Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Geldigheidsduur rijbewijs

Auteur Bericht

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#0 Geplaatst: 2009-01-22 16:51:13

Op deze site is de volgende info te vinden:

Bij het aflopen van het Nederlandse rijbewijs is zonder problemen bij diezelfde prefectuur een Frans rijbewijs – dat niet meer hoeft te worden verlengd – te verkrijgen. Je levert je Nederlandse rijbewijs in, vult een formulier in, overhandigt twee pasfoto’s en betaalt ongeveer € 50. Bij het hebben van meer bevoegdheden (motor, vrachtwagen) zal een medische keuring nodig zijn, die weer euro’s kost en verder niets voorstelt.

Ik heb mijn (bijna) verlopen NL rijbewijs ingeruild vorr een Frans rijbewijs; omdat ik mijn E categorie wil houden moest ik een simpele keuring ondergaan. OK; heb het rijbewijs nu ( met A, B en EB)

Maar:

Cet examen médical est subi avant la délivrance initiale du titre, puis avec la périodicité suivante :

- tous les deux ans pour les conducteurs dont l'âge est compris entre soixante et soixante-seize ans ;

- tous les ans pour les conducteurs ayant dépassé l'âge de soixante-seize ans.

Mijn BE is dus maar 2 jaar geldig (ben 66 jaar).

Moet je nu over 2 jaar weer opnieuw een rijbewijs aanvragen (die dan maar 1 jaar geldig is)? Ik moet voorlopig BE houden!

Renso

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2009-01-22 18:29:25

Renso,

Kijk op je Franse rijbewijs, naar de geldigheidsduur. Als A,B en E dezelfde datum aangeven, is er geen keus. Als de data verschillen, zal het zijn dat bij het verstrijken van de één, de andere nog geldig is.

Ikzelf (toen 48 jaar) heb in 2000 mijn rijbewijs BE omgewisseld. Gekeurd voor E, dus E geldig tot 2005, B onbeperkt (zal nu wel tot 70 jaar zijn of zo). Ik heb de keuring laten versloffen, B blijft geldig maar E is dat niet meer.

Vraag het anders even bij de préfecture na.

Steven

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#2 Geplaatst: 2010-06-26 16:37:11

Ik had hier lang geleden al eens een vraag gesteld, maar ben het even kwijt! Hoe zit het met een gewoon rijbewijs B (zonder E) voor wat betreft de geldigheidsduur? Ik heb de volgende tekst van deze site geplukt:

Bij het aflopen van het Nederlandse rijbewijs is zonder problemen bij diezelfde prefectuur een Frans rijbewijs – dat niet meer hoeft te worden verlengd – te verkrijgen. Je levert je Nederlandse rijbewijs in, vult een formulier in, overhandigt twee pasfoto’s en betaalt ongeveer € 50. In sommige departementen is het zelfs gratis. Bij het hebben van meer bevoegdheden (motor, vrachtwagen) zal een medische keuring nodig zijn, die weer euro’s kost en verder niets voorstelt. Wie zijn verlopen Nederlandse rijbewijs wil omzetten voor een Franse permis, zal bij de RDW een echtheidsverklaring moeten aanvragen voor de vernieuwing van het rijbewijs. De ervaring van de dienst is dat deze verklaringen in Frankrijk over het algemeen worden geaccepteerd.

Een eenvoudig rijbewijs heeft een levenslange geldigheidsduur, maar voor rijbewijs categorie B (o.a. rijden met aanhangers) wordt het permis op 50-jarige leeftijd met 10 jaar verlengd, vanaf 70 jaar met 3 jaar en vanaf 79 jaar moet jaarlijks een medische verklaring worden overgelegd om het rijbewijs te kunnen verlengen.

 

Door deze tekst word ik in verwarring gebracht. Ik zie staan: "dat niet meer hoeft te worden verlengd". Dan zie ik staan "eenvoudig rijbewijs heeft een levenslange geldigheidsduur, maar voor rijbewijs categorie B (o.a. rijden met aanhangers)" en dan allerlei beperkingen die nog erger zijn dan in Nederland.

