Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Waarom worden de subsidies minder?

Auteur Bericht

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#0 Geplaatst: 2009-02-06 13:36:38

Beste forumleden,

Heeft iemand een idee waarom de subsidies op de houtkachels, isolatie, etc. etc. minder worden. Dit stond recent op het forum. Alleen snap ik de redenatie niet. Nog niet zo lang geleden stond er namelijk ook een bericht dat er heel, echt heel veel, exta geld uitgetrokken wordt voor allerlei energie besparende maatregelen. In dit kader had ik eerder een verruiming van de subsidies verwacht dan de genoemde verlaging (die vrij fors is, bijvoorbeeld in 2 jaar van 50% naar 25% op geothermie)

Met een vriendelijke groet en een compliment aan een klein groepje "die hards" (terwijl ik dit  nalees denk ik dat dit een beetje vreemde uitdrukking is op een Frans forum) die iedere maal maar weer vriendelijk, geduldig en mensen de juiste weg wijzen (ook al is iets soms al 10 maal gevraagd)

Overigens is dit geen kritiek op deze vragen, want als je het forum nog niet zo lang kent dan zijn deze vragen heel logisch.

Met een vriendelijke groet, Willem

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2009-02-06 18:56:32

Frankrijk heeft een oplopend begrotingstekort en voordat ze over de 3% gaan die nog steeds heilig is binnen Europa wil LDF ca 5 of 6 miljard Euro bezuinigen op een begroting van zo'n kleine 500 miljard, dus ruwweg 1%.

Dat geeft denk ik wel een aardige verklaring op de vermindering van subsidies op allerlei zaken.

plus ze willen nog allerlei andere dingen, zoals meer groene energie als zon en wind en dat kost ook flink wat euro's, want hiervoor zijn subsidies onontbeerlijk.

plb