Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

fosse septique

Auteur Bericht

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#0 Geplaatst: 2009-01-29 15:31:24

Hallo,

Kan er iemand mij misschien wat maten geven die een fosse heeft, want eerdaags ga ik terug naar het huisje waar ik deze week was, er was geen fosse, ik heb de mairie gecontacteerd maar tot nu toe nog geen antwoord, electra en water was er wel degelijk, maar ik zou willen weten als die fosse er in gaat omdat het een rijtjeswoning is en die langs de voorkant er in moet. Misschien moeilijk, maar ja.....

alvast bedankt

etjenneke

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2009-01-29 15:50:34

beste et,

De maat van de fosse hangt af natuurlijk van de inhoud en die bepaalt de vergunningverlener.

De inhoud hangt weer samen met de grootte van je huis (kamers etc).

Maar reken maar op minstens 3 kubieke meter.

De gangbare vormen zijn cylindervorm (tank) en de "negerzoen" als ik hem zo even mag noemen.

De negerzoen heeft toch al gauw een diameter van tussen 1,5 en 2 meter, de tank een diameter van 1,40-1,60 meter, afhankelijk van het fabrikaat.

Maar een fosse toutes eaux binnenzetten, dat gaat zomaar niet, ik vrees dat de Mairie daar toch enige bezwaren tegen heeft.

Ga maar eens praten op de Mairie met de Burgemeester (klein dorp) of 1 van de ambtenaren (stad), daar zul je het meeste van opsteken en natuurlijk met de buren gaan praten want die hebben echt hetzelfde probleem.

succes in LDF

plb

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#2 Geplaatst: 2009-01-29 16:10:09

Hallo,

bedankt voor je reactie, ik heb al herhaalde malen geprobeerd de maire telefonisch te bereiken maar tot nu toe niet gelukt, want zoals jij het uitlegt koop ik het misschien beter niet.

Bedankt

etjenneke

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2009-01-29 16:13:17

Nee, kopen voordat je vergunning hebt is niet verstandig, dikke kans dat je alles opnieuw kunt kopen want ze kunnen daar soms moeilijk over doen, soms niet.

Maar zeker de maat wordt door de vergunningverlener bepaald, daar heb jijzelf weinig over te zeggen, behalve dat het groter mag dan vereist, nooit kleiner.

Vroeger had je ook nog de fosses van 500 liter en 1 m3 maar die zijn helemaal niet meer toegestaan, je ziet ze nog wel eens bij een caravannetje of zo

Ik heb zelf ook verschillende ervaringen. Maar de Mairie blijft de spil in het geheel

plb