Nog even dit:

NordNet werkt ook via Astra2connect, maar elke provider kan dus andere tarieven hanteren.

NordNet is onderdeel van France Telecom...

avatar#6792
emmerw
Berichten: 1
Reacties: 10

#8 Geplaatst: 2009-02-14 11:06:54

Ja,dank jullie wel voor de infos .Wij krijgen -ook in de toekomst - alhier alleen maar 512 kbsk en denken ook aan internet dmv satelliet( en wel Nordnet)

Maar waar vind ik de kleine letters met 6000 deelnamers ?

en wanneer we 10 Gb abbo nemen ,zouden we dan ook vanaf Juni VOIP telefoneren kunnen? Dan zouden we de vaste verbinding op kunnen zeggen.

Heeft er iemand al ervaring met telefoneren via satelliet ?

En installatie  te doen voor een " gepensoineerde "?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#9 Geplaatst: 2009-02-14 13:36:29

Ik ben inderdaad ook erg benieuwd waar die beschikbaarheid beperkt tot de 6000 eerste abonnees van Spot te vinden is! Voorzover ik het weet bestaat een dergelijke beperking niet hoor ...

emmerw, wat bedoelt u precies met een "10 Gb abbo"?

Nordnet biedt

- dit abonnement aan voor € 34,95 met als voordeel dat alles erbij inbegrepen zit (schotel, modem met WiFi, ...) en als nadeel dat er een beperking zit aan het totaal aan dataverkeer

- andere abonnementen aan met onbeperkt dataverkeer (maar een beperking van de snelheid bij het overschrijden van bepaalde datalimieten; de abonnementsprijs hiervan is afhankelijk van de gekozen maximumsnelheid en de schotel, modem, e.d. moeten gekocht worden

Bij het eerste abonnement is aangekondigd dat in de loop van 2009 als opties TV, telefonie en de optie noctambule toegevoegd zullen worden. Voor de andere abonnementen zijn deze opties niet aangekondigd maar de kans bestaat natuurlijk wel degelijk dat zodra dit mogelijk is, deze opties ook aan deze abonnementen toegevoegd kunnen worden.

Wat betreft de installatie: voor een handige gepensioneerde is het zeker te doen ... aangezien ik niet graag mensen in hokjes stop zou het een beetje vreemd zijn als ik zou zeggen dat je als je gepensioneerd bent je hier niet toe in staat zou zijn ;-). Niet iedere gepensioneerde is even handig ;-).

Het moeilijkste aan de installatie is eigenlijk de installatie van de schotel, maar als je de meegeleverde handleiding volgt en gebruik maakt van de eveneens meegeleverde richthulp, zou dit in principe ook geen probleem moeten zijn. Mocht het dat wel zijn dan kunt u altijd een beroep doen op een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is maar daar zijn dan natuurlijk wel kosten aan verbonden (gemiddeld zo'n € 159).

Mocht u ergens een ADSL-verbinding kunnen gebruiken binnenkort (het filmpje is bijna 50 MB groot, dus vandaar!), dan zou u eventueel het filmpje op de site van Nordnet kunnen bekijken (of het eventueel downloaden zodat u het zonder verbinding altijd nog eens terug kunt kijken). In dit filmpje wordt uitgelegd hoe de installatie in zijn werk gaat.

Groeten,

Thomas

avatar#6506
ed1
Berichten: 0
Reacties: 7

#10 Geplaatst: 2009-02-14 17:05:03

Ik heb nu adsl van orange 1mb maar ik heb sinds december verleden jaar dagelijks regelmatig onderbrekingen van het signaal, daarom zou

ik graag internet via de schotel willen hebben maar ik vind dat bijna alle aanbieders erg vaag zijn met  wat je nu krijgt. Het grootste bezwaar vind ik de data limiet, 2gb is natuurlijk helemaal niets ook al schrijven ze 10000 webpagina's per maand en 2000 mailtje, een paar site's met filmpjes of mailtjes met foto's en dan zit je al aan je limiet.

