Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kroes vs Sarkozy

Auteur Bericht

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#0 Geplaatst: 2009-02-19 13:05:49

Voor de geintresseerden: Vanavond zit Kroes bij Pauw en Witteman aan tafel om uitleg te geven over de ruzie tussen haar en sarkozy

23:00 Nederland 1

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#1 Geplaatst: 2009-02-19 17:25:50

volgens mij is wat sarkozy gedaan heeft/doet; een financiele injectie in deze auto-industrie en daarbij de kleine lettertjes overhandigen waarin duidelijk wordt gemaakt dat men de eerst volgende (ik dacht) 2 jaar geen mensen mag ontslaan.
nou kan kroes natuurlijk een grote bek opzetten (waar ken ik die vrouw toch van) maar als sarkozy in een land waar de economie al dramatisch is, waar de lonen van jan modaal vaak al bijna op de helft liggen van de nederlandse normen, de werkeloosheid ook nog eens ziet stijgen, dan kan ik me voorstellen dat het aantal nachtmerries niet meer te stallen zijn in zijne koninklijke sarkozyheids gebouwen.
ik kan me dus voorstellen dat je dus kiest voor de banen van je eigen volk voordat je je druk maakt om de polen of hongaren.
wat als wij hier met honderduizenden werkelozen zitten die hun uitkering verlangen van de nog werkende, en sarkozy vraagt of de polen en hongaren hem misschien willen helpen de schatkist aan te vullen zodat de ww (lees rmi) weer uitgekeerd kan worden deze maand.
zou mevrouw kroes dan ook zo hoog op haar naaldhakken staan ?
denk het niet.

hier zijn nu vier van de zeven jachtbouw fabrieken dicht en de rest draait op enkele werknemers, wat neerkomt op zo'n beetje al de bewoners van de omringende dorpen, vaak zowel vader als moeder.

je zult net een huis gekocht hebben en je kunt niet rondkomen.

nee kroesje, ga jij je eigen leven maar eens na en dan vooral kijken hoe je gespekt bent terwijl de belasting betaler dat ongevraagd op moest hoesten (men noemt het ook wel diefstal)

maar ik ga zeker kijken als dat per internet kan.

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2009-02-19 19:09:03

Niet mee eens. We hebben te accepteren dat we in een Europese Unie zitten. Sarkozy heeft niet het recht bedrijven te verbieden te delokaliseren naar andere EU-landen. Hoe jammer dat voor de Franse auto-industrie ook is. Ze moeten maar gewoon betere auto's gaan maken, dan komt het vanzelf goed. Geldt voor boten ook, sorry Cees.

Ik gruwel van "eigen volk eerst" en "koopt Nederlandsche waar, dan helpen we elkaar".

De kracht van Europa is een onderlinge economische afhankelijkheid die de landen meer naar elkaar toe brengt. Dus ook vrede brengt. En zijn de oorspronkelijke EU-landen, de "fondateurs" van Europa er op achteruit gegaan door de toetreding van Ierland, Spanje, Portugal, Polen etc. Dacht 't niet.

Steven 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2009-02-20 00:22:06

http://www.omroep.nl/live/tvlive/ned1-live.asx

(maar ik kijk het morgen wel ... ben nu nog ff de Tour of California aan het kijken ;-)

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#4 Geplaatst: 2009-02-20 00:26:37

heb zojuist de uitzending gezien en kan niet anders zeggen dan wat ik al jaren zeg, weg met dat mens!

ze praat als een kip zonder kop en zegt in tien minuten net zoveel als iemand die niet weet wat die zeggen moet.

ze heeft het over "we zijn blij met open grenzen" en "we hebben allemaal gelukkig de euro" als antwoordt op de vraag "mevrouw kroes, wat kunnen we dan doen ?"

ze draait er met haar nagelakvingers mooi omheen en laat duidelijk zien waarvoor ze in de eu-zetel zit, pluche is lekker en wordt goed betaald, beter als stelen in rotterdam.

ze is al jaren bezig de brandstof bedrijven op het matje te roepen over hun prijs afspraken, idemdito met de supermarkten, en ze vegen allemaal hun gat af met de kroespapierwinkel, we betalen ons scheel aan eten en drinken en ze spelen elkaar allemaal de zwarte piet toe, zelfs dat onder de gluipoogies van kroes.

