Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

fouten bij notaris

Auteur Bericht

avatar#4476
marise
Berichten: 2
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2009-02-05 00:51:43

Inderijd hebben wij ons huis verkocht en hierbij is een deel van de koopsom  in termijnen betaald .De laatste serie termijnen gaat  van start met de betaling op een latere datum dan de datum van het passeren van de akte. In de akte staat vermeld dat tot het moment van de totale afbaling een bepaald % rente is verschuldigt.

Er ontbreekt een stuk rente tussen de datum van passeren en de ook ondertekende lijst van afbetalingtermijnen.

De notaris zegt dat daar niet meer op teruggekomen kan worden. Wij vinden dat hij een fout heeft gemaakt en daarvoor verantwoordelijk is.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Dank Marise

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-02-05 18:56:25

Ervaringen met dit soort specifieke 'fouten' zullen er niet veel zijn onder de Nederlanders in Frankrijk. Jullie casus is vrij uniek. Ik zou te rade gaan bij de Chambre de notaires in mijn regio. Raadpleeg de page jaunes.

Wim

avatar#4476
marise
Berichten: 2
Reacties: 19

#2 Geplaatst: 2009-02-08 23:18:38

De chambres de notaires hebben wij in ons departement geraadpleegd. Wat zij doen is met de notaris bellen en die zegt dan dat er niets teruggedraaid kan worden.

Daarmee zijn wij het niet eens en hopen binnenkort een gesprek te hebben. De ervaring leert ons dat een gesprek veel verduidelijkt. Wij hebben dat ook ondervonden bij de SARF. Na een bezoek in Parijs hebben zij de plus value kwestie opnieuw bij de belasting aangekaart . Bij ingewikkelde kwesties is een mondeling overleg toch beter.Waarom ik de vraag stelde:Ik hoopte op wat extra informatie  van iemand die ook zoiets heeft meegemaakt.

Wij hebben veel aan je boek o.a. voor het vinden van de adressen van allerlei instanties.

Bedankt tot zover.

Marise