En hoeveel snelheid houd je na het overschrijden van de datalimiet. In mijn geval kan ik ook nog kiezen voor wimax maar de prijs daarvan is nog erg hoog, dus hoop ik dat in de toekomst of de datalimiet verdwijnt of de wimax een stuk goedkoper gaat worden.

Gr.Ed

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#11 Geplaatst: 2009-02-14 17:12:50

Oh ik dacht dat ik de enige was met signaalonderbrekingen sinds december

heel irritant ik heb al andere router geprobeerd  zelfde probleem!

Zijn er meer mensen met dit probleem in gebied 34360?

En ik ben benieuwd waar het probleem nou precies zit

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#12 Geplaatst: 2009-02-14 17:30:33

ik zit ook in 34360 (Pierrerue) en heb (non-dégroupé) ADSL Orange + telephonie illimitée. Ik erger me de laatste tijd  ook aan signaal onderbrekingen. Regelmatig wordt de ADSL verbinding verbroken, herstart de Livebox 'vanzelf' (één, twee keer per dag) of is de VOIP-telefoonlijn vrijwel onverstaanbaar. Natuurlijk is het, van hieruit gezien, nooit helemaal duidelijk of dat een netwerkprobleem is, of dat het modem seniel wordt. Ik liep er dus ook al aan te denken om een ander modem te proberen. De Fritz!Box bijvoorbeeld: modem/router/WiFi/meerlijns DECT telefooncentrale (VOIP+ligne classique) en meer van die prettige dingen. Maar als het een netwerk klacht is, helpt een ander modem natuurlijk niet.

Ik vroeg me trouwens af of ik zomaar mijn (gekochte) Livebox kan vervangen door een ander modem/router zonder problemen te krijgen met de ADSL verbinding én VOIP telefoonlijn. Vooral de telephonie illimitée wil ik niet kwijt.

Kun je in principe elk (standaard) modem/router (met VOIP) gebruiken bij elke provider?  

Maar goed, dat is een heel andere discussie dan hier wordt gevoerd.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#13 Geplaatst: 2009-02-14 17:46:41

Ik zit in de Loiret (45) via Alice Box 512/128 en heb ook sinds december regelmatig onderbrekingen. Net na de "tempête" 36 uur zonder ADSL. Na bellen van de helpdesk zei men dat het aan France Télécom lag. probleem overigens snel verholpen. Een ander modem maakte niets uit, probleem lag daar niet aan.

Steven

avatar#6506
ed1
Berichten: 0
Reacties: 7

#14 Geplaatst: 2009-02-14 18:31:15

Ik woon in 58250 dus lijkt het erop dat overal in Frankrijk toch wel problemen zijn, ligt aan Orange of France Telecom, heb zelf alle lijnen vervangen, ander modem geprobeerd, maakt allemaal niets uit en bij de helpdesk doen ze ook niets.

Ik zag dat je bij Nordnet 5 euro goedkoper kan, dus ik denk dat ik naar Nordnet overstap, als ik dan toch steeds onderbrekingen heb dan liever wel 5euro goedkoper per maand.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#15 Geplaatst: 2009-02-14 18:37:48

hopelijk heeft Thomas een verklaring ervoor of.... liever een oplossing 

avatar#6792
emmerw
Berichten: 1
Reacties: 10

#16 Geplaatst: 2009-02-14 20:52:03

leuk..leuk ..leuk ,maar weinig directe  reacties op mijn vragen ,-desondanks leuk te horen, dat een gepensioneerde toch (nog) ernst genomen wordt...:)   !

Als geruststelling : ik heb ook de sat- schotel voor astra TV gemonteerd en de decoder enz zelf kunnen installeren. dus het zal wel loslopen ,maar er wordt door de providers zoveel beloofd...!

Maar hier een korte antwoord voor Thover ;  er kan toch onder options aangekruisd worden ,dat je 10 Gb wil hebben en daarvoor Euro 9.- meer moet betalen en van een ander contract kan ik niets lezen of zijn er nog meer kleine letter tjes ??

