Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

WAO en sociale lasten alsmede Tax Fonciere-Habitation ed

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2009-02-17 12:50:24

Dag,

We wonen hier nu een tijdje en moeten dit jaar voor het eerst aangifte doen.

De te betalen inkomstenbelasting is mij wel intussen duidelijk. Hier zijn op de site van de Impots http://www3.finances.gouv.fr/calcul_impot/2009/simplifie/index.htm  prima berekeningen mogelijk.

Nu horen we echter verschillende verhalen over de te betalen sociale lasten en al of niet betalen van de tax Fonc. / Hab.

Mijn echtgenoot is 100% arbeidsongeschikt en ontvangt dus een invaliditeitspensioen. Uit de informatie (oa of dit goede forum) is het mij niet duidelijk of er nu wel of geen sociale lasten in rekening gebracht gaan worden en of er Tax Fonc en/of Hab betaald moet worden.

Ik lees het denk ik verkeerd ,maar de ene keer lees ik dat er niet betaald moet worden en een alinea verder staat er een maximal gezinsinkomen genoemd. Is dit nu wel of niet van toepassing?

Uiteraard kunnen we wel gewoon afwachten wat men bij de Impots beslist maar mogelijk heeft iemand in Frankrijk hier al wel ervaring mee?

Dank alvast voor de reactie.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-02-18 15:02:59

Het verhaal is te lezen op deze website onder Belastingen.

Wie in Nederland sociale premies betaalt, kan deze als belastingplichtige in Frankrijk aftrekken van de bruto ontvangen bedragen. Het is al verschillende malen in dit forum besproken. Gebruik even de zoekmachine van het forum.

De lokale belastingen hebben uiteraard niets met dit verhaal over sociale premies te maken. Deze taxes hangen samen met het bezit van onroerend goed.

Wim