en waarom wil kroes het zo ? omdat dat staat op een rooms papiertje.

beste Steven, wat gebeurd er als de kosten voor de gezondheids zorg, plus de kosten voor de sociale voorzieningen waaronder de uitkering de grootste is, zover de pan uitreizen dat frankrijk nooit en te nimmer meer vast kan houden aan hun staatschuld van zoveel procent BP ? komt dan de europeese uni ook met de buidel naar frankrijk en zegt, hier heb je ons geld daar kun jij je steuntrekkers mee betalen ?

waarom zou ik meer dan dertig procent van mijn inkomsten afdragen om daarvoor een werkeloze in verwegnistan te betalen ?

voor mij staat duidelijk; eerst de behoeften in eigen land, en dan buiten de grenzen, wie het ook is.

ook daar kunnen gewone afspraken over gemaakt worden zonder dat venijnige bekkie van kroes, en als ze dat niet wil stel ik voor dat frankrijk vandaag nog uit de eu stapt.

ja zegt ze, omdat de grenzen open zijn, kopen de mensen wel de franse auto's.

nee, dat doen ze dus niet, daar zit het probleem, deden ze dat maar dan hadden die fabrieken geen problemen.

kochten al die armoedzaaiers in tjechie maar een megan of 406, nee, ze rijden rond in oud puin en willen hun geld niet kwijt.

logisch dat frankrijk nu zegt, we gaan de industrie helpen door de mensen kortingen te geven, bedrijven kortingen te geven (kreeg vandaag ook de belastingadviseur op de stoep die me uitlegde hoe ik steun kan ontvangen voor mijn bedrijf doormiddel

van de tax prof) de mensen te benadrukken franse auto's te kopen, en door de industrie een kapitaalinjectie te geven.

jij zegt steven, "En zijn de oorspronkelijke EU-landen, de "fondateurs" van Europa er op achteruit gegaan door de toetreding van Ierland, Spanje, Portugal, Polen etc."

dit is net zo'n dom geklets als kroes doet, dit heeft niets met deze zaak te maken.

landen als door jouw genoemd kwamen bij de europese uni nadat ze wél aan een aantal eisen hadden voldaan.

daarna was het niet zo dat zodra een land lid werd direct de andere lidstaten belast werden met hun negatieve banksaldo.

dit land kreeg doormiddel van landbouwafspraken (lees hierover de geschiedenis van die engels gladjakkers die alleen maar steun hebben getrokken van de eu en nooit hebben voldaan aan de afpsraken om hun pond in te ruilen en volledig lid te worden) en andere afspaken subsidies en kortingen op betalingen die men moest doen aan brussel om zodoende hun staatschuld de goede richting in te trekken naar verhouding van het BP.(binnen een beperkt aantal jaren)

er was dus een omhooglopende lijn en geen neerwaartse.

nu hebben we te maken dat het ene na het andere land de zakdoek in de lucht kan steken vanwegen failissementen, en daar kan de eu niets aan doen, dit worden interlandse affaires die ieder voor zich op moet lossen.

want als we in frankrijk al een staatschuld hebben van meer dan 5% las ik vandaag, en er komen nog meer werkelozen bij, nog minder werkenden, nog meer zieken, wie komt ons dan helpen die 5% af te kopen ? als zelfs duitsland al geen geld meer heeft (de duitsers stoten saab af omdat ze geen geld hebben en waardoor saab waarschijnlijk in het rijk der fabelen verdwijnt) de engelsen zitten met GM in de maag en hebben geen nagels meer om hun bibs te krabben, de ieren idemdito, de ijslanders staan al in de verkoop, de hollanders weten het nog steeds niet want bos praat alles mooi schoon en balkenende houd het droog, de spanjaarden piepen al want die hebben helemaal geen grote industrie waar ze op kunnen leunen (waarvan ik denk dat het eerder hun geluk zal worden) en die armoedzaaiers die er de laatste periode bij zijn gekomen klagen nog niet want ze hadden al niets en hebben nu nog niets, dus daar veranderd niets.

dat je zegt dat de fransen dan maar beter auto's en boten moeten gaan bouwen stijgt me ook ver boven mijn pet.

