Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Weg aanleggen naar bouwgrond.

Auteur Bericht

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#0 Geplaatst: 2009-01-30 12:16:54

We gaan misschien een bod uitbrengen op een stukje grond om daar een huis op te laten bouwen.

Nu is het probleem dat er geen directe weg naartoe is aangelegd.

Aan 1 kant van de grond is wel electra ed voorhanden + riolering, maar dat is niet begaanbaar per auto (grond van de gemeente) wel per fiets of te voet natuurlijk.

Aan de andere kant van de grond ligt een strook van 100mtr tegen een weiland aan die in principe als onze in/uitgang moet dienen voor de auto! En de vrachtwagens die materialen moeten aanleveren voor bouw van het huis.

Heb al een aanvraag voor een prijs gedaan bij een bouwbedrijf en die vroegen maar liefst €9000,00.

Als volgt vertelde de burgervader ons:

Grond 100mtr x 4mtr, een stukje afgraven plus/minus 30 cm dan soort puin erop en als afwerking witte grove stenen(soort kiezels maar dan scherpere kanten eraan)

De kenners zullen wel weten welke ik bedoel!

Heb al een en ander gelezen op het web maar kom er toch niet helemaal uit.

je kunt voor ongeveer €1000,00 per dag een graafmachine plus chauffeur huren.

Lijkt me dat je in 1 dag wel klaar kunt zijn daarvoor.

Verder vrachtwagens huren voor de afvoer van de grond(misschien wel een boer in de buurt die het wil hebben?)

En verder de 2 soorten stenen bestellen en laten leveren op die bepaalde dag....

Vraag 1. is het allemaal haalbaar in één dag,wat ik hierboven beschrijf?

Vraag 2. wat zouden de kosten hiervan ongeveer kunnen zijn? Stenen ed kopen en vrachtwagens huren voor afvoer van de grond.....

Alvast bedankt voor de reactie's.

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2009-01-30 12:46:46

Vraag 1: Neen

Vraag 2: niet te zeggen

Vraag 1; Voor deze oppervlakte is het ongeveer ruw berekend ca 400 ton grond dat je af moet voeren.

Dit zijn 20 vrachtjes van 20 ton.

De vrachtprijs hangt gewoon af van hoever het weg moet en hoeveel uur de chauffeurs daarmee bezig zijn, kunnen ze het op 100 m van je stulpje storten dan hangt er een heel ander prijskaartje aan dan 30 km verderop.

Heb je een helling??  stort het gewoon daar neer, heb je gelijk een terras en/of een vloeiveld voor je septic tank.

Maar 20 vrachtjes van 20 ton reken ik toch wel minstens 500 euro in het gunstigste en 4000 euro in het ongunstigste geval, je ziet de bandbreedte.

Nieuwe steen kost ca 15 euro de ton, dus ook ca 3000 euro, ex transportkosten. Die bedragen al gauw 50 euro/vracht dus ook gauw 600-1000 euro.

Dus je ziet de 9000 euro was nog lang niet zo slecht.!

Besparing vooral te vinden in afstand voor storten, en leverancier kwantumkorting.

Je kunt hopelijk aan de slag.

plb

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2009-01-30 18:43:38

30 cm afgraven? is dat wel nodig? wij hebben hier overal kleigrond, met een zwak laagje gras. dat laten wij bij dit soort projecten altijd zo.

2 jaar geleden nog een 50m2 verhard met 10 cm dikke laag 0/80 concasse die de sabliere op bestelling dumpte (keuze uit 2 kleuren) en we met de hand egaliseerden. Bevalt uitstekend, keiharde toplaag, alles blijft op zijn plaats.

als ik bij ons 100 meter oprit door licht oplopend weiland zou moeten aanleggen, en wel vrachtwagenproof (de klei is sowieso hard als beton de grootste tijd van het jaar) zou ik het ook hiermee doen. Gewoon de kiepauto's al rijdend laten storten en dan zelf met schep en hark verdelen, daarna met je auto erover platrijden. Bij een weg zou je nog zelfs het gras tussen de 2 sporen kunnen laten staan, heb je minder concasse nodig, maar moet je meer maaien.

mocht er hier en daar gras opkomen, 1x per jaar met gif doodspuiten.

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#3 Geplaatst: 2009-01-30 21:02:29

€ 9.000,00 lijkt mij een fors bedrag. Wij zaten (in het zuidelijkste puntje van de Cher) met een soortgelijk probleem: 120 meter weg moest er over ons terrein aangelegd worden, naar de plek waar toen de ruïne stond en nu ons houten huis staat. De plaatselijke aannemer, die later ook voor de aanleg van de fosse septique en de fundering heft gezorgd, heeft de grond over een breedte van 3 meter 30 cm diep uitgegraven, het puin van de ruïne gebruikt om de onderste laag te maken en daarna aangevuld met "extern" puin en concasse. Daarmee ontstond een prima weg waar vracht- en betonwagens overheen konden. Na afloop van de werkzaamheden is alles nog een keer bijgewerkt met zo'n 10 wagens concasse en geëgaliseerd. Kosten (voor de weg alleen uiteraard!) € 3.800,00. Mocht je ergens bij ons in de omgeving zitten (dwz omgeving Chateaumeillant) kan ik je het adres van die aannemer wel geven. Succes en sterkte met alles.

Wim