Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Betaalbare streken in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#6896
Loeks
Berichten: 6
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2009-03-10 14:20:11

Goedendag...ik heb mij zojuist op het forum aangemeld. Wij hebben voornemens om met een jaartje of 3 te gaan emigreren naar Frankrijk. Nu is mijn vraag of iemand weet, in welk gedeelte van Frankrijk, je nog "voordelig" een huis kunt kopen. Ik weet inmiddels, dat je niet moet afgaan op de talloze advertentie's, want dat duizelt je alleen maar. Hoop op wat tips. Alvast bedankt. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-03-10 14:48:37

Welkom.

Rustigere, ruimere en groenere regio’s dan Limousin en Auvergne zijn moeilijk te vinden. De huizenprijzen zijn er het laagst van heel Frankrijk en in beide regio’s bestaat nog een behoorlijke markt van bouwvallen en opknappers. In de Limousin kunnen kopers juist nu goede zaken doen in de departementen Creuse en Corrèze. Deze gebieden hebben de Engelse klandizie sinds kort volledig verloren. Veel Britten streken daar neer wegens de lage huizenprijzen, de Tunnel en de goedkope vliegtickets. De Bourgogne is al lange tijd in trek bij Nederlanders, dankzij de afstand (op maar zeven uur van Utrecht) en de schoonheid van het landschap. Vooral de Morvan is om die laatste reden zeer geliefd. Toch zijn de prijzen er over het algemeen bescheiden gebleven: na Limousin en Auvergne is dit de goedkoopste regio van Frankrijk. De Nièvre staat zelfs bovenaan de lijst van departementen met de laagste gemiddelde huizenprijzen.

Wim

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#2 Geplaatst: 2009-03-10 15:29:32

De analyse van Wim klopt als je sec kijkt naar de huizenprijzen.

Kijk ook eens op www.immoprix.com . Daar kun je van elke streek de actuele gemiddelde woningprijzen bekijken en de ontwikkelingen daarin tijdens de afgelopen jaren.

Je schrijft niet wat voor jullie van belang is; wil je veel rust, groen en ruimte in een vlak of juis ruig landschap, welke afstand tot Nederland, kun je aarden in kleine gemeenschappen met voorzieningen vaak op ruime afstand, wil je midden tussen 'landgenoten' zitten, hou je van winters (zeker als je je ergens permanent vestigt kunnen de winters lang en eenzaam zijn) of juist alleen maar de zon, wil je renoveren of alleen maar een beetje opknappen, hoe groot moet het huis/tuin zijn ................en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Je kunt het beste eerst je woonwensen in rij en gelid zetten.

Dan gaan vaststellen welke streek in LDF daar het beste bij past.

Daarna de financien inventariseren.

Dan pas gericht zoeken (en dat kan in 1e instantie het beste via internet).

Succes met jullie volgende voorgenomen levensstap.

avatar#6896
Loeks
Berichten: 6
Reacties: 3

#3 Geplaatst: 2009-03-10 16:56:49

Mensen, bedankt voor de tips. We gaan een kijkje nemen op de website. dit jaar gaan we naar Frankrijk om alvast wat indrukken op te doen. We zijn in het bezit van een camper, dus hebben we ook de mogelijkheid om ergens wat langer te blijven. Om op je vraag terug te komen. We zoeken inderdaad iets afgelegen met een mooi uitzicht. Mag bergen zijn of een rivier. Dat moet je dan ook terplekke gaan bekijken, is mijn idee. Om simpel iets op te knappen, is geen probleem. Om een grondige verbouwing te doen heeft zeer zeker niet mijn voorkeur. Het huis moet groot genoeg zijn voor 2 personen en de hond.

De afstand naar Nederland is niet echt belangrijk. We gaan zoeken. Nogmaals, dank.

avatar#6597
barki
Berichten: 5
Reacties: 27

#4 Geplaatst: 2009-03-10 20:42:46

het departement Deux-Sevres in de regio Poitou-Charente is ook nog best betaalbaar, de streek is heuvelachtig, veel riviertjes, mooi landschap.

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#5 Geplaatst: 2009-03-12 22:15:11

Het is altijd net alsof er tussen Parijs en de Limousin niets is, maar als het om goedkoop wonen gaat in een prachtige natuur, dan scoren Indre en Vienne ook hoog. Net als de Limousin, maar net effe dichterbij NL (als dat belangrijk is)

Kleine

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2009-03-14 08:46:08

Frankrijk heeft een grote diversiteit in natuur en in "sub"klimaten. Er zijn gebieden waar de winters lang en koud zijn (Auvergne, Morvan, Pyreneën) of kort en warm zoals in de Midi. Deze winter duurt al 5 maanden en de dagen dat ik, in région Centre, in die periode heb gehad om eens in een aangename temperatuur met een lekker zonnetje buiten te kunnen werken zijn op twee of drie handen te tellen. Soms deprimerend, zeker als je er fulltime bent. Een argument om mee te wegen, denk ik.

