Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bank

Auteur Bericht

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#0 Geplaatst: 2009-02-06 13:42:35

Toen wij vorig jaar naar Frankrijk verhuisden, hadden we een lening nodig voor de grond die we hebben aangekocht. Omdat ik totaal niet vertrouwd was met het Franse bankwezen ben ik in het dorp in de buurt de 3 daar aanwezige banken gaan vergelijken (CA, CIC Lyonnaise, Banque Populaire du Sud). De BPS boodt ons in eerste instantie het beste tarief aan en het personeel was er ook het vriendelijkst. Dus de keuze was snel gemaakt dacht ik. Het afsluiten van een levensverzekering duurde echter vrij lang omdat ze telkens nog meer informatie nodig hadden, enz. Gedurende die tijd werd het tarief dus 2 maal verhoogd. Uiteindelijk wilden ze ons geen gewone lening toekennen maar enkel een overbruggingskrediet (en het bedrag van het overbruggingskrediet dat ze wilden toekennen was hoger dan het bedrag van de gewone lening die ik gevraagd had. De enige reden die ik hier dus voor kan bedenken is dat het voor hun meer opbrengt op die manier.) Omdat de definitieve akte moest verleden worden hadden we geen tijd meer om alsnog naar een ander alternatief op zoek te gaan.

Eén van de criteria waarnaar ik had geinformeerd bij het openen van een rekening was of er via internet kon gebankierd worden. Dit kon dus volgens hun. Helaas was ik niet slim genoeg om in detail te treden.  Nu kan ik dus via internet mijn rekening raadplegen. Ik zou ook overschrijvingen moeten kunnen uitvoeren, maar dan moet je eerst een begunstigde aanmaken, dan krijg je via de post een brief om te controleren of je die begunstigde wel echt wilde aanmaken en dan na 5 dagen kan je eindelijk een overschrijving uitvoeren naar die begunstigde. Nu wilde ik dus een begunstigde aanmaken voor mijn eigen rekening bij mijn bank in België. Helaas, overschrijvingen uitvoeren naar het buitenland dat kan dus niet. Ik heb dus ervaring met internetbankieren in NL en B en het is net of ik nu in het stenen tijdperk beland ben.

Mijn besluit staat dus vast. Als ons huis in België ooit eens verkocht geraakt dan verander ik gegarandeerd van bank. Het is me nu ondertussen ook al duidelijk dat de 2 andere banken in het dorp geen alternatief zijn. Het zijn allemaal dezelfde zakkenvullers.

Daarom dat ik nu aan het overwegen ben om over te stappen op een internetbank. Na opzoeking stootte ik op volgende link

Nu komt dus eindelijk na dit ellenlange verhaal mijn vraag. Heeft er iemand ervaring met Boursorama of een andere goede internet bank ?

Alvast bedankt,

Ilse

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2009-02-06 18:06:53

Ilse,

Er is op dit forum al heel veel afgeschreven over banken. Zoek maar eens in de archieven.

Mijn persoonlijke ervaring: via de Societé Générale kan ik prima internet-bankieren en overschrijven naar het buitenland maar zoals bij elke bank in Frankrijk, moet je telkens weer een heel gedoe uithalen om een nieuwe begunstigde aan de lijst toe te voegen.

Ik heb dat zo opgelost: ik heb mijn eigen Nederlandse Abn-Amro-rekening -waarmee ik zonder enig probleem overal naartoe kan overschrijven via Internet- aangehouden. Heb deze rekening als begunstigde laten opnemen (formuliertje op Internet invullen, uitprinten, tekenen en versturen)  en die rekening vul ik vanuit Frankrijk aan. Ik woon en werk nl. permanent in Frankrijk. Vervolgens betaal ik verder met de Abn-Amro rekening via Internet. Gaat prima zo.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2009-02-06 20:08:24

Dag Ilse,

Je ervaringen zijn mij volkomen bekend. Het advies van Steven is het meest handige. Ook ik maak een standaard bedrag per maand over naar NL en via abn-amro bankieren we met de rest van de wereld. Wij zitten bij CA en dat is ook een crime. Mijn vroegere conseillère van de CA op Guadeloupe was destijds onder de indruk over mijn afgrijzen over het Franse bankgebeuren. Zij heeft mij alles uitgelegd en was vol begrip. Later vertelde zij mij dat haar zoon een stage heeft gedaan bij een bank in Belgie en dat zijn ogen uit zijn hoofd rolden: wat een verschil met het Franse systeem. Zij hield mij altijd voor dat de banken in het Noorden altijd ver vooruit waren en FR wat achter is. Tja, ik begreep waarom ze altijd vol begrip was.....