 

Wie trekt me los? Ik ben 63, wilde me bij het ingaan van de AOW overschrijven naar Frankrijk en dan mogelijk ook mijn rijbewijs omruilen, omdat ik dacht daarmee van de Nederlandse geldmelkerij vanaf 70 jaar af te komen. Wat is er nu waar? Geldt een B-tje zonder E ad infinitum of ben je boven een bepaalde leeftijd altijd de klos?

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2010-06-26 17:23:20

Naar mijn mening is er verwarring vanwege enkele typfouten in voorgaande berichten.

"Gewoon" B : voor het leven, met beperkingen ten aanzien van leeftijd en dan medische keuringen.

E achter B : iedere vijf jaar 'n medische keuring om die E te behouden.

Die E hebt u nodig voor het sleuren van 'n bakkie met meer dan 500 kg Max Laadvermogen. In Nederland is dit 750 kg.

Gaarne correcties mocht ik me vergissen.

Peter.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#4 Geplaatst: 2010-06-26 18:26:52

Dat E achter B 5 jaar geldig is klopt niet!

Op mijn Franse rijbewijs staat heel duidelijk 2 jaar geldig en nieuwe keuring.

Groet

Willem

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#5 Geplaatst: 2010-06-26 21:43:39

Pfffffffffffffffft! Het wordt er niet duidelijker op! Ik heb een B-tje, dus mag ik, volgens de Nederlandse wet, onder andere maximaal 750 kilo trekken en in bepaalde gevallen (mits geremd, dat wel) zelfs meer, zolang het geheel maar niet boven de 3500 kilo komt en de trekker zwaarder is dan de trailer. Dat B-tje zou in Douce France voor het leven gelden, of is dat inmiddels veranderd?

Ik doe het puur voor de centjes, daar ben ik heel eerlijk in. Als ik zie hoe mijn schoonouders hier worden kaalgeplukt om hun rijbewijs te kunnen behouden: elke vijf jaar EN een keuring En weer een nieuw rijbewijspapiertje, Kietjiiing! Kassa! voor de overheid, en dat allemaal van een simpel AOW-tje, bah-bah! Daarom dacht ik: als ik toch in FR ga wonen, waarom dan niet dat gezeur van me af geschud en een permis B pour la vie?

Hoe zit het nou?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2010-06-27 09:55:25

Anders dan op de site nog staat vermeld (kennelijk onlangs veranderd) is de geldigheidsduur van een permis E (B) vijf jaar voor personen jonger dan 60 jaar, twee jaar voor rijderz van 60 tot 76 jaar en een jaar voor personen van 76 jaar en ouder. Bij het vernieuwen van de geldigheidsduur is steeds een keuring nodig, visite médicale.


Het is dus tijd om de tekst op de site te actualiseren, hetgeen dezer dagen zal gebeuren.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-06-27 10:07:38

OK Wim. Dat verklaart tevens het verschil (ik zit aan de andere kant van de 60).

Peter.

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#8 Geplaatst: 2010-06-27 10:35:02

Goede nieuws is dat toen ik mijn Franse rijbewijs kreeg dat gratis was! (Bergerac)

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#9 Geplaatst: 2010-09-17 00:16:04

Beste Peter,

Om even een eind te maken aan de discussie over het te vervoeren gewicht van een aanhanger met permit B, de officiële tekst te vinden op de Service Public.fr

Resumerend dus gelijke regels in europa, uitgezonderd dan de verkeersregels in zake (lees maximale snelheid)

Véhicules pouvant être conduits avec le permis B

Le permis B permet la conduite :

des véhicules dont le PTAC (poids total autorisé en charge) est inférieur ou égal à 3,5 tonnes et pouvant être affecté au transport des personnes ou des marchandises,

des véhicules pouvant comporter 9 places assises maximum (siège du conducteur compris).