Ik wil er eigenlijk wel op ingaan en een abbo nemen ,want misschien "heel  misschien "ben ik dan van al dat -pardon- gelazer af....,heb de hoop dus niet opgegeven.

:)

avatar#6792
emmerw
Berichten: 1
Reacties: 10

#17 Geplaatst: 2009-02-14 20:57:09

Ohja ,we zitten hier in de Pyreneen Oriental in een klein dorpje en de gemeente is niet bereid .een wimax installatie of aan wat anders te investeren. en die monopol-stelling van Orange/telecom !!!..........en die zij ook nog eigenaar van Nordnet !!!... nouja op hoop van zegen ...

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#18 Geplaatst: 2009-02-14 23:42:01

Ed (telefooncentrale = Fours), Willem (TC = ??) en Ko (telefooncentrale = Saint Chinian), kunnen jullie mij jullie telefoonnummer en Orange klantennummer privé even sturen? Ik zal dan begin van de week kijken of ik kan zien wat er aan de hand is.

Ik neem aan dat jullie al hebben gecontroleerd op de aanwezigheid van een condensator in één of meerdere van de telefoonstopcontacten en dat jullie geen verlengsnoer gebruiken voor de aansluiting van de Livebox ?

Ko, zet in je berichtje als het kan ook even het merk Livebox (dat kan ik normaal gesproken op basis van telefoonnummer ook wel terugvinden, maar dat scheelt mij weer zoekwerk :-) en de referentie van de voedingsadapter ervan (voor Willem en Ed is dat niet nodig want die geven aan dat het met een ander modem ook niet goed werkt).

Geef als het kan ook een duidelijke omschrijving van wat jullie verstaan onder "signaalonderbrekingen": hoe vaak gebeurt dit per dag, zit er een regelmaat in, gebeurt het vaker gedurende een bepaalde periode van de dag (bijvoorbeeld alleen 's middags of alleen 's avonds), komt de verbinding meteen weer tot stand (binnen 2 minuten) of duurt het (soms) langer, ... Geef ook aan of je toevallig onlangs iets veranderd hebt:

- in de telefoon/Livebox installatie: lopen snoeren toevallig anders dan voorheen, heb je aan de filters gezeten, een ander telefoonstopcontact gebruikt, ... ?

- in je elektrische installatie: is er in de installatie zelf iets veranderd, zijn er nieuwe apparaten in of rond het huis bijgekomen, ... ?

Ed, in mijn vorige berichtje staan *links* naar de verschillende abonnementen via de satelliet. Je vindt daar dus gewoon het antwoord op je vragen ... in het geval van het abonnement van € 34,90 per maand inclusief schotel, modem, e.d. is de datalimiet een harde datalimiet (binnenkort kun je 1 GB per maand extra bijkopen); daarboven heb je dus *geen* verbinding meer! De andere abonnementen hebben niet zo'n soort harde datalimiet maar een softe limiet (i.e. snelheid kan omlaag gaan als je een bepaalde limiet overschrijdt) ...

Ko, nee, je VoIP aansluiting zal niet meer werken als je de Livebox niet gebruikt. Voor TV via ADSL zou er eventueel nog wel een oplossing zijn in het geval van gebruik van een ander modem, maar voor VoIP heb je toch echt de Livebox nodig.

Ed, je laatste berichtje was de eerste keer al duidelijk hoor :-).

Emmerw, de optie 10 Go voor 9€ extra per maand is een data-backup optie. Ik denk dat jij ervan uit ging dat het ging om extra dataverkeer? Dat is dus niet het geval!!!

Wat betreft de andere mogelijke contracten: net als voor Ed ... il suffit de cliquer sur les liens :-) in mijn vorige berichtje.

Verder lees ik dat je het vervelend vind dat France Telecom/Orange als enig bedrijf veel geld investeert om het voor jou mogelijk te maken sneller Internet te krijgen ... Beetje vreemd, ik zou eerder boos zijn op bedrijven als Free, SFR, Darty, en dergelijke die ter plaatse niets willen investeren omdat zij blijkbaar vinden dat het voor hen niet rendabel genoeg is ... maar goed, ieder z'n eigen manier om ergens tegenaan te kijken ;-).

