Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

tips ezelvervoer en overnachting

Auteur Bericht

avatar#6720
Anke
Berichten: 1
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2009-01-27 11:58:34

Hallo lezers,

Ik ben nieuw op het forum en zal me dus eerst even voorstellen;

Wij zijn een Nederlands stel, Dirk en Anke, en wij verhuizen begin april naar de Aveyron. Ons huis is te zien op www.meikaas.nl

Momenteel zijn we druk bezig alle administratieve rompslomp en officiele zaken te regelen, geen hobby van ons,. Wat het wat lastig maakt, is dat we onze dieren (4 honden en 7 ezels) mee willen nemen. Vooral het transport van de ezels heeft nogal wat voeten in aarde. In Nederland schijnt geen enkele instantie duidelijke informatie te kunnen geven over de regelgeving die hierbij komt kijken. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Mijn vraag aan het forum is dus:

Heeft iemand van jullie misschien ervaring in emigreren met paarden/ezels?

En dan nog een tweede vraag; aangezien de reis naar ons huis bijna 1200 km. lang is en we de ezels niet langer dan een uur of 8 in de trailers willen laten staan, zoeken we een plek waar we zouden kunnen overnachten en waar de ezels een nachtje in een stal of goed afgesloten weitje kunnen staan,. Het gaat om 3 of 4 ezels tegelijk (we gaan in twee groepjes op weg, omdat we dan niet aangezien kunnen worden voor commercieel transport) en 3 personen. Het liefst een km. of 200-300 onder Parijs, niet te ver weg van de A20 (bijvoorbeeld tussen Orleans en Limoges). Is er iemand die het leuk vind om onze langoren en hun verzorgers voor een nachtje op te vangen?

alvast bedankt voor jullie inpu,

Hartelijke groet,

Anke Terbruggen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-01-27 18:41:05

Is dat lollig, het bezit van 7 ezels? En moeten ze per se mee naar Frankrijk?

In dat geval hieronder enige informatie over de uitvoer van paarden en paardachtigen, bij uitzondering geciteerd uit La Maison, zesde druk:

Ook paarden kunnen zonder veel problemen ‘emigreren’. Voor vertrek moet men de RVV (Rijksdienst voor Vee en Vlees – nu Voedsel en Waren Autoriteit) in de eigen regio bellen en vragen of er een ambtenaar langs kan komen om de paarden te bekijken en een ‘loodje’ in hun manen en/of staart te persen, waarmee ze op buitenlands transport kunnen. De VWA vergelijkt het paard met de papieren en controleert of de bij het paard ingebrachte chip (vraag de dierenarts ernaar) overeenkomt met het papier/afstammingsbewijs van het paard. Hij kijkt ook naar de gezondheidstoestand van het paard. Een schets is niet nodig als het paard definitief het land uit gaat. 
In Frankrijk gelden weer andere regels. Het is verplicht dat paarden (en ook pony’s en ezels) worden geregistreerd en sinds 2008 moeten alle paarden zijn voorzien van een chip, aan te brengen door bevoegden van Haras nationaux of een daartoe uitgeruste dierenarts. Elke équidé (zeg maar paardachtige) komt in het centrale bestand SIRE, maar een paard met Nederlandse papieren hoeft niet te worden ingeschreven in Frankrijk. De identificatie bestaat uit een omschrijving van de natuurlijke kenmerken, zijn nummer in het centrale bestand en de uitgifte van een document d’accompagnement en een registratiekaart (carte d’immatriculation). Het signalement (relevé de signalement) van het in te voeren paard gaat naar de organisatie Les Haras Nationaux (haras betekent stoeterij, paardenfokkerij), Direction de la filière Service des chevaux d’origine inconnues, BP 3, 19231 Arnac Pompadour CEDEX. Het te ontvangen boekje SIRE geeft de identiteit van het dier aan en de registratiekaart dient om aan te geven wie de eigenaar is.
Het is van belang het paard te transporteren in een onafhankelijk geveerde en goed geventileerde trailer. Je kunt het transport ook laten verzorgen door een veerijder, maar dit kan duurder zijn, de reis is vaak langer door ophaalstops en er is meer kans op contact met ander vee en paarden, en dus op ziektes. Zorg dat het paard minstens een maand voor het transport is ingeënt tegen influenza en tetanus. Tijdens de reis moet het paard voldoende vocht tot zich nemen; hang nat hooi op in een hooinetje (maar kijk uit voor broei).

Tot zover. Ik hoorde ook van Nederlanders die er in Frankrijk een ezeloppasdienst (mooi voor scrabble) op na houden.

Wim

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#2 Geplaatst: 2009-01-28 18:24:17

Ezels naar Frankrijk brengen??

pfff, dat is net zoiets als water naar de zee dragen,

In LDF zijn al veel te veel ezels :)

Die oppasdienst is zeker voor Nederlandse ezels?

plb

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#3 Geplaatst: 2009-01-29 08:22:16

Toen wij 12 jaar geleden naar Frankrijk verhuisden, hebben wij ons fjordenpaard door ecologische paardenfokkers uit Friesland naar Montluçon laten vervoeren. Daar heeft deze organisatie een dépendance waar de jonge paarden een tijd lekker vrij kunnen rondlopen. Verdere details weet ik helaas niet meer; het is al lang geleden.

Succes met jullie nieuwe leven!

René

avatar#6782
calivera
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2009-02-08 14:13:33

Hallo allemaal Als nieuwe gebruiker van dit forum wens ik eerst ons voorstelen : wij zijn een belgische koppel die zo als veel anderen mensen , gebeten zijn door... liefde?..passie?..obsessie? ...die Frankrijk noemt .Wij hebben hier enorm veel nuttige informaties gevonden ...daar voor zijn jullie allemaal bedankt.  Graag willen wij reageren op de oproep van...Anke Terbruggen. Gezien dat ons huisje in 23 Creuse is,denken wij dat in principe,mogelijk zou zijn om met overnachten van jullie ezeltjes te helpen.