als je niet van frans houd kun je het ook nooit goed vinden, persoonlijk vind ik bmnogwat een slechte auto maar dat wil niet zeggen dat het een slechte auto is.

de kwaliteit van de franse auto's doet niets af aan die van andere landen (op de hele goede na) en de kwaliteit van boten net zo min.

we hebben in frakrijk (lees La Rochelle) 's werelds grootste jachtbouw bedrijven die kwalitatief en prijstechnisch hoog in de top staan van launderdale.

dat de mensen  stoppen met kopen van een speeltje van meer dan honderdduizend euro heeft niets te maken met de kwaliteit maar met de mensen die geen geld hebben, krijgen, of kunnen lenen.

afgelopen week heeft een directeur eigenaar van een geheel nieuw bedrijf zich van het leven beroofd omdat zijn bedrijf, net nieuw, een personeelsbezetting van meer dan vierhonderd mensen, duizend schepen per jaar, een telefoontje kreeg van de bank dat de credit stopgezet wordt vanwege de crisis.

vierhonderd salarissen, tientallen schepen aan de ketting, en hij kon er niets aan doen, merci aan bush.

een fanatieke man die met energie en lef een bedrijf op heeft gezet, uitegschakeld door leugens en lafheid.

cees.

als ik bij pauw en witteman had gezeten zou ik haar vragen of ze de rotterdammers al terug heeft betaald, kl.....wijf.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2009-02-21 12:41:24

Het was haar toenmalige echtgenoot B. Peper die zich volgens, naar later bleek onjuiste, berichtgeving zou hebben verrijkt als doctorandus declarandus via het Rotterdamse gemeentebestuur. Mevrouw Kroes zelf heeft een glanzende politieke carrière beleefd, die nu zal eindigen in de hoge functie van Europees commissaris, belast met de vraagstukken rond de Mededinging (concurrentie, zeggen wij). Zij heeft in die functie voor vele miljarden binnengehaald aan boetes die grote ondernemingen moeten betalen omdat deze onderlinge prijsafspraken maakten. Inderdaad een vrouw met kl.....

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2009-02-22 04:53:36

Over 'onderbuikgevoelens' en 'onder de gordel' gesproken. Die Surf weet ze te brengen.  Wie zonder zonden is,  werpe de eerste steen, en dat geldt  voor iedereen, ook voor Cees! 

Waarom verbaast het niet dat ze lieden als Cees niet vragen aan te zitten bij P&W?

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2009-02-22 08:32:37

Ook welkom, nieuwkomer! De wat langer aanwezige forumleden kennen Cees en zijn het zeker lang niet altijd met hem eens maar waarderen de originele wijze waarop hij reageert op de actualiteit.

Steven

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#8 Geplaatst: 2009-02-23 08:53:14

