Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Knauf materialen

Auteur Bericht

avatar#5148
blokjes
Berichten: 4
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2009-02-27 07:14:10

Goedemorgen,

Wie weet waar wij Knauf materialen - zoals goudband - in Frankrijk kunnen kopen?

Ons huis staat in de Hautes-Pyrénées.  

Alvast bedankt voor de informatie.

Groet,

Sara

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#1 Geplaatst: 2009-02-27 09:16:52

In de Auvergne (Puy de Dome) ben ik Knauff producten nog niet tegengekomen.

Die heb ik dan ook voor elke klus vanuit NL op een aanhanger meegenomen.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2009-02-27 20:22:12

Hier zijn al meer topics over geweest, vrij recent nog zelfs. Als je Knauf in de forumzoekfunctie invult dan vind je ze wel. Mijn ervaring, evenals die van anderen, is dat je dat merk in Frankrijk niet of nauwelijks kunt kopen. Dat wordt dus inderdaad meenemen uit NL of B. Ook menen velen -uitzonderingen daargelaten- dat de Franse alternatieven voor Knauf ernstig te wensen overlaten, dus die eigen import lijkt wel verantwoord.

Ivo

avatar#4485
MarcD
Berichten: 3
Reacties: 28

#3 Geplaatst: 2009-02-28 09:18:15

Voor zover ik weet zijn er inderdaad nog geen volwaardige franse alternatieven voor de Knauf producten. Ik heb er ook  verschillende keren meegebracht vanuit België om met hetzelfde gemak en plezier te kunnen werken.

EEn 3-tal jaren geleden heb via internet wat opgezocht - uiteindelijk niet gaan halen omdat ik de karwei ook met mortel kon onknappen - er zou een leverancier/groothandel (?) zitten in L'Isle Jourdain. Dat zou voor mij de dichtstbijzijnde plaats zijn. Maar via internet en de site van Knauf moet de dichtstbijzijnde handelaar in deze producten wel te vinden zijn

Succes

avatar#5148
blokjes
Berichten: 4
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2009-02-28 09:27:06

Goedemorgen,

Bedankt voor jullie reacties. Ik had al een vermoeden dat het lastig zou zijn om Knauf materialen in LDF te kopen. L'Isle Jourdain is niet zo ver bij ons vandaan, we gaan daar zeker naar op zoek, bedankt voor de info.

Hartelijke groet,

Sara

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2009-04-24 22:19:33

Niet alleen Nederlanders worstelen met het zoeken naar vervangende gips- en pleistersoorten voor wat ze in het goede vaderland gewend zijn te gebruiken. Ook de Engelsen moeten even wennen aan het vinden van een Frans equivalent waar ze een beetje mee uit de voeten kunnen. Op de Engelstalige site pontnoir.com wordt door diverse forumleden een lans gebroken voor het produkt met als naam Lutèce 2000C, bedoeld voor binnenwerk. Zo te zien iets als geel- of rotband, of richting fix-and-finish. Een Britse d.i.y. heeft elders een aardig verhaal opgeschreven over zijn bevindingen. Mocht ik (ooit) ook binnen nog een keer wat moeten stukadoren, na meer dan 140 m2 buitenpleisterwerk hou ik het even voor gezien, dan ga ik het zeker proberen.

Rob van der Meulen

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2010-08-19 16:37:02

Hier en daar begint Knauf te verschijnen in de bouwmarkten, maar vaak alleen nog Goldband. Rotband, Geelband en Fix & Finish nog niet gesignaleerd hier in de Nièvre. Het hierboven genoemde Lutèce 2000C is redelijk verwerkbaar hoorde ik. Maar de voor een grote Franse pleisterklus ingehuurde Benelux professional had een sterke voorkeur voor de plâtre manuel DELTA LONG. Een veel langere afbindtijd dan de gebruikelijke Franse gipspleisters, en mede daardoor veel plezieriger verwerkbaar. Het komt in zakken van 33 kg. Enige nadeel: het is meestal niet op voorraad bij de bouwmaterialenhandel en moet dan apart besteld worden, meteen een pallet met 40 zakken.

Rob van der Meulen     


avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2010-08-19 17:14:36

Ook ik had moeilijkheden met de Franse plâtres. Kon er helemaal niet mee werken.

Tot een professionele plâtreur (of is het plâtrier?) iets bij ons deed en misprijzend naar mijn zak pleister keek. Hij gebruikte een plâtre de finission die hij bij de bouwmarkt DORAS kocht. 

Ik heb daarna ook met dit materiaal gewerkt (weet het merk nu even niet, het staat natuurlijk in het andere huis) en het ging prima.

Een ding moet ik wel opmerken:

men doet goed het mengen precies volgens voorschrift te doen, namelijk:

- water in de kom (l'auge)

- gips onder roeren met een motorgarde langzaam (echt laaangzaam) toevoegen

- laten staan

- na 3min nog eens doorroeren

en klaar is Kees.  

Verder heb ik geleerd met een verende spaan te pleisteren. Die staat ietsje hol en wordt door druk op het handvat plat en platter.

Christian von Klösterlein