Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Diabeteszorg in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#6736
Adelaar
Berichten: 1
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2009-01-30 12:16:52

Goedendag,

Als nieuweling op dit forum wil ik mij eerst even heel kort voorstellen; Ik ben Ronald en verhuis volgende maand met mijn gezin naar Frankrijk (06). Rust en ruimte, dat is wat we gevonden hebben.

Nu wil ik graag weten of iemand bekend is met diabeteszorg in Frankrijk. Hoe is dat geregeld, welke instantie levert de gunstigste prijs/kwaliteitverhouding, en wat kost zoiets per jaar? Hier in Nederland ging het vooralsnog eenvoudig. En zijn de producten ook ongeveer gelijk als die in Nederland worden aangeboden? Ik vraag dit omdat mijn zoon van 5 diabetes type 1 heeft.

Ik hoor graag van jullie,

Groet,

Ronald 

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2009-01-30 20:59:35

Welkom in Frankrijk en welkom op dit forum,

Het is goed geregeld hier in FR. Voor chronische zieken heeft de securité sociale een fraaie regeling. De zogenaamde ADL : affection de longue durée. In de volksmond zegt men: <Je suis sur 100 pour cent>. Dat betekent dus dat alle zorg, inclusief materiaal en zelfs ziekenvervoer, mocht dit nodig zijn, vergoed wordt. Ook met dieetproducten zijn ze hier niet zuinig.  

Hier kent met geen marktwerking, zorgstraten of prijs/kwaliteitsverhoudingen en wees maar blij.

Voor de kinderdiabeteszorg: Ik weet niet waar u komt te wonen maar over het algemeen is het geconcentreerd in de ziekehuizen. Vergeet niet, hier heeft men nog pédiatres de ville, vrijgevestigde artsen <in de stad> en niet echt verbonden aan een ziekenhuis. Hier bestaan (nog) geen diabeteskinderverpleegkundigen die zelfstandig de begeleiding doen in samenspraak met de arts. De arts doet alles zelf. Bij ons in het ziekenhuis heeft één kinderarts alle kinderen met suikerziekte onder controle, in samenwerkingmet de dietiste. Er zijn uitstapjes en educatieve groepjes. Wat betreft school moeten er nog en aantal hindernissen genomen worden. vaak komt het er op neer dat de kinderarts een keer naar school komt om uitleg te geven wat te doen bij een hypo etc. Ja ,ja, de leerkrachten durven geen enkele verantwoordelijkheid te nemen en alles moet zwart op wit, Vive la France.

In Frankrijk is het niet veel anders wat materiaal betreft, denk ik. Ook kleine kinderen hebben soms een pompje. Ik zou informeren welk ziekenhuis in de buurt een afdeling pédiatrie heeft en wie van de kinderartsen <les diabètes> doet en dan gewoon een keer kennismaken. Het kan ook zijn dat er een kinderarts <en ville> is die ook diabetes doet maar dan hoop ik altijd dat de samenwerking met het ziekenhuis goed is (in geval van opname en uitwisseling).

Ingrid

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2009-01-30 21:03:25

PS

Ik ga er van uit dat jullie gaan vallen onder het Franse verzekeringssysteem met Carte Vitale etc.

avatar#6736
Adelaar
Berichten: 1
Reacties: 4

#3 Geplaatst: 2009-01-31 21:08:13

Dag Prinsesje,

Dank je wel voor je antwoord. Om eerlijk te zijn klinkt het alsof het er in Frankrijk hetzelfde toegaat als in Nederland. Ook onze (nota bene Vrije!) school wilde geen enkele verantwoordelijkheid nemen en we willen het ook graag zelf in de hand houden, het gaat tenslotte om de gezondheid(stoekomst) van onze zoon!

Ons idee was ook om contact te leggen met een ziekenhuis, en vandaar uit zullen we wel horen welke paden er normaalgesproken bewandeld worden. We gaan ons overigens zo'n 3 kwartier van Grasse vestigen.

En het Franse verzekeringssysteem.... tja... ook daar ben ik mij nu aan het ingraven. Hoe raak ik verzekerd? Gewoon door als kleine zelfstandige een micro-entreprise op te richten? (Ik heb nog geen werkgever gevonden, vandaar.) Voor deze laatste vraag heb ik het forum ook al 3 keer omgekeerd.. maar het is me nog steeds niet helemaal duidelijk.... :-(

Ronald