Aux véhicules de cette catégorie peut être attelée une remorque :

dont le PTAC est inférieur ou égal à 750 kilogrammes,

dont le PTAC est supérieur à 750 kilogrammes à condition qu'il soit inférieur ou égal au poids à vide du véhicule tracteur, et que la somme des PTAC de l'ensemble soit inférieure ou égale à 3,5 tonnes.

Si ces PTAC sont dépassés, un permis E(B) doit être obtenu. Une exception à cette règle est faite pour le permis B délivré avant le 20 janvier 1975 qui permet de conduire un camping-car de plus de 3,5 tonnes à condition que son titulaire ait fait ajouter le code 79 sur son permis par la préfecture de son lieu de résidence. Il convient de se renseigner auprès des services préfectoraux pour connaître la procédure à suivre.

Sont exclus de cette mesure dérogatoire : 

les personnes dont le permis B obtenu avant le 20 janvier 1975 a été invalidé ou annulé après cette date

et les personnes titulaires du permis B après échange d'un permis étranger ou conversion d'un permis militaire ayant eu lieu après le 20 janvier 1975.

Par équivalence, le permis B permet aussi la conduite des :

tricycles et quadricycles lourds à moteur (catégorie B1 depuis le 1er mars 1999, AT auparavant),

motocyclettes légères (cylindrée n'excédant pas 125 cm3 et dont la puissance n'excède pas 11 KW) appartenant à la catégorie A1 (anciennement A1) à condition que le permis B ait été délivré depuis plus de 2 ans.

Véhicules pouvant être conduits avec le permis B

Le permis B permet la conduite :

des véhicules dont le PTAC (poids total autorisé en charge) est inférieur ou égal à 3,5 tonnes et pouvant être affecté au transport des personnes ou des marchandises,

des véhicules pouvant comporter 9 places assises maximum (siège du conducteur compris).

Aux véhicules de cette catégorie peut être attelée une remorque :

dont le PTAC est inférieur ou égal à 750 kilogrammes,

dont le PTAC est supérieur à 750 kilogrammes à condition qu'il soit inférieur ou égal au poids à vide du véhicule tracteur, et que la somme des PTAC de l'ensemble soit inférieure ou égale à 3,5 tonnes.

Si ces PTAC sont dépassés, un permis E(B) doit être obtenu. Une exception à cette règle est faite pour le permis B délivré avant le 20 janvier 1975 qui permet de conduire un camping-car de plus de 3,5 tonnes à condition que son titulaire ait fait ajouter le code 79 sur son permis par la préfecture de son lieu de résidence. Il convient de se renseigner auprès des services préfectoraux pour connaître la procédure à suivre.

Sont exclus de cette mesure dérogatoire : 

les personnes dont le permis B obtenu avant le 20 janvier 1975 a été invalidé ou annulé après cette date

et les personnes titulaires du permis B après échange d'un permis étranger ou conversion d'un permis militaire ayant eu lieu après le 20 janvier 1975.

Par équivalence, le permis B permet aussi la conduite des :

tricycles et quadricycles lourds à moteur (catégorie B1 depuis le 1er mars 1999, AT auparavant),

motocyclettes légères (cylindrée n'excédant pas 125 cm3 et dont la puissance n'excède pas 11 KW) appartenant à la catégorie A1 (anciennement A1) à condition que le permis B ait été délivré depuis plus de 2 ans.

Be

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#10 Geplaatst: 2010-09-17 08:34:54

Ik vond die keuring voor E helemaal niet zo weinig voorstellend o.a. een beetje rare équilibre proef op je blote voeten op koude stenen vloer je rechter voet op je linker knie zetten rechter hand onder je kin ogen dicht en dan moet je dus volkomen in evenwicht blijven, probeer het eens thuis u zult zien dat u écht niet een minuut in even wicht kunt blijven. Werd morrend dan toch in orde bevonden.

Gehoor test: keuringsarts fluister eerst wat dat kan ik goed nazeggen daarna mompelt hij iets achter een enveloppe dat hoor ik niet echt goed.