Steven

avatar#6926
Lukas
Berichten: 0
Reacties: 1

#7 Geplaatst: 2009-03-16 23:32:59

Beste Loeks, een kleine week geleden vroeg je informatie over 'betaalbare' regio's. Dankzij de reacties ben je daarvan nu aardig op de hoogte. En de suggesties om stap voor stap tot een keuze te komen helpen je wellicht op weg.

Wij - mijn vrouw en ik en af en toe ook een paar logés - genieten zo'n 10 jaar van een niet te grote, vrijstaande boerderij in een dorpje in de mooie zuidelijke Bourgogne (rergio Charolles). Het huis is intussen helemaal gerestaureerd, waarbij het oude karakter in tact is gebleven.  Een hond of kat, en eventueel wat kippetjes zouden het er zeker naar de zin kunnen hebben. Verder: buren genoeg, maar toch alle privacy en een wijds uitzicht.

Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en zo hebben wij gepland om het huis over een jaar of 3 te verkopen. Dus: mocht je over enige tijd meer willen weten, neem dan contact op.

Intussen veel plezier op je zoektocht.

Lukas

avatar#6922
Mikannika
Berichten: 0
Reacties: 3

#8 Geplaatst: 2009-03-17 11:53:50

Ik ben nieuw hier... ik ben me sinds kort aan het orienteren op Franktrijk nadat ik jaren met Duitsland en Oostenrijk bezig ben geweest. Uiteindelijk kwam ik er gewoon niet goed uit qua klimaat. De winters zijn er veel te lang en het weer in de bergen (waarnaarik op zoek was) te wisselvallig en ik vrees dat ik daar niet gelukkig van word. Ik zoek dus eigenlijk een streek met een relatief mild klimaat (niet krukdroog in de zomer ne zo kort mogelijke winsters). zo dicht mogelijk bij Nederland (maar 100km is geen bezwaar), glooiend of licht bergachtig en bossen (met andere woorden een beetje spectaculair), niet volledig drijvend op tourisme (met een krimpende economie een streek in problemen zien komen is niet wat me wat lijkt). Ik zoek wat in buurt van een redelijke plaats zodat de kinderen (2 van 8 jaar) de eerste jaren niet zo ver naar een goede school (ook middelbaar). Ik hou wel van een leuk lapje grond om wat te keuterboeren... Suggesties waar zijn welkom! (ondertussen puzzel ik verder, maar als je een gebied weet.. laat het me weten!)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#9 Geplaatst: 2009-03-17 19:27:34

Je eisenpakket op het punt van het klimaat zal niet tot een keuze kunnen leiden. Zo dicht mogelijk bij Nederland en dan verlangen naar een mild klimaat (niet kurkdroog in de zomer en korte winters) kan dus niet.  De Côte d'Azur komt een beetje in de buurt van je verlangens. Maar dat is toch al gauw een 1300 kilometer.

Wim

avatar#4411
MaxAndre
Berichten: 17
Reacties: 106

#10 Geplaatst: 2009-03-17 22:53:18

Makannika, overweeg inderdaad Zuid Bourgondië, omgeving Macon/Cluny. Prachtig landschap, huizen niet al te duur (weliswaar duurder dan b.v. in de Morvan of Auvergne, maar stuk goedkoper dan aan Cote d'Azur), geen leegloop, etc. Het klimaat is uiteraard niet mediterraan, maar wel lichter dan in Nederland en het aantal uren zon in b.v. Macon is 30 % meer dan in Nederland. Wel echte winters. Scholen zijn in dit gebied geen probleem en nabijheid van middelgrote plaatsen (als Macon) en een interessante grote stad (Lyon) op iets grotere afstand zal een voordeel blijken. 

De Ardêche zou ook een optie kunnen zijn, warmer, meer zon, ook droger, wel meer verlaten en minder liefelijk landschap, verder gelegen van grote plaatsen, en verder van Nederland natuurlijk, maar ook goedkoper dan de Cote d'Azur!    