PS Controleer wel even of je rondom het huis een plaats hebt met vrij zicht op de Astra satelliet om de schotel te kunnen installeren ... anders gaat het natuurlijk niet werken!

Groeten,

Thomas

avatar#6506
ed1
Berichten: 0
Reacties: 7

#19 Geplaatst: 2009-02-15 09:49:28

Hallo Thomas, ik zit op de telefooncentrale in semelay en sinds half december bijna dagelijks onderbrekingen, op sterk wisselende tijden. Ik heb natuurlijk veel gezocht op forums en alles geprobeerd. Zelfs de kabel vervangen vanaf het buiten kastje naar de modem. Ik heb een Bewan adsl+combi modem en ik draai Linux op de pc. Ik heb anderhalf jaar geen problemen onder vonden. Als het signaal weg valt herstelt het modem zich meestal binnen 2 min. Maar het gebeurt ook dat dit wel 5 min aanhoud, dus wegvallen, opstarten, verbinding, wegvallen, opstarten en daarna b.v de hele middag geen last.

Een andere vraag is waarom is Nordnet 5 euro goedkoper voor hetzelfde aanbod en komt Orange ook met zo'n aanbod, tenslotte is Nordnet een dochter van Orange.

Alvast bedankt Thomas

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#20 Geplaatst: 2009-02-15 20:10:05

Nordnet is een dochter van France Telecom, niet van Orange. Orange mag -vanwege het grote marktaandeel- zijn prijzen niet vrij bepalen; deze worden opgelegd door de ARCEP. Orange kan er dus weinig aan doen duurder te zijn dan sommige concurrenten ... zelfs dan interne concurrenten ;-).

Overigens is het abonnement van Nordnet alleen goedkoper als je geen Telefonie afneemt. Anders is het abonnement Internet + Telefonie (en bij Orange krijg je daar zelfs gratis TV bij ... ja, ook als je telefoonlijn geen TV via ADSL ondersteunt; maar dan via de satelliet) bij Orange ook € 29,90 per maand (m.u.v. Livebox)

Ed, in je berichtje hier en je privé mailtje ontbreekt het grootste deel van de gegevens die ik in mijn vorige berichtje vroeg ... misschien kun je me die alsnog sturen?

Groeten,

Thomas

avatar#6792
emmerw
Berichten: 1
Reacties: 10

#21 Geplaatst: 2009-02-16 16:32:29

Speciaal voor Thomas: Ik ben steeds huiverig wanneer een bedrijf ,of het nu telecom is of een benzin-leverancier of wat dan ook ,een monopol positie inneemt.Meestal gaat dat ten koste van de menselijkheid/sociale instelling,want het zijn mensen -met hun menselijke fouten -die aan het stuur staan.Ik zou er natuurlijk over kunnen en willen discuteren ,maar daar is dit forum niet voor :  Prive-e-mail ?

Ik wil ja, zoals gezegd ook in zee gaan met telecom en vind de opmerking dat Orange een dochter van FT is , ipv andersom goed ,want het maakt je een beetje bewuster van wat ( en hoe ) er op de markt gaande is.

Dank je wel voor de 10 Gb ,dat heb ik inderdaad verkeerd begrepen.

Schotel opstelling is Ok = alles vrij.

Maar mijn idee om uiteindelijk (na Juni ? ) alleen met satelliet-internetten ,

te kunnen telefoneren VOIP of / en Skype

en

dus geen vaste telefoonlijn (en dus nummer) meer nodig te hebben,

moest toch in principe kunnen.

We telefoneren niet veel ,maar wel met buitenland.

Is dit te optimistisch of te gewaagd??Ben benieuwd naar reactie,want deze voorstelling is er niet alleen bij mij.

in vooruit dankj-ullie wel.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#22 Geplaatst: 2009-02-16 22:19:49

Privé e-mail => geen probleem ... maar kortgezegd komt het neer op wat ik op een grappige (mislukt?) manier wilde zeggen met mijn vorige berichtje: France Telecom neemt geen monopolie positie in, alternatieve aanbieders blijven simpelweg weg. Je kunt een bedrijf moeilijk bestraffen als het bedrijf in kwestie als enige bereid is om investeringen te doen ...

