Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

rechtszaak aanspannen

Auteur Bericht

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#0 Geplaatst: 2009-03-13 08:56:42

Aardige allemaal,
Wie kent het niet, wil je bellen, ligt de telefoon er uit, even op internet, geen connectie, een vervelend voorkomend verschijnsel.
Wel nu, bij ons loopt dit verschijnsel werkelijk de spuigaten uit.
Één maal per week ligt de hele connectie er uit, en vaak, en dan heb ik het over één keer per twee weken, ligt alles er uit voor meerdere dagen.
Doodziek wordt je ervan, klanten die niet kunnen bellen, geen internet en mail, en ik kan niet bellen naar wie dan ook.
Als ik wat zeg, men lacht een beetje.
‘jongens, ik heb een bedrijf, je kun toch niet als bedrijf twee dagen zonder telefoon ?’
Als antwoordt krijg je te horen dat je er toch niets aan kunt doen.
Niets aan kunt doen ? en als ik een keer niet betaal ? dan zijn ze er wel in een uur!

Ik meen ooit gelezen te hebben in het nieuws dat een kabelmaatschappij in nl een rechtszaak verloor omdat men in gebreken bleef tegenover de klanten.
Mijn vraag is nu of iemand weet of zoiets ook hier bestaat, is er een bescherming van de burger in dit soort gevallen ?
Ik kijk tv, met ondertiteling, ik zit verd..... de hele avond tegen een regel tekst aan te kijken die blijft hangen ! is dat normaal ? neen, dat is het niet.
Als ik betaal heb ik recht op de service die men mij belooft, zo denk ik er over.
Maar is dit werkelijk zo ?
Is er eventueel een advocaat hier op de site die me wil helpen deze sloddervossen voor de rechtbank te sleuren.
De fransen doen het niet, die halen hun schouders op, maar ik ben het meer dan spuugzat!

cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2009-03-13 10:02:07

Herkenbaar Cees, en alle begrip voor de ergernis. Enkele jaren geleden leed ik onder hetzelfde. Mijn oplossing was toen: ik begon met slechts 20% te betalen van de rekeningen, omdat 80% van de diensten (telefoon en internet via een akoestisch modem) verstoord en/of verbroken werd. Dit onder verwijzing naar artikel 1 van Hun Algemene Voorwaarden, en begeleid met de nodige aangetekende brieven aan de Directeur van de regio.

Op de brieven kwam geen antwoord.

In technische zin verslechterde de situatie, ik had er geen zin meer in en kon me inmiddels goed redden met gsm en umts. Derhalve besloten de relatie totaal te verbreken, mijn huis keurig afgesloten van het rotte netwerk, en dit aangetekend laten weten. Liever geen relatie dan een slechte, liever niets dan ergernis. In dubio abstine, maar op dit forum wordt Latijn niet gewaardeerd.

M'n doel was: laat de schulden maar oplopen, er moet toch eens een serieuze aanmaning komen en dan wil ik deze kwestie graag aan de rechter voorleggen. Ik zou niet betalen, au tribunal!

Na enkele maanden kwam er een onpersoonlijk, standaard stencil van een advocatenkantoor om me aan te manen. Ik reageerde niet.

Enige tijd later kwam er een heuze, aan mij persoonlijk gerichte brief van datzelfde advocatenkantoor, erg streng en dwