Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Een afdek(king) voor het zwembad

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2009-03-07 19:40:00

Hoi,

Onze zomerbache is 5 jaar oud en behoorlijk verweerd. Er moet dus een nieuwe komen. Daarnaast heeft de winterbache ook zijn/haar langste tijd gehad.


Wi hebben een zwembad met romaanse trap van ca 5,20 bij 12 meter.

Hierdoor overweeg ik om een electrische afdekking aan te schaffen. Een z.g. Volet roulant als ik het goed heb.Is deze zowel zomers als s'winters te gebruiken?

Heeft iemand (goede)  ervaringen en waar zijn die dingen aan te schaffen? Kosten?

En is via internet aanschaffen een optie?

Wie weet eventueel een goed adres zo op de grens van 24, 19 en 46?(en ja.. ik kan natuurlijk naar ieder zwembadboer:-))  )

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#1 Geplaatst: 2009-03-09 16:45:18

Ikzelf heb net een dergelijk volet voor een bad van 11 x 5.5 besteld. Met handbediening, want ik vond de meerprijs voor electrisch gemak te hoog en bovendien: een paar minuten tijd besteden aan het oprollen aan de rand van het zwembad, geeft mij iedere keer weer een zwitserlevengevoel. En zelf plaatsen lijkt niet een echte klus, al moet je wel met een grote slijper ruimte voor de lamellen maken in de margelles van het bad (zodat de lamellen ze mooi aansluiten op de rand van het bad).

Diverse van mijn kennissen hebben goede ervaringen; het volet is een elegante manier om zowel zomers als 's winters het bad schoon en warm te houden. Mooier dan zo'n doek in de winter en beter houdbaar dan een bubbeldek in de zomer.

Ik kreeg het advies om vooral een lichte kleur te nemen (wit of beige) en niet de blauwe variant, die ook extra warmte op zou leveren.  Deze zou snller verouderen (niet verwonderlijk onder invloed van zonlicht.

Via div sites (zoeken op volet roulant of couverture piscine) vind je alle informatie. En via de telefoon krijg je meestal nog een scherpere prijs aangeboden.  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2009-03-10 00:30:49

Dank.

Durf het bijna niet te vragen, maar kun je een indicatie geven van wat iets dergelijks mag kosten?

(Met of zonder electrische bediening)

Ik zoek me een ongeluk naar prijzen maar die zijn niet te vinden. (Of heb ik mn Googltje slecht afgesteld?)

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#3 Geplaatst: 2009-03-10 11:53:12

Vrienden van ons hebben een heel eenvoudig zeil en ik denk dat we ook zoiets gaan nemen.

Het is een zeil wat ruim over het bad gaat, aan een kant zit een harde buis waarop je een soort sleutel kunt plaatsen, aan de andere kant is het zeil door middel van rvs pennen in het terras gemonteerd.

Om op te rollen plaats je de sleutel aan de buis, en draai je deze rond, zo rolt het zeil op.

Aan de kant van de buis zijn 3 linten genaaid, deze gaan weer aan een spanband die weer met een oog aan de terraspennen zijn gedaan, zo trek je het zeil strak. 

In het terras zijn gaten geboord waar kunstof buisjes in zijn geslagen, daarin zit de rvs-pen met een grote mooie afgeronde kop zodat als het zwembad niet is afgedekt je jezelf niet stoot aan deze. 

Het is een simpele eenvoudige manier die slechts ene kleine handeling kost.

Natuurlijk is een druk op de knop geweldig makkelijk en ook nog mooi als jouw opgerolde zeildoek daarna verdwijnt in het terras.

Kijk eens even op  http://www.diodon-systems.com als je luxe wilt zien.

Ik kan U eventueel helpen als U belangstelling hebt in dit systeem ;-)

cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2009-03-10 14:53:23

Ik betaalde vorig jaar zomer ruim € 5 per m² voor een couverture solaire (ze gaan een jaar of zes mee) van 400 micron, aan vier kanten verstevigd (cordée).

Wim

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#5 Geplaatst: 2009-03-10 19:01:13

een volet roulant kost vanaf ca 2.500 €; voor een bad van 11x5 betaal je rond de 4.000 en er is marge voor onderhandelen. Een aardige site over zwembaden met veel informatie; en met de woorden volet roulant piscine kom je op google tal van leveranciers tegen