Zoals aangegeven komt bij het abonnement met databeperking in de loop van 2009 VoIP beschikbaar als optie. Bij de andere abonnementen durf ik dat niet te garanderen (Nordnet is echt een apart bedrijf -ook al is het dan een dochterbedrijf van France Telecom- en neemt dusdanig dan ook echt eigen beslissingen over dienstenaanbod).

In principe dus mogelijk via dat aanbod ... Skype weet ik niet of dat gaat werken want ik weet niet of hun service genoeg rekening houdt met eventuele hogere en wisselende latency* .

Groeten,

Thomas

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#23 Geplaatst: 2009-02-19 09:35:24

Aan alle (toekomstige) snelle internetters,

  Afgelopen dinsdag de 17e februari vond er in de Assemblée nationale een ronde tafel conferentie plaats over de toekomst van de couverture numérique du territoire.

  Namens de ARCEP (Autorité de Régulation des Communications Électroniques et des Postes) werd door Edouard Bridoux een presentatie gegeven over de plannen m.b.t. het vaste en mobiele internet haut débit en het gsm netwerk. Wat taaie kost, leest niet makkelijk weg, maar wel het complete verhaal.

Rob van der Meulen

avatar#6645
OuweGrijze
Berichten: 4
Reacties: 8

#24 Geplaatst: 2009-02-25 10:00:31

Waar gaat het allemaal over? Ik zit in 46210 en heb al een paar jaar via Orange de maximaal haalbare 1 Mb ADSL. Uiteraard met de nodige onderbrekingen, gevolgd door onderhandelingen om een nieuw IP adres te verkrijgen. Vaste IP's zijn duur in Frankrijk. In Nederland (Noord-Groningen) dacht ik een snellere internetverbinding aan te schaffen. Maximaal haalbaar was 1Mb. Ik was totaal in shock. NEDERLAND???

Ik ben dus niet ontevreden over Frankrijk. Middle of nowhere, bovengrondse leidingen, gammele verbindingen, maar wel 90% van de tijd gewoon ADSL. Mij hoor je niet echt mopperen.

avatar#6645
OuweGrijze
Berichten: 4
Reacties: 8

#25 Geplaatst: 2009-02-25 10:32:18

Waar gaat het allemaal over? Ik zit in 46210 en heb al een paar jaar via Orange de maximaal haalbare 1 Mb ADSL. Uiteraard met de nodige onderbrekingen, gevolgd door onderhandelingen om een nieuw IP adres te verkrijgen. Vaste IP's zijn duur in Frankrijk. In Nederland (Noord-Groningen) dacht ik een snellere internetverbinding aan te schaffen. Maximaal haalbaar was 1Mb. Ik was totaal in shock. NEDERLAND???

Ik ben dus niet ontevreden over Frankrijk. Middle of nowhere, bovengrondse leidingen, gammele verbindingen, maar wel 90% van de tijd gewoon ADSL. Mij hoor je niet echt mopperen.

avatar#6850
sierra
Berichten: 1
Reacties: 1

#26 Geplaatst: 2009-02-25 21:01:27

Ja waar gaat het inderdaad over. Ik zit in 43380 en heb een ADSL abonnement bij Orange, werkt prima en nooit geen storing en dat voor 29 EURIES P.MND.

Snelheid: download tussen 1760 en 1900 kbps, is 220 - 290 KB/sec.

Upload: 223-250 kbps, is 29-35 KB/sec.

Ligt ook wel een beetje aan wat voor PC men heeft. Met Vista heb ik binnen 60 sec. na opstart PC ADSL verbinding.

Het werkt dus voor mij goed in Frankrijk.

avatar#6792
emmerw
Berichten: 1
Reacties: 10

#27 Geplaatst: 2009-03-04 21:39:24

Ja,waarom zullen er niet klanten bestaan die goed bediend en tevreden zijn ?