Ik liet me misschien meesleuren door emoties, en toch als ik alles herlees kan ik er niets aan veranderen.
Wim, iedereen begrijpt dat als je cadeautjes krijgt, dure reizen maakt, en de knip van je partner dat nooit kan behappen, dat geld ergens anders vandaan moet komen.
Als je dan later zegt “ja, maar dat wist ik niet hoor” veranderd er in mijn ogen niets aan het feit dat er gestolen is van de burgers, en daar hebben zij, meneer peper en mevrouw kroes van genoten.
Je zegt dat ze boetes uitschrijft, ja weet ik, en helpt het ? nee.
Daar draait het om, dat het helpt.
Daar hebben we nu net de vraag ; zit ze er voor het pluche of zit ze er voor de burger (oh ze is de enige niet hoor)
Als ze er voor ons zou zitten dan zou ze er voor zorgen dat deze prijsafspraken ook afgelopen waren, maar nee, ze legt een boete op, en de bedrijven betalen (ze hebben miljarden in het laatje voor dit soort gevallen) en ze gaan gewoon door.
Dit weekend het volgende bericht; de visserij in bretagne heeft 40 ton coquilles de saint jacques (jacobs schelpen) vernietigd omdat de consument ze niet meer eet vanwege de dure prijs in deze crisis.
De vissers spreken er schande van, carrefour en andere supers eisen van de vissers dat ze voor de laagste prijs aan hun verkocht worden zodat hun hun marge van ettelijke euro’s er toch nog bovenop kunnen zetten.
Je hebt het hier over het weggooien van een dikke driehonderdduizend euro’s aan eten Wim.
Waar het geld van kroes heen gaat ? naar allerlei hoeken en gaten waar ze het nodig hebben, behalve bij de gewone burger.
Dit heeft niets met onderbuikgevoelens te maken, dit heeft te maken met om je heen kijken.
Aan wie schreef ik het onderlaatst ;vrienden van ons hebben hun oude boerderij verbouwd met subsidies van de eu omdat ze rolstoeltoegankelijk zijn (natuurlijk moesten er wel speciale deuren in hun huis komen en een lift) 
Er is nog nooit een rolstoel in hun huis geweest in een rolstoelonvriendelijk bergachtig gebied, en de eigenaars van de boerderij zijn heel erg gelukkig.
Draai het eens om, stel nederland heeft voor alle boeren dringend hulp nodig en iemand zegt, ho ho ho, dat gaan we niet doen, we geven het geld aan de boeren in polen want die worden anders werkeloos.
Wat zegt (lees “wat zei”, want dit gebeurde namelijk in de tachtiger jaren) de burger ? ja zeg, maar dat kan toch niet ? we helpen onze boeren om zeep om in een andere land iemand te helpen !
En dat is nu precies het zelfde wat hier nu gebeurd.
Ons franse sociale systeem is de beste ter wereld, drie jaar doorbetaald salaris van 100% bij ontslag, volledige dekking van ziektekosten, lage kosten voor medicijnen, directe toegang tot ziekenhuizen........ en dat kost geld, veel geld.
En als je nu een nederlandse politicus zou vragen of ze daar aan mee wilde betalen zou het antwoord simpel zijn ; dat kan niet want jullie systeem kost veel meer dan het onze.
Wat kroes wil is één wet in alle landen van de eu, één doel van en voor alle landen, maar ze vergeet dat je dan ook één systeem moet hebben, en het is helaas verre van dat.

cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#9 Geplaatst: 2009-02-23 10:39:27

ik heb het programma een beetje bekeken zo van; Kroes wijst sarkozy op zijn verantwoordelijkheden en op regels, wetten en afspraken zoals die binnen de EU zijn gemaakt.

Dat ze tegelijkertijd de hele Europeesche economie naar de kloten helpt over de ruggen van Rotterdamse belastingbetalers en dat met terugwerkende kracht vanaf de jaren 80 had ik er nog niet uit gehaald...

interessante visie :/

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2009-02-23 13:32:47

Heb de uitzending ook gezien. Kroes heeft gelijk als ze Sarkozy aanvalt m.b.t. het "verbod" op delokaliseren binnen Europa, een voorwaarde voor de automobielfabrieken om staatssteun te krijgen.

Laten we niet vergeten dat de delokalisaties al vele jaren aan de gang zijn en vooral de nieuwere EU-landen geholpen hebben aan kwalitatief goede industrie en arbeid.

En een deel van de winsten komt dan weer terig naar het "moederland".

Wat betreft het dure gezondheidszorgsysteem van Frankrijk en de hoge belastingen, dat is exclusief de verantwoordelijkheid van het land zelf. Dus Frankrijk moet zelf z'n broek ophouden, daar kan en zal de EU niets aan doen.

Het principe van solidariteit tussen EU-landen is mij heilig!

Steven

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#11 Geplaatst: 2009-02-23 14:16:53

jaja, steek jij de draak er maar mee.

