Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bouw afval

Auteur Bericht

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#0 Geplaatst: 2009-02-03 19:23:52

Hallo,

Het huis wat wij zouden willen kopen heeft een deel wat afgebroken zal worden, is het makkelijk om die Franse stenen kwijt te raken, is allemaal van die dikke Franse steen.

Waarschijnlijk zijn er onder jullie die daar ervaring mee hebben

bedankt

etjenneke

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2009-02-03 21:12:46

Etjenneke,

Stenen zijn geen afval, als je er plaats voor hebt netjes opstapelen en voor bijv. een muurtje gebruiken later.

Zit je bij mij in de buurt in de Limousin, dan kom ik ze wel ophalen. Anders kun je er vast ook nog wel een buurtgenoot een plezier mee doen.

Ander afval kun je in je tuin verbranden, maar ik begreep dat je in een rijtje zat dus dan is het waarschijnlijk aftransporteren naar dechetterie, kijk in de pages jaunes.

plb

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#2 Geplaatst: 2009-02-03 21:52:13

Zoals Paul al zei: dat is geen afval!

Bij ons stond ook een ruïne, nog 1/3 stuk muur plus wat stapeltjes hier en daar. Omdat we verderop nog meer stenen hadden hebben we een aannemer dit stuk muur laten 'opruimen', plus een aardige lap grond laten egaliseren om als parkeerplaats te dienen. Mocht hij gratis onze stenen meenemen. Hij was als een kind zo blij: bleek dat ze in de Auvergne geen rivieren meer mogen leegscheppen voor stenen, en hoewel je daar je spade breekt op iedere meter is het voor die jongens toch makkelijker om in een keer met een shovel een lading mee te nemen ;-)

Dus: mocht je er vanaf willen, neem eens contact op met een (plaatselijke) aannemer.

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#3 Geplaatst: 2009-02-04 14:05:36

Inderdaad zijn dergelijke (granieten/basalt) stenen geen afval.

Ze worden gebruikt voor renovatie /herbouw en soms zelfs nieuwbouw en zijn zeker in de 'goede' maten iniddels behoorlijk kostbaar (geworden).

Echt sloopafval breng je naar de dechetterie. Maar het kan ook zijn dat een boer in de omgeving, zoals in ons geval, puin / keramisch materiaal e.d. graag willen hebben om zijn land op te hogen / egaliseren of voor drainage.

Bij ons kwam de buurman boer gelijk met een grote shovel met laadschop en in no time ware wij verlost van het puin en had hij het op eigen land er al onder gewerkt. Ook het oude ijzerwerk (in de grange hadden de vorige bewoners nog een tweetal houtfornhuisen, waarvan 1 absoluut niet te tillen -helemaal van gietijzer-, achtergelaten alsmede wat oude landbouwwerktuigen) nam hij met graagte mee. Had hij toch weer wat te verkopen.

Wat hij niet kon/wou gebruiken (vloerbedekking, pvc afvoerpijpen e.d.) konden we zodoende in 1 transport bij de dechetterie afleveren.

Dit alles scheelde behoorlijk in het aantal ritjes naar het stort en schept ook gelijk een band met de buren.

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#4 Geplaatst: 2009-02-04 14:06:01

Wij gaan een nieuw huis bouwen met van die steen en om je even een idee te geven, voor de steen die wij mooi vinden vragen ze 22,25 € per m².

Als ik jou was zou ik dus gewoon een advertentie zetten (op LeBonCoin of ParuEtVendu bijvoorbeeld) of een bordje in de tuin.

Ik krijg er nog rillingen van dat je dit als afval bestempelt. Zoiets mooi en kostbaar.

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#5 Geplaatst: 2009-02-04 21:57:03

bedankt hoor, dit is goed om weten, volgende week gaan we voor laatste maal op bezoek in het huis samen met le Maire en de notaris, als we het kopen moet daar volgens mij een 300m² muur uit dikke stenen verdwijnen, zullen we zeker niet zo laten gebeuren.

hartelijk dank voor info

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#6 Geplaatst: 2009-02-04 22:03:01

Nu weet ik ook waarom de burgemeester die aannemer is sprak van muren slopen voor een fosse te zetten, zal een fijn gesprekje worden denk ik

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#7 Geplaatst: 2009-02-05 00:24:21

Kwestie van de linkerhand wast de rechter of "Vestzak broekzak" zoals de uitdrukkingen in de NL taal luiden.

Maar je hebt wel een onderhandelingspositie, denk daaraan, daartegenover als het puin weggerumd moet worden in die hoeveelheden is dat ook geen kattepis, denk daaraan.

plb

avatar#4178
Goofy
Berichten: 0
Reacties: 5

#8 Geplaatst: 2009-02-05 13:06:21

Bovenstaande reacties geven het al duidelijk aan. Toch nog even mijn ervaring.Franse aannemers noemden en noemen die stenen heel eenvoudig afval. Ze kenden het materiaal, hadden er genoeg van en voor nieuwbouw werd het toch niet gebruikt. De buitenlanders zijn echter idolaat van zo'n stenen huis en willen alle stenen die vrijkomen graag behouden en er nog een bestemming aan geven. Dit gegeven is de franse aannemers niet ontgaan. Dus ook zij azen inmiddels op dergelijke stenen om ze aan buitenlanders te verkopen, maar blijven aan gelijkertijd bij hun buitenlandse klanten die niet weten wat ze er mee aan moeten, glashard volhouden dat het afval is. Ik heb een franse aannemer die bij mij bezig was en buiten mijn medeweten om stenen had afgevoerd, deze weer laten terugbrengen. Wat hij overigens zonder problemen deed. Jakrit (Goofy)