Ik heb natuurlijk -zoals meestal het geval is - vast alleen maar neg gehoord.maar wat zal het .

Wij zijn het avontuur ingegaan;we hebben ons vorige week voor de internet-satelliet ontvangst bij nordnet aangemeld !

En nu maar eerst wachten en hopen,dat we er geen spijt van krijgen,het ziet er wel alles pos.uit.

Het forum zullen we informeren.

avatar#6792
emmerw
Berichten: 1
Reacties: 10

#28 Geplaatst: 2009-03-16 20:28:11

Mooi,mooi,ik was een weekje niet thuis en intussen was de schotel enz.thuis geleverd.Deze week de installatie proberen .ben benieuwd.

avatar#6792
emmerw
Berichten: 1
Reacties: 10

#29 Geplaatst: 2009-03-30 15:41:37

Betr:Nordnet sat.

Ja de schotel kon meteen goed geinstalleerd worden,dwz de hoge toon gevonden en constant erin.

Dan de aanmelding .ging ook goed ,maar meteen daarna kwam er geen bevestiging...Vreemd.Dan kreeg ik plotseling wel internet - kontact ,kon opzoeken .kort op you-tube om te testen ,ja en lekker snel .

De router en ja daar begon het eigenlijk.Omdat ik geen bevestiging ontving???

Aansluitend en tot nu toe de worsteling ..en de snelheid ? = tergend langzaam.Een test  ja misserabel.Wind ? was er wel .Dus nu weer het dak op en kontrolleren of de schotel wel nog steeds in orde is.Jammer ,weet me verder geen raad ..was wel te mooi om waar te zijn ?Graag reactie speciaal van Thover..Michiel

avatar#7064
Lactobacillus Primus
Berichten: 0
Reacties: 2

#30 Geplaatst: 2009-04-19 11:25:48

L.S.

Wij hebben een huis in 03120 (in een van de vele le Breuil's die er zijn) en sinds juli 2008 hebben wij ADSL via France Telecom incl VOIP. Ook wij hebben sinds ongeveer december 2008 fors lange onderbrekingen in onze internet verbinding die uren, maar  ook dagen aanhouden waarbij het @ lampje eindeloos knippert. De onderbrekingen lijken soms periodiek. Er zijn periodes bij dat de verbinding 's avonds vaak goed functioneert maar overdag niet en andersom.

Resetten van het modem helpt niet. Soms helpt het wanneer je de telefoon probeert te gebruiken (analoge modus als voip niet werkt). Het betreft een livebox 691a (Livebox S & Vista Sagem Livebox SLC &) en zoals gezegd we hebben ook VOIP telefonie.

Uit het forum begrijp ik dat het bij regelmaat onderbroken ADSL-internet via Orange (en ook andere providers) een bekend probleem is. Echter ik heb ook het idee dat ons modem mogelijk slecht functioneert - al vanaf het begin deed de ingebouwde lamp (met het opgloei effect) het bijvoorbeeld niet. Nou wilden wij dit zowiso uitzetten, maar een apparaat met een defect heeft mogelijk andere defecten.

Ik heb de kabels in huis vervangen, andere ADSL filter geprobeerd maar de situatie blijft hetzelfde.

- Hoe kom ik erachter of het modem deels defect is? Doen ze bij Orange moeilijk over omruilen?

- Zou het omswitchen naar een andere ADSL provider helpen? Zijn daar minder ADSL onderbrekingen?

- Wij betalen nu voor een vaste analoge lijn en onze VOIP/ADL combinatie. Is er een mogelijkheid om over te stappen op een ADSL only variant van Organge? 

- Is het mogelijk om andere (betere) modems te gebruiken? Van een aantal Engelsen begreep ik dat de Livebox modems notoir slecht zouden zijn? Als ADSL beter werkt dan zouden wij het verlies van VOIP op de koop toe kunnen nemen en  middels Skype kunnen gaan bellen.

Groeten, Mark en Elise

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#31 Geplaatst: 2009-05-05 21:18:21

Hallo,

Ook hier ... sorry voor de late reactie!