Ingrid

avatar#4831
croissantje
Berichten: 8
Reacties: 63

#3 Geplaatst: 2009-02-06 23:40:12

Met boursorama heb ik geen ervaring. Ik zag laatst wel een programma op de franse tv over het bankwezen. De experts wezen op de limieten van de boursorama creditcards: http://www.boursorama.com/banque-en-ligne/compte-bancaire/moyens-de-paiement.html (maximum op te nemen bedragen met de kaart per week, en maximum bedrag aan betalingen die je ermee kunt doen per maand).

Ik begin in mijn zoektocht naar een goede bank ook enigszins teleurgesteld te raken: ik heb het idee dat het elkaar allemaal niet zoveel ontloopt en wordt vooral erg moe van alle limieten, en het feit dat je steeds schriftelijk een begunstigde moet doorgeven voor je online bankieren. Zijn er nou echt geen banken in het land waarbij je het gewoon online kunt intypen?! 

Ik heb nu een rekening bij La Poste: gelukkig kun je daar wel een buitenlandse rekening als begunstigde opgeven (schriftelijk uiteraard). Dus ik zie de IBAN van mijn nederlandse rekening online schitteren. 

avatar#7319
belgje
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2009-07-23 12:19:32

wij hebben net een compromis de vente getekend voor onze woning in Frankrijk, maar hie4r in Belgie stuiten we overal op een njet omdat we onze woning verkopen in Belgie maar wel een belgisch inkomen houden...

Is er iemand die een goede franse bank weet die wel een '"hypothecair""krediet toekennen voor etrangers met inkomen van buitenlandse werkgevers ?

is wel redelijk dringend...liefst ook een bank die ook via internet te bereiken is...

Alvast bedankt voor de hulp

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2009-07-24 11:02:16

De ING heeft een speciale afdeling (in NL welliswaar) voor buitenland hypotheken. Mogelijk ok zoiets bij ING Belgie. Dit 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2009-07-24 15:15:37

Veel Franse banken kunnen onroerendgoedleningen aan buitenlanders verlenen. Als men over een regelmatig inkomen beschikt, is er geen probleem. Men verlangt salarisstroken e.d. en beziet of je niet meer dan zo'n 30% kwijt bent aan de betalingsverplichtingen.

Wim

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#7 Geplaatst: 2009-07-24 19:52:07

Ja inderdaad Wim_B,

Maar of ze dat NU doen, hangt oa. af hoelang je daar al client was en voor 'savings' op jouw afgesloten PEL.

Ik kan mijn weinige hypotheek à la minute volledig aflossen voor een huis -mijn eigendom- in dep. 23. Mijn pré-retraite inkomen was 10 jaar geleden al 'vorstelijk' zogezegd.

Maar ik kan niet lang meer met gezamenlijk pensioen (AOW+ Bedrijfspensioen) er 2 huizen  op na houden.

Ik speel nu nog redelijk ruim quite, maar als de charges hier exponentieel blijven toenemen vanwege, of de Staat, of 'les Collectivitées' wordt die grens van 30% van je bruto inkomen in 2010 ruim overschreden!

Ik denk echter dat je nog steeds beter af bent met een inkomen uit Nederland dan LDF over vergelijkbaar vm. beroep!

Ik heb verleden week met mijn 'raadgeefster' bij HSBC-bank een uitgebreid onderhoud gehad over 'gezondheid' van mijn bankrekening daar. Wij kwamen beide tot de conclusie dat die nog gezond is te noemen, maar niet meer dan dat dus!

En als je beide (h/f) van Franse Nationaliteit bent en beide hard werkt heb je het nog moeilijker dan IK dus, als één van beide werkloos raakt ... voorzie ik problemen voor te grote lasten.

En dat zie ik dus in alle eerlijkheid hier dus overal!

Groeten van,

Bruin.