jij hebt jouw werk en inkomsten in nederland waar ze allemaal nog gewoon door blijven gaan, allemaal nog massaal geld uitgeven door naar de wintersport te gaan, zo hier en daar nog wel een huis kopen, of een auto, of een boot.
als ik alleen al kijk hoeveel winkels er in la rochelle gesloten zijn, geen klanten meer, de eigenaars kiezen het hazenpad voordat de huur hun de nek omdraait.
iedereen hier in ons 800 inwoners tellende dorp werkte min of meer voor de werven, nu is het hele dorp werkeloos, en niet alleen dit dorp.
ik krijg zo'n beetje zeventien brieven per week binnen van mensen die werk zoeken, erg frustrerend om ze af te wijzen.
de parkeerplaats bij de stad is normaal vol op zaterdagmorgen, nu is er een bezetting van zo'n dertig procent, zelfs de markt wordt gemeden.
het kan ook niet anders, er is gewoon geen geld.
in tegenstelling tot nederland waar je van je salaris ook nog wel wat opzij kunt leggen, is hier alles al op voor de maand halverwege is, het is niet genoeg.
nu, net nu ze dat kleine beetje zo goed konden gebruiken is de pot volledig leeg.
wist je Hans, dat er in frankrijk mensen zijn die in hun auto wonen ?
ze hebben een baan, verdienen een salaris, maar kunnen niet op en neer rijden noch een pension of hotelletje betalen want daar is het niet genoeg voor, dus wonen ze de hele week in hun auto.
een camper denk je ? nee hans, een gewone 309 of een golf of zo, op een parkeerplaats.
dit is al jaren zo.
er zijn ook lifters, die pik ik vaak genoeg op langs de N11 richting la rochelle, laatst eentje die niet te laat mocht komen want dan zou zijn baan naar een ander gaan.
Hans, zoals ik al zei ik was misschien geëmotioneerd toen ik het schreef, waarschijnlijk, alleen er is een verschil met velen hier.
bijna allemaal op dit forum zijn ze gepensioneerd, of ze hebben een vakantiehuis hier en wonen en werken nog in nederland, en enkele die ik werkzaam ken hier die hebben waarschijnlijk een flink salaris.
ik werk in en aan een project waar ik te maken heb met jantje beton, de klasse aan de grond.
deze hebben amper opleiding, amper toekomst, amper geluk.
ik zie en spreek de rijken in parijs in hun enorme huizen, de wereld toespreken over de oplossingen in deze crisis, op een afstandje natuurlijk, hun jacht moet wel schoon blijven en goed vast liggen in de club.
ik zie ook de mensen die met 800 euro rond moeten komen, 400 voor een huis, 200 voor eten, (goddank bestaat de restaurant ticket) en de andere 200 voor elektra, water, kleding, verzekering, school...... oeps, weer niet genoeg.
de salarissen zijn te laag, dat is de grote boosdoener van de hele mikmak hier.
de bedrijven steken miljarden in hun belastingvrije broekzakken, maken enorme winsten, graaien links en rechts, en de burger bloed langzaam dood.
niemand wil veranderen, zo zitten die stomme fransen nou eenmaal in elkaar, ze weten allemaal dat er iets moet veranderen maar als ze aangewezen worden leggen ze het hele land plat met hun stakingen.
sarkozy kan met zijn eigenwijze kop de draai veranderen, en ik hoop dat het hem lukt, alhoewel ik meer en meer twijfels krijg.
echter wat kroes wil is leuk wanneer europa gezond is, maar niet nu.
europa zal een hele moeilijke tijd tegemoet gaan, nog veel erger dan nu, en dan ben ik van mening dat ieder land in alle opzichten ten eerst aan zich zelf moet denken.
stop of verminder de ontwikkelings uitgaven, spoor de banken aan hun geld te gebruiken richting de burgers, laat gemeenten die enorme winsten op hun boekje hebben (één stad had in 2002 110miljoen over, wat doen die lui met dat geld ?) de burgers tegemoet komen en zorg dat de boel blijft draaien.
landspolitiek of Europese politiek is net als de politiek in een bedrijf of bedrijfje.
als je drie patatzaken hebt en een doet het slecht, kun je zeggen zoals kroes we gaan de derde bijstaan, je kunt ook zeggen we zorgen eerst voor de andere twee.
als binnen een bedrijf een afdeling niet functioneert, dan is dat meestal een reden om de afdeling te sluiten.
in europa is het net zo, als we met z'n allen zeker wisten dat we geld genoeg hadden dan konden we ijsland ook helpen, maar die vlieger gaat niet op.
beste mensen U maakt misschien een vergissing, iemand zei dit weekeinde " maar waar is al dat geld dan ? er is toch geld ?"
nee, dat is er niet, dat is nu juist de fout die u maakt.
vroeger was het geld gekoppeld aan de goudvoorraad, en de amerikanen hebben deze ontkoppeld.
al dat geld wat er was is er niet, het is een ballon.
er zijn huizen verkocht voor hypotheken wat gewoon verzonnen is, gebakken lucht.
er staan enorme concerns op kredieten die helemaal niet bestaan, lucht!
dat is nu het probleem, dit is niet een crisis zoals in eerdere jaren waar je kon zeggen dat het aan de vermindering van export lag, of aan de hoge olieprijs.
deze crisis is niet en crisis die de mensen zelf treft, de mensen hebben gewoon hun centen en zullen er niets van missen, echter het is de grote industrie, de grote getallen die eerst wel geld hadden en nu opeens niets meer omdat ze eigenlijk nooit iets hadden maar toen wist niemand het.
en draai dat maar eens terug.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#12 Geplaatst: 2009-02-23 14:29:39

