Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Maatschappelijk werk?

Auteur Bericht

avatar#6719
Eva Mathilde
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2009-01-26 14:19:51

Beste Forum bezoekers,

Mijn naam is Eva van der Horst. Ik ben 22 jaar oud en ik studeer maatschappelijk werk en dienstverlening in Amsterdam. Ik ben momenteel derde jaars. Ik loop stage bij Stichting Cordaan. Ik werk met mensen met een verstandelijk beperking als persoonlijk begeleider.

Ik heb de droom om mijn zus achterna te reizen naar het wonderbaarlijke zuiden. Wij willen hier samen een klein hotelletje/tapasbar of iets dergelijks opzetten. Dit is voor over een aantal jaar pas!

Ik ben moemnteel frans lessen aan het volgend en ik ga deze zomer op een camping in Canet werken. Op deze manier hoop ik mijn frans goed bij te spijkeren. Tot het punt dat ik zonder mijn handen voeten en woordenboek een gesprek kan voeren. Het gaat al redelijk gelukkig. Ik ben goed op weg.

Nu wil ik graag in mijn vierde jaar van mijn studie een onderzoek doen in het buitenland: Frankrijk. Dan ook het liefst in het zuiden natuurlijk.

Nu heb ik werkelijk géén idee hoe het zit met het maatschappelijk werk in Frankrijk.

Weet iemand hier misschien meer over?

Mijn studie is heel erg breed dus ik kan met veel verschillende doelgroepen werken. Van verstandelijk genhandicapten tot drugsverslaafden of probleemjongeren.

Jeejtje...wat een lang verhaal.

Ik hoop iets van iemand te horen!

Alvast bedankt!

groetjes, Eva

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2009-01-26 15:29:15

Maatschappelijk werk is hier een drie-jarige opleiding en een staatsdiploma. Bijna alle beroepen in de sociale sector en in de gezondheidszorg zijn beschermde beroepen. Een aantal diploma's zijn erkend op europees niveau bv arts, verpleegkundige en fysiotherapeut. In de sociale sector worden buitenlandse diploma's in maatschappelijk werk <assistante-socale>, inrichtingswerker <éducateur spécialisé> niet direct erkend. Je moet daarvoor een reconnaissance aanvragen. ook moet je blijk geven van kennis en wetten specifiek voor Frankrijk. en natuurlijk vloeiend Frans in zo een communicatief beroep. Ik weet even niet meer hoe die site heet maar als je google.fr doet en reconnaissance diplome metiers sociales of assistant-social etc dan vind je het wel. het is niet gemakkelijk hier een baan te vinden als volkomen outsider. mooi is het als je eerst een stage kan doen en dat ben je ook van plan. Ik weet verder niets van stages of waar je contact moet opnemen. Misschien weet je school dat wel. Er is wel een forum in FR. www.lesocial.fr

Kijk daar eens op.

succes Ingrid