Maxandr

avatar#6922
Mikannika
Berichten: 0
Reacties: 3

#11 Geplaatst: 2009-03-20 18:50:19

Ik dnek dat ik over een paar weken maar 'ns in de auto stap en ff naar de bougoine kachel De huizen prijzen zijn er in ider geval erg leuk vergeleken met Nederland. Een factor 2-4. Thx voor de tips en meer zijn altijd welkom...

avatar#4485
MarcD
Berichten: 3
Reacties: 28

#12 Geplaatst: 2009-03-22 09:45:43

ga ook eens kijken in de Gers en/of Haute Garonne - aangenaam van temperatuur - korte winters - rustige streek - zacht glooiend en het hooggebergte op een boogscheut.µ

Voor info over de prijzen kijk dan eens op de site van bluehomes - in alle prijscategorien

Het zijn vroeger en nu landbouwgebieden waar vele huizen leeg komen omdat men alleen nog van de landbouw kan leven mits veel grond en veel kapitaal om te investeren in machines

Marc

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#13 Geplaatst: 2009-03-22 10:25:52

Ook nog een duitje in de zak:

Wij hebben in de gebieden van onze voorselectie eerst een vakantiehuis gehuurd en van daaruit de streek verkend. Binnen een paar jaar hadden wij de categoriën

hier beter niet - goed maar te duur - hier gericht zoeken.

Ik wil niet verzwijgen dat uiteindelijk ook het toeval een rol speelde.

Christian v.K.

avatar#6545
basje
Berichten: 6
Reacties: 3

#14 Geplaatst: 2009-03-27 18:36:40

Wat te denken van de Vogezen volgens mij is dit een ondergeschoven kindje.

Kwa afstand Nederland (familie)zeer goed te doen.

Zeer betaalbare boerderijen met behoorlijk wat land, prachtig natuurschoon,heuvel/bergachtig, vriendelijke dorpjes.

Okéé, het weer is zo'n beetje hetzelfde als in Nederland maar toch ook weer niet.

Wij zijn dan wel niet geemigreerd, maar voor ons is het daar thuiskomen.

Succes met zoeken!!

Basje

avatar#3223
ineke
Berichten: 9
Reacties: 52

#15 Geplaatst: 2009-06-06 11:10:42

De Aveyron is prachtig en betaalbaar.

Koud in het Noorden

Warm in het Zuiden

Wij zitten tegen de Tarn aan.

Kies maar uit!

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#16 Geplaatst: 2009-06-06 20:09:27

Loeks,

Er zijn streken in Fr. waar je voor weinig -vergeleken met andere departementen- een redelijk goed huis kan vinden!

Ikzelf heb een 'fermette' in Noord Creuse. Het was veel minder 'duur' dan vergelijkbare objecten in de Indre of veel zuidelijker provincies.

Maar dat zegt dus niets!

Het klimaat is heet in de zomer, maar kan in de winter behoorlijk koud zijn!

Dat hoort nu eenmaal bij een "landklimaat" au Centre.

Goed, terug om je te helpen waar je naar zoekt.

Betaalbaar? Weinig structureel werk te verrichten?

Kies dan bv. economisch arme departementen, dan kun je objecten vinden die redelijk tot goed zijn opgeknapt en te koop worden aangeboden voor minder dan de traditionele trekpleisters dans le Midi.

Dat kan dus door heel verschillende omstandigheden zijn.

De prijzen zijn het meest gekelderd in die arme gebieden door de financiële crisis.

Gemiddeld dus 25 tot 40 % minder.

Maar ga gewoon zoeken in de Limousin met jullie camper. En wacht niet totdat de prijzen weer aangetrokken zijn..over 3 jaar!

Mijn bezitting staat overigens ook te koop en alles is onderhandelbaar.

Kontakt me maar via email als u wilt.

Groeten van,

Bruin.

avatar#7101
rick
Berichten: 3
Reacties: 10

#17 Geplaatst: 2009-07-16 06:16:45

Hallo,

Wij hebben op diverse regio's gezocht. Eerst de Gers, blijkbaar goed klimaat, maar erg verlaten en behoorlijk ver van Nederland. Daarna Bretagne in gedachten gehad, momenteel groot aanbod van Engelse eigenaren. Uiteindelijk is het bij toeval de Haute Marne geworden, ook landbouw gebied, volgens de buren warm/heet in de zomer en erg koud in de winter (gepensioneerde buren overwinteren in Bretagne). Het is een mooie streek, veel dorpjes, hoogvlaktes en ruim aanbod van huizen. Hier wonen meer Nederlanders dan ik had verwacht. Ons dorp van 10 huizen telt er al 1 met Nederlanders. Haute Marne is goed berijkbaar (600km van Nijmegen) via grotendeels tolvrije snelweg tot aan Nancy.