steven, je hebt in veel dingen gelijk, maar dat is goed in een tijd van "de ene hand wast de andere".
we hebben nu te maken met de "ene hand bevuilt de andere".
autofabrikanten willen elkaar niet meer helpen, opel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn grootaandeelhouders omdat GM zelf de broek niet meer op kan houden.
saab moet het veld ruimen omdat zweden het niet meer kan en de duitsers ook de handdoek in de ring gooien.
enz enz.
als je kon praten over een winstgevende renault in tjechie dan kun je inderdaad zeggen "het geld van tjechie kan naar frankrijk", maar dat is nu juist het probleem, het gaat letterlijk overal fout.
als je ziet dat fiat voor de crisis zo goed als failliet was, ze nog net de dans ontsprongen hebben met hun nieuwe (overigens zeer leuke) 500, dan kun je wel nagaan hoe die lui al op een randje balanceren.
de hele peugeotfabriek is gered door de komst van de 205, anders was ook die al in het rijk der fabelen.
het grote probleem is dat men veel te veel op scherp is gaan spelen, er is geen adem meer.

cees.

avatar#6853
jwh
Berichten: 0
Reacties: 5

#13 Geplaatst: 2009-03-01 00:14:40

Inmiddels lijkt Sarko in te binden, en dat terwijl hij vorige week nog zo'n grote jongen was met zijn beledigende taal.

Ben beslist geen fan van Kroes maar Sarko zakt behoorlijk door zijn troon.

jan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2009-03-01 03:31:15

'Geen protectionistische steun Franse autosector'

BRUSSEL - De Franse regering zal geen protectionistische steun verlenen aan haar autoindustrie. Staatssecretaris voor Industrie Luc Chatel heeft dat zaterdag beloofd in een brief aan Europees Commissaris Neelie Kroes

Frankrijk neemt geen maatregelen die strijdig zijn met de principes van de interne markt, adus Chatel.

De Fransen waren van plan de noodlijdende autosector een lening van 6 miljard euro te verlenen op voorwaarde dat tijdens de looptijd van de lening geen fabrieken in Frankrijk gesloten zouden worden. Volgens Chatel is die voorwaarde nu van de baan.

 

Kroes toonde zich in een reactie tevreden met de toezegging. Ze heeft Parijs de afgelopen weken diverse malen gewaarschuwd dat ze geen steunplan zou accepteren dat een inbreuk vormt op de marktwerking in de EU.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#15 Geplaatst: 2009-03-01 08:14:12

Sarkozy is ook niet gek. In een Europese discussie heeft hij mensen tegenover zich die minstens net zo slim en machtig zijn als hij. Hij heeft het goed gedaan tijdens het Franse voorzitterschap van de EU en zal zeker niet het krediet willen verspelen dat hij toen heeft opgebouwd.

Cees, nog even reagerend op een voorgaande post. Ik ben één van die Nederland die wél werkt in Frankrijk, ik heb dagelijks te maken met bedrijven die sterk lijden onder de crisis, vooral de toeleveraars van de "automobile".

Die hebben het dus behoorlijk moeilijk: ontslagen, werktijdverkorting etc. Die krijgen dus géén steun maar mogen hopen dat als de grote jongens weer wat beter gaan draaien, het met hen ook beter gaat. Hun probleem is ook dat ze zich teveel afhankelijk hebben laten maken van de auto-industrie dus nauwelijks andere markten hebben.

Steven