Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bouwvergunning broodoven ombouwen te ja of te nee

Auteur Bericht

avatar#5961
chez porte
Berichten: 32
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2009-01-18 10:50:04

Op de pagina over bouwvergunningen staat dat voor het bewoonbaar maken van een schuur een bouwvergunning nodig is en voor het verbouwen van een garage tot kamer niet.

Hoe zit dat dan met het ombouwen van een broodoven tot keuken? Ik verander immers wel de bestemming. Of voldoet daar een simple déclaration?

remco 

 

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2009-01-21 12:05:25

Even op de Marie gaan vragen, iha als je de buitenkant niet verandert geen bouwvergunning nodig, binnenkant veranderen declaration, maar wellicht is een verandering van SHOB genoeg en kan informeel.

plb

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#2 Geplaatst: 2009-01-22 15:23:22

Uit het verhaal maak ik op dat het om een broodoven gaat die aan het hoofdhuis vast zit?  Ik neem tenminste aan dat je geen keuken gaat maken in een apart gebouwtje. Ik neem ook aan dat je niet de bakoven wilt verbouwen, maar het bakhuis, dat gedeelte waar vroeger het deeg werd bereid. De echte oven is immers maar een koepeltje waar je met geen mogelijkheid een keuken in krijgt.

Ik vraag mij dus af of de bestemming wel veranderd, vroeger en in de toekomst wordt de ruimte voor voedselbereiding gebruikt. Het bakhuis was immers ook een soort keuken, maar dan alleen om brood in te bereiden.

Ik zou dus niets vragen en gewoon doen en bovengenoemde redenering geven moesten er ooit vragen gesteld worden. Ga je naar de mairie en ze adviseren je een vergunning aan te vragen zit je er natuurlijk wel aan vast.

Kees

avatar#5961
chez porte
Berichten: 32
Reacties: 84

#3 Geplaatst: 2009-01-22 22:05:26

haha, da's een goeie ja. Eigenlijk fris ik alleen de bestaande keuken een beetje op :-)

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#4 Geplaatst: 2009-01-23 13:30:55

Ik adviseer je toch even langs te lopen op de Mairie, een vergunning zal het niet worden, een declaration is samen met de secretaresse in 5 minuten gemaakt, een paar fotootjes van de buitenkant erbij en voila.

Als je SHON/SHOB aangepast worden betekent dat voor het dorp extra inkomsten en daar zijn ze heel gevoelig voor.

Als je de Marie tegen je krijgt of de burgemeester door illegale verbouwingen ben je ver van huis, dat risico wil je volgens mij niet lopen want een volgende keer als je ze nodig hebt kunnen ze wel moeilijk gaan doen.

succes.

plb