Conclusie:  onvoldoende. Een dure gehoortest in ziekenhuis € 300,00 gelukkig betaalde verzekering dit Uitslag: wat minder gehoor maar binnen limiet.

Volkomen overbodige gemaakte ziektekosten Besparingstip!

Heb  nog wel een vraag,  a.s maart loopt E weer af en moet weer gekeurd worden.

Wat nu als ik dat maar eens oversla weet iemand of ik dan later indien ik dat nodig zou hebben dat deel weer door middel van een keuring geldig kan maken.

Of eenmaal keuring niet laten doen voor altijd deel E kwijt?

Willem

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#11 Geplaatst: 2010-09-17 09:53:10

Keuring was bij mij voornamelijken een ogen test en wat algemene dingen.

Die evenwichtstest lijkt wel iets voor dronken mensen... ;-)

Moet binnenkort weer verlengen; zal mijn ervaring melden

Renso

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#12 Geplaatst: 2010-09-17 10:44:40

Dan nog wat: denk om de maximum snelheid met een aanhanger.

De nieuwe wet is hier bizar!


Je viens de lire qu'un décret du 30 juillet 2008 instaurait une limitation de vitesse à 90 km/h sur autoroute et 80 km/h sur route à 2 voies aux véhicules dont le PTRA > 3,5t (rubrique f3 de la carte grise) s'ils tractent une remorque (quelque soit le poids de la remorque). C'est le cas du X5 par exemple.
 
En gros, une Clio peut tracter une caravane de 1200 kg en roulant à 130 km/h. Une petite remorque sur le X5, et on est limité à 90/80 !!

Article R413-8 du code de la route.

La vitesse des véhicules dont le poids total autorisé en charge est supérieur à 3,5 tonnes ou des ensembles de véhicules dont le poids total roulant autorisé est supérieur à 3,5 tonnes, à l'exception des véhicules de transport en commun, est limitée à :

1° 90 km/h sur les autoroutes ;

2° 80 km/h sur les routes à caractère prioritaire et signalées comme telles. Toutefois, cette vitesse maximale est relevée à 90 km/h pour les véhicules dont le poids total est inférieur ou égal à 12 tonnes sur les routes à deux chaussées séparées par un terre-plein central ;

3° 80 km/h sur les autres routes. Toutefois, cette vitesse maximale est abaissée à 60 km/h pour les véhicules articulés ou avec remorque dont le poids total est supérieur à 12 tonnes.

4° 50 km/h en agglomération. Toutefois, cette vitesse maximale est relevée à 80 km/h sur le boulevard périphérique de Paris.


Donc, si le poids PTRA du véhicule est inférieur à 3,5 tonnes il n'y a pas de restriction au niveau de la limitation de vitesse.
 

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#13 Geplaatst: 2010-12-17 14:53:45

Ik heb 2 jaar geleden mijn Nederlandse rijbewijs omgeruild voor Franse.
Ontdek nu pas dat er onder het kopje "restrictions"  staat "70NL"

Weet iemand wat dit betekent?

Toch keuring bij 70 jaar? En zo ja waar dan? In Frankrijk of in Nederland?

Willem

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#14 Geplaatst: 2010-12-18 14:20:51

70 staat voor een codenummer van een restrictie. Dat laatste woord is wat verwarrend. Het getal is de administratieve code die aangeeft dat het Franse rijbewijs via omwisseling is uitgegeven. Om precies te zijn:

70 : échange de permis de conduire étranger, ce code est suivi du symbole distinctif du pays et du numéro du permis étranger

Op de achterkant van het permis zie je die code nog eens staan.

Wim

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#15 Geplaatst: 2010-12-21 16:11:04

Heb dezelfde codes.

Inmiddels zijn mijn 2 jaar om.

Heb formulier Certificat Medical gedownload en ingevuld.

Keuring bij arts (vnl ogen).

Hiermee + 3 pasfoto's en oude rijbewijs naar prefecture en je krijgt (gratis) een  nieuw rijbewijs.