Groeten,

Rick 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#18 Geplaatst: 2009-07-16 14:21:48

Wil je echt niet te koud zitten dan zul je in ieder geval in de onderste helft moeten zitten, dus beneden Limoges. Ook de hoogte speelt een rol. Zit je in de Auvergne bijv. op 700 m boven NAP, dan heb je toch nog flink sneeuw, ofwel lange tijd kou in de koude helft van het jaar. Voor zover ik ervaring heb zijn bergachtige gebieden goekoper dan vlaktes. Maar het gaat ook eerder tegenstaan, iedere keer die berg zig zag af over een smal weggetje naar die departementale route, voordat je de boodschappen kunt doen. Het dicht bij NL zitten levert ook hogere prijzen op, omdat zoveel NL'ers dit doen. En NL'ers betalen vaak meer dan de plaatselijke gegadigden, dus de prijzen willen weleens omhoog gaan. Ik zit zelf veel zuidelijker, NL is nog eens een dag verder. Ik kocht 3 Ha bouwgrond en mijn franse kenissen schrokken van de prijs die ik ervoor wilde neerleggen. Nu kun je hier niets meer krijgen voor die prijs, zelfs de stukjes van 1500 m2 zijn al weer duurder. Ik zit in de Tarn, ver, onbekend, onbemind, oninteressant, on dit en on dat. Maar ik zou het graag zo houden voor mijn rust. Volg de goede raad van boven op en ga eerst een tijdje huren in bepaalde streken om klimaat, prijzen, mentaliteit te leren kennen. Van Utrecht naar Bretagne is ongeveer net zo ver als Utrecht-Toulouse...Succes, Dit

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#19 Geplaatst: 2009-07-16 16:57:30

Beste forumgenoten, 

Ik hoor de Gers, de Dordogne, de Aveyron, de Cote D'Azur, de Vogezen etc maar niet de Lot-et-Garonne.....

Vriendelijke mensen, prachtige natuur (de Villeneuvoise noemen ze wel het Toscane van LDF, dit is meer een compliment voor Toscane overigens), gemiddeld zo'n 3-5 graden warmer dan Nederland, goed bereikbaar via de A 20 (voor een belangrijk deel wel snelweg maar geen tolweg).etc etc.

Trouwens waarom zou ik er reclame voor maken, het is er nu nog heerlijk rustig....

Wat je ook koopt, houdt het volgende in gedachten: het belangrijkste is locatie, daarna locatie en tot slot locatie. Je kunt alles aanpassen/verbouwen etc. de locatie ligt altijd vast!

Salutations

Dominique

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#20 Geplaatst: 2009-07-17 09:12:52

Uiteindelijk zul je het toch moeten doen met de omgeving waarin het huis staat. Daar moet je je pretttig (kunnen) voelen.

Dus locatie, locatie en locatie.

Wij hebben indertijd een cirkel van ongeveer 800 km getrokken vanuit onze woonplaats. Die afstand is goed / comfortabel te rijden  in 1 dag.

Aandachtspunten waren:

- heuvelachtig/glooiend is leuk, maar wat meer bergachtig trekt ons meer.

- veel groen / gevarieerde flora en fauna

- rust / geen (massa) toerisme

- (redelijk) betaalbaar

- authentiek frans

- lange zomers (waarbij af en toe een goede winter geen probleem is)

- op het platteland met niet al te veel grond

- behoorlijk opknappen is geen probleem

En het is uiteindelijk een fermette met grote schuur (alles en pierres) op ca 1350 m2 grond geworden in de Auvergne, in het noordoosten van de Puy de Dôme op 700 meter hoogte. In een gehucht met 6 huizen, waarvan er nog maar 1 permanent bewoond is. De mensen zijn vriendelijk en in principe behulpzaam, maar kijken wel eerst de kat uit de boom. Maar dat vergt ook van jou als buitenlander dat je bereid moet zijn om in te burgeren; de taal leert spreken, je mengt onder de mensen / met hen een praatje maakt en daar ook de tijd voor neemt en vooral niet de 'rijke' buitenlander uithangt. Je bent gast in een land en dan pas je je aan.

Wij merken dat ook de Fransen vwb hun 2e woning de wat rustiger streken aan het ontdekken zijn. Uiteraard hebben nederlanders er ook hier en daar al een huis (m.n. in de Montagnes Bourbonnaises, maar dat is de Allier), maar engelsen en duitsers vindt je er eigenlijk niet.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#21 Geplaatst: 2009-07-20 16:06:34

Volledig met je eens Sjefke,

En dring je vooral niet op aan je buren! Maar die zijn eigenlijk 'goud' waard, zo is het mij 11 jaar geleden ook vergaan in dep. 23 en nog steeds hebben ze mij als hun buurman echt wel 'zitten'!