Michiel, je schrijft:

kort op you-tube om te testen ,ja en lekker snel .

en

en de snelheid ? = tergend langzaam.Een test  ja misserabel.Wind ? was er wel .Dus nu weer het dak op en kontrolleren of de schotel wel nog steeds in orde is.Jammer ,weet me verder geen raad ..was wel te mooi om waar te zijn ?

Dat lijkt mij een beetje tegenstrijdig, dus vroeg ik me af: ging het meteen na de aansluiting snel en daarna niet meer? Daar zou ik geen logische verklaring voor kunnen geven anders dan inderdaad dat de schotel wellicht niet goed vast staat en er daardoor een storing optrad of dat de atmosferische omstandigheden (het signaal moet wel helemaal naar de satelliet en weer terug) ervoor zorgden dat de snelheid tijdelijk lager was.

Hoe is het nu?

Houd er ook rekening mee dat de snelheid in principe 2 Mbps is (niet gegarandeerd juist vanwege de externe omstandigheden die bij een satellietverbinding een grote invloed kunnen hebben) maar dat de latency (de vertraging die optreedt tussen het versturen van een commando en het ontvangen van het antwoord erop) bij een satellietverbinding natuurlijk altijd groter is dan bij een ADSL-verbinding. Het commando moet namelijk eerst omhoog gestuurd worden naar de satelliet, die het dan weer naar beneden stuurt naar een centrale locatie die verbonden is met Internet, vandaaruit wordt het commando dan echt het Internet opgestuurd. En met het antwoord gaat het precies hetzelfde maar dan andersom: op de centrale locatie wordt het antwoord ontvangen, dit wordt omhoog gestuurd naar de satelliet en weer naar beneden naar jouw schotelantenne om vervolgens verwerkt te worden door je modem waarna het resultaat op je scherm komt.

Dit betekent dat als je bijvoorbeeld veel korte commando's stuurt (bijvoorbeeld bij gebruik van een Telnet-verbinding of het downloaden van e-mail via POP3 waarbij de verbinding niet continu in stand wordt gehouden) je deze extra vertraging hebt. Wanneer je echter een lopende verbinding hebt (bijvoorbeeld als je een filmpje bekijkt op YouTube, maar dat zou ik niet aanraden vanwege de datalimiet) zal de snelheid van 2 Mbps optimaal gebruikt kunnen worden: in het begin heb je even deze vertraging en daarna komen de gegevens met een snelheid tot 2 Mbps per seconde binnen.

Mark en Elise:

Uit het forum begrijp ik dat het bij regelmaat onderbroken ADSL-internet via Orange (en ook andere providers) een bekend probleem is.

Dit is onjuist. Een tijdje terug waren er hier op het forum 3 mensen die zeiden dat ze daar last van hadden. Twee ervan hebben na mijn aanbod om te kijken wat er aan de hand was contact met mij opgenomen en hun problemen zijn opgelost door in hun lokale telefooninstallatie (binnenshuis) het een en ander te corrigeren.

De kans is dus groot dat er ook bij jullie zoiets aan de hand is en in dat geval kan ik jullie misschien tips geven om de problemen op te lossen. Hiervoor kunnen jullie eventueel per e-mail of telefonisch (ja, mijn telefoonnummer is redelijk makkelijk te vinden als je even zoekt ;-) contact met mij opnemen en jullie vaste telefoonnummer geven.

Dan de antwoorden op de verschillende vragen:

> of het modem deels defect is? Die kans is aanwezig maar in principe vrij klein aangezien de verbinding regelmatig gewoon werkt. Wanneer er een probleem is met de Livebox doet Orange er inderdaad niet moeilijk over om deze te vervangen.

> het overstappen naar een andere provider heeft geen enkel nut als het probleem afkomstig is van de telefoonlijn of de interne telefooninstallatie: ook bij een andere provider zal de verbinding namelijk over precies dezelfde draadjes met precies dezelfde beperkingen lopen ...

