Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bouwen en de verzekering

Auteur Bericht

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#0 Geplaatst: 2009-01-18 11:47:21

Bouwen en de verzekering

 

Volgens de informatie op de homepage

Citaat

“Als opdrachtgever/eigenaar is men verplicht tot het afsluiten van een verzekering – l’assurance obligatoire dommage-ouvrage; in de volksmond de assurance DO genoemd – tegen de risico’s van bouwschade. De kosten van herstel worden dan vergoed als de aannemer failliet is gegaan of de bouwfouten (les malfaçons) niet repareert. In de praktijk blijkt dat de verzekeraars erg traag uitbetalen en de

premies voortdurend verhogen; dus is het twijfelachtig of het zinnig is om zo’n peperdure verzekering af te sluiten, hoewel de wet een dergelijke verzekering dwingend voorschrijft”

is een verzekering verplicht.

Wij zijn bezig met de voorbereidingen van de bouw en onze architect geeft ons op dat wij deze verzekering niet nodig hebben omdat hij de uitvoering doet en hij hier al voor verzekerd is.

Wij zijn erg tevreden over onze “eigenzinnige” architect. Hij komt de afspraken goed na, is uitermate modern, alle wijzigingen worden direct via pdf files ontvangen, staat lokaal zeer goed bekend (bij Fransen die gebruik gemaakt hebben van zijn diensten, de buurman die in de bouw werkte en de gemeente).

Wel zoals gezegd eigenzinnig. Wij gaan een huis bouwen in een natuurpark en hebben een voorkeur voor een huis wat goed in de regio (de Lot) past. Er zijn echter ook zaken die hij niet wil uitvoeren. Wij hebben de suggestie gedaan om de voorkant te voorzien van opplakstenen. Hij kende de techniek maar was heel duidelijk. Dit wil hij niet bouwen, of originele stenen muren of crepi maar geen nep. Dan moesten we maar een andere architect zoeken.

 

Dit even als toelichting op onze visie op de architect. Wij hebben dus best vertrouwen in hem (anders zou het ook een rare zaal worden).

 

Vraag:

Heeft iemand ervaring met het bouwen via een architect en de verzekeringen van architecten?

 

Met een vriendelijke groet,

Willem

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2009-01-18 14:26:19

Willem,

Wij werken niet met een architect, maar wel met een restaurateur waar we een vergelijkbaar goed gevoel bij hebben. Ik heb toen we begonnen eindeloos overal geprobeerd een DO af te sluiten, ook al zei onze restaurateur, net als die van jullie, dat dit nodig was. Dat is niet gelukt. Hoe ik ook voet bij stuk hield: niet gelukt (in Indre, 36). Wij gaan nu dus verder zonder...

Verena