Wel veel lawaaige Nederlanders en Engelsen daar in Nord Creuse...kom je vaak tegen in plaatselijke restaurants. Meestal heb ik een goed camouflagemiddel; ik doe alsof ik Fransman ben, want ik heb geen typîsch Nederlandse kop! ;-)))

En je hoort hun sterke verhalen....

MHG van,

Bruintje Beer.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#22 Geplaatst: 2009-07-21 08:21:53

Betaalbare streken?

Heeft dit voorjaar niet in een van de Polderlandse Frankrijk-glossys een uitgebreide studie hierover gestaan? Auteur: Wim B.!

Omvattend, goed beargumenteerd, met alle voor- en nadelen, informatief.

Christian von Klösterlein

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#23 Geplaatst: 2009-07-22 00:40:13

Christian,

Ja OK, maar dat heb ik kennelijk gemist van Wim B. Kun je even het betreffende linkje plaatsen?

Bij voorbaat dank van,

Bruintje Beer.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#24 Geplaatst: 2009-07-24 15:12:18

Als je wilt kan ik het artikel in Word privé naar je sturen.

Wim

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#25 Geplaatst: 2009-07-24 16:06:53

Ja graag Wim,

Word doet het niet meer op mijn PC maar op Laptop wel en anders lukt het wél via Wordpad toch? Heb even geen zin om PC helemaal schoon maken of van scratch af schijf C: te formateren, want niet alle data kun je vooraf saven op een mobiele schijf. Het kost bovendien een 'klauw werk' en kennis.

Bij voorbaat hartelijk dank,

Bruin.

avatar#4485
MarcD
Berichten: 3
Reacties: 28

#26 Geplaatst: 2009-08-04 21:27:14

Misschien wat laat met mijn info maar alsnog! Probeer ook de Haute Garonne en de Gers eens - fantastische streek en nog betaaldbaar ook nog - goed immo kantoor = blue homes - goede website en goede service - heb 7 j geleden vi ahen ook mijn huis gekocht - huis naast mij staat ook leeg en te koop - niet via hen maar privé of via een immo kantoor in L'Isle en Dodon - vraagprijs = 81.000 euro - is wel niet meer dan een ruwbouw

Succes !

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#27 Geplaatst: 2009-08-05 00:05:17

Is veel te duur voor een ruuwbouw MarcD.

Kun je er in leven of kamperen, zonder elementaire voorzieningen?

Zijn de overige omstandigheden ook zo super, zoals uitzicht, makkelijke bereikbaarheid naar winkels ed.? En dan in de winter met verglas, broullard ed.?

Daar kijken kritische kopers naar, sinds nu eenmaal 'de bomen niet meer tot aan de hemel groeien' door kredietcrisis oa.

En door klimaatverschuivingen ook daar bij jou in de buurt kun je onmogelijk ontkennen, dat je bezit geteisterd kan worden door vuistgrote hagelstenen bv. of ander onheil.

En afgezien of die plek ideaal zou zijn, is het zaak om met beide voeten op Aarde te blijven staan pls.

Stel dat voor die 81 M € de uiteindelijke koopprijs wordt gesloten incl. notaris en overdrachtskosten en de hele mikmak, dan moet je toch nog vrij veel 'liggende' gelden hebben op een bank om er je droomhuis van te maken.

Zoniet? EINDE droomhuis.

Ik weet het overigens nog goed ca. 4 jaar geleden, dat ik met een makelaar in Aubusson (Creuse) diverse objecten heb bezocht daar. Eén object sprong er duidelijk uit nl, een villa met 2 etages. Je kon er boven leven of beneden alles beide geheel voorzien van spic en span voorzieningen. Hetzij de boven straatnivo gelegen verdieping of het 'onderhuis' voor ca. 100 M € tout compris.

Waarom ik die gok niet gewaagd heb?

Primair, omdat er een beek stroomde naast die villa en een torenhoge rots daarnaast. "Merde, dacht ik dus omdat dat beekje met die muur wel eens volledig kon overstromen en dus ook onderhuis bij noodweer.

Secondair, zei m'n 6e zintuig dat ik het niet moest doen om een bod uit te brengen op die villa. En die staat nog steeds te koop daar voor veel minder!

Groeten van,

Bruin.