> ja, je kunt overstappen naar een ADSL only variant van Orange. Op dit moment heb je een abonnement wat ofwel "Formule" ofwel "Découverte" heet (het kan zijn dat de naam iets anders is wanneer je je abonnement al een tijd geleden afgesloten hebt) en het abonnement wat jullie bedoelen heet "Net". Bij dit abonnement vervalt de vaste telefoonlijn en betaal je daar dus ook niet meer de abonnementskosten voor en wordt de telefoonlijn via Internet de enige telefoonlijn die je nog hebt. Je kunt ervoor kiezen om het vaste regionale nummer (beginnend met 01/02/03/04/05) over te laten zetten naar deze telefoonlijn in plaats van het 09 nummer. Houd er echter wel rekening mee dat als de Internetverbinding wegvalt of de stroom uitvalt, je dan ook geen telefoonlijn meer hebt. Ik zou dus eerst proberen de verbindingsproblemen op te lossen voor je overstapt op een dergelijk abonnement. Het "Net" abonnement is te vinden op de website van Orange waar je je huidige abonnement ook meteen om kunt laten zetten in dit nieuwe abonnement: klik op "cliquez ici" onder "vous êtes abonné Orange internet", vul vervolgens aan de rechterkant onder "pour changer d'offre" je telefoonnummer in als dit niet vanzelf verschijnt en klik op "tester". Klik vervolgens bij het abonnement wat je wenst af te sluiten (in principe dus "Net jusqu'à 18 méga") op "changer d'offre"  en volg vervolgens de verschillende stappen om de wijziging te bevestigen

> wanneer je geen gebruik maakt van VoIP en TV kun je ook een ander ADSL modem gebruiken; nogmaals ik denk niet dat het probleem aan de Livebox ligt, dus ik zou eerst proberen het probleem anders op te lossen ... wanneer je een "Net" abonnement hebt, heb je trouwens sowieso de keuze niet meer want anders heb je helemaal geen telefoonlijn meer

Groeten,

Thomas

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#32 Geplaatst: 2009-05-06 17:53:09

Dan nog een tip uit de praktijk...

Bij een vriend van mij wilde de Livebox maar niet werken. Het was een door Orange geleverde Sagem. Na ettelijke pogingen en alle truuks soms voor 5 minuten kontakt en daarna weer geheel en totaal niet.

Monteurs geweest die met hún apparaat wel kontakt kregen en dus de installatie de schuld gaven (dat was het niet)  en toen maar een nieuw modem adviseerde. Dus modem (Sagem) tot twee keer toe omgeruild, zonder enig succes.

Totdat een derde monteur zei om eens om te ruilen voor een Orange LiveBox merk Inventel. Ging nogal moeizaam om dit te verkrijgen bij de Orangeshop (het was de zoveelste omruil) maar uiteindelijk toch dit type meegekregen.  

Na aansluiten binnen één minuut een goed werkende verbinding na 5 maanden ellende!

Kortom..., het kán dus toch wel aan het type modem liggen blijkt.

Rob. 

avatar#7064
Lactobacillus Primus
Berichten: 0
Reacties: 2

#33 Geplaatst: 2009-06-05 19:33:10

Thomas en Rob, bedankt voor jullie reacties

Er zijn twee mannen van Orange komen kijken, uiteindelijk bleken er bij ons 3 problemen simultaan te bestaan. 

1) De bekabeling buiten bleek onbetrouwbaar en is vervangen door 200m nieuwe kabel

2) De bekabeling binnen was ook onbetrouwbaar en is ook vervangen. Eerder was er gemeten en zou dit geen probleem zijn geweest. 

3) Het bestaande Sagem LiveBox apparaat gaf wel een ADSL-signaal (langzaam knipperen) maar wilde geen sync krijgen en geen connect geven. Iets waar we zelf ook voortdurend tegenaan liepen. Dit modem is ad-hoc vervangen door een Inventel Live Box die de monteurs in hun wagen hadden liggen en we hadden in no time een connectie. 

Ik moet zeggen dat de service van de mannen van Orange uitstekend was.