Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Protestantse begraafplaats

Auteur Bericht

avatar#3862
marthy en martien
Berichten: 9
Reacties: 27

#0 Geplaatst: 2009-02-23 22:42:32

Op ons terrein in de Ardêche bevindt zich een begraafplaats. Dit is niet ongewoon in deze streek, de protestanten hebben nog steeds toestemming om hun overledenen te begraven op een bestaande begraafplaats. Nog onlangs is mijn oude buurvrouw op haar eigen terrein begraven.

Nu zou ik eigenlijk dat begraafplaatsje willen omtoveren tot een mooi stukje tuin, het plekje ligt namelijk erg mooi. Er bevinden zich zeven graven, zonder steen, alleen een plaat beton. Het laatste graf is van 1984. Deze persoon heeft geen naaste familie meer, hoogstens nog wat verre neven en nichten. Wij hebben de grond vijftien jaar in ons bezit en er wordt nooit naar de graven omgekeken. Wij houden het wel bij.

Zijn er mensen die weten of het mogelijk is toestemming te krijgen de graven te laten ruimen en het kerkhofje op te doeken (klinkt wel oneerbiedig).

Marthy.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#1 Geplaatst: 2009-02-24 18:59:14

er zijn bepaalde wetten omtrent begraafplaatsen en graven.

ik dacht dat er zowiezo een vast termijn van dertig jaar stond voor een graf, dat heeft te maken met het vergaan van het lichaam.

daarna mag het graf (de plaats) verkocht worden aan een ander.

nu weet ik niet of dat op een privéplekkie in het stof der aarde waar ge heen terug zult keren ook zo is.

vraag het eens na bij de marie, die weten er alles van.

overigens vind ik begraafplaatsen iets hebben, loop er graag rond.

ik heb zelf een graf in de tuin en begraaf er ook onze dieren.(mag volgens mij niet)

ook van een bestaande begraafplaats kun je een mooie tuin maken, een soort parkje.

cees.

avatar#6590
drome
Berichten: 5
Reacties: 7

#2 Geplaatst: 2009-03-07 16:49:29

Klinkt niet alleen oneerbiedig; is het eigenlijk ook wel een beetje.

Waarom probeer je niet met het handhaven van de graven er toch een bjzonder plekje van te maken. Jezou b.v. de eventuele grafstenen wat kunnen verplaatsen of plat kunnen neerleggen en de verharding aanvullen met ander materiaal zodat een terrasje ontstaat. Voor de op jouw grond begraven mensen was deze plek kennelijk net zo belangrijk als voor jou. Bovendien hebben ze ook iets betekend oor de omgeving, het dorp of wat dan ook kortom ze maken deel uit van de geschiedenis van de plek en ik zou dat willen bewaren en respecteren

avatar#3862
marthy en martien
Berichten: 9
Reacties: 27

#3 Geplaatst: 2009-03-20 08:11:45

Zoals je in mijn berichtje kan lezen zijn er geen grafstenen, alleen maar 7 lelijke, afbrokkelende betonnen platen. Ze liggen trapsgewijs onderelkaar in 2 rijen en nemen nagenoeg alle ruimte van het begraafplaatsje in. Er staan geen inscripties in het beton maar er staan hier en daar nog wat van die losse marmeren plaatjes met namen en data.

We hebben beslist wel eerbied voor de doden. Tot nu toe (vijftien jaar) hebben we dit plekje goed onderhouden, niemand kijkt er verder naar om. Nieuwe afrastering erom, witte rozen tegen het nieuwe hekwerk, wat struikjes geplant en 's zomers ligt mijn man op zijn knietjes het gras te knippen.

We willen het wel in stand houden maar vinden al dat beton zo lelijk. Iemand iedeën om daar wat mee te doen?

PS. Ik heb wel een foto om te laten zien wat ik bedoel, maar plaatsen in dit forum gaat mijn verstand te boven.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2009-03-20 20:35:02

Lees nu pas dit bericht. Mijn schoonvader, geboren in de Ardèche (Boffres) was protestants. Er zijn enkele boeken geschreven over deze protestanten, vooral in de Vivarais (ik heb er twee van) en er is een site, kijk hier. Je zou natuurlijk even naar de site-beheerder kunnen mailen en vragen wat de gewoonte is met protestantse graven. Ze zijn ook de begraafplaatsen in kaart aan het brengen, zie hier. Wellicht kunnen ze je hulp en advies geven.

Mocht je hulp nodig hebben met deze actie, mail me maar privé.

Steven