Renso

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#16 Geplaatst: 2010-12-21 16:20:18

Dat is nog wat:

... gratis een  nieuw rijbewijs.

Vergelijk dat eens met de overheids'diensten' in andere landen waar je voor ieder wissewasje moet betalen, soms alleen voor het openen van een dossier. En dat alles aan ambtenaren die door jouw belastingscentjes betaald worden en een riant pensioen krijgen.

Iedereen gefeliciteerd met zijn verlengd Frans rijbewijs!

Christian von Klösterlein (met een levenslang Duits rijbewijs)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2010-12-21 18:17:33

Nou Renso, gratis.....die dokter wil wel graag even een kleine 25 euri in ontvangst nemen. Voor bv aanhanger keuring voor boven de 60 jaar elke twee jaar (wat een onzin) is dat niet echt gratis.

.................

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2010-12-21 18:19:06

Oh ja Christian

Geen foutjes maken in het Franse verkeer hoor, want dan wordt je verplicht aan het Franse rijbewijs te gaan.

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#19 Geplaatst: 2011-02-01 14:50:20

Daar ben ik weer! Ik heb de tekst in het hoofstuk "auto" er nog eens op nagelezen en word op het verkeerde been gezet door de alinea over de geldigheids duur van "E(B)" die weer wèl beperkt is. Hierdoor kom ik er niet uit voor wat betreft een "kale" B, die volgens het uitgebreide Franse stuk hierboven dezelfde bevoegdheden oplevert als in NL. Ik kan dus met een B zonder E prima uit de voeten. Het zou mij een waar genoegen zijn om te zijner tijd, zeker nu ik overweeg me werkelijk in LDF te vestigen, met een Frans papiertje (en Franse platen, maar dat is een ander draadje) te gaan rijden als dat echt "pour la reste de ma vie" is. Wie hakt de adviesknoop door?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#20 Geplaatst: 2011-02-02 00:20:29

De geldigheidsduur van een permis EB (auto met aanhanger) is vijf jaar voor personen jonger dan 60 jaar, twee jaar voor rijders van 60 tot 76 jaar en een jaar voor personen van 76 jaar en ouder. Bij het vernieuwen van de geldigheidsduur is steeds een keuring nodig, visite médicale. De geldigheidsduur van een simpel B (alleen auto zonder aanhanger) is onbeperkt.

Wim

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#21 Geplaatst: 2011-02-02 00:44:22

Bedankt, Wim! Nou is het helemaal duidelijk voor wat betreft de geldigheidsduur. Maar met een B-tje mag je toch kleine aanhangers trekken, dacht ik?

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#22 Geplaatst: 2011-02-02 13:17:41

Wim heeft gelijk, natuurlijk en ik schaam me :

"Durée de validité du permis

Le permis B a une durée de validité illimitée si le titulaire ne commet pas d'infraction entraînant la suspension, le retrait ou l'annulation de son permis et s'il n'est pas atteint de problèmes de santé qui limitent sa validité." (cursivering van mij, bron)

En ja, met B mag iets worden getrokken :

"B  : Véhicules dont le poids total autorisé en charge (PTAC) n'excède pas 3 500 kg et comportant au maximum 9 places assises (conducteur compris). Permet aussi de tracter une remorque de moins de 750 kg, et une remorque de plus de 750 kg à condition que : PTAC remorque < poids à vide (PV) véhicule tracteur, et que : PTRA < 3 500 kg." (wikiwiki)

In huis-, tuin- & keukentaal :

wat erachter hangt mag niet zwaarder zijn dan 750 kg;

indien zwaarder dan 750 kg : dan mag het toegestane totale gewicht van het bakkie (dus bakkie + lading) niet zwaarder zijn dan het lege gewicht van het trekkend voertuig èn het spul samen mag niet zwaarder zijn dan 3500 kg.

Maar hiermee vertel ik niets nieuws, nu aan tafel.

Peter.