Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

terug verkopen huis

Auteur Bericht

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#0 Geplaatst: 2009-02-05 19:25:18

Hallo,

Wij zijn van plan kortelings een huis te kopen in LDF, nu zeggen kennissen van ons vandaag dat indien je koop in Frankrijk je de eerste zeven jaar niet terug mag verkopen, niet dat we dat van plan zijn maar je weet nooit bij ongeval, ziekte of zo.

misschien weet iemand daar iets over;

grtjs

Etjenneke

avatar#4388
kuin
Berichten: 12
Reacties: 130

#1 Geplaatst: 2009-02-05 19:52:21

Lijkt me een geval van de klok en de klepel. Onzin dus, als je tenminste bedoelt te vragen of het toegestaan is je huis weer te verkopen op elk moment dat dat jou goeddunkt. Natuurlijk mag dat. Er is alleen een plus-valueregeling. Je betaalt dus belasting over de meerwaarde (als die er is). Pas na 15 jaar is dat niet meer zo. Voor de precieze regeling, zie deze site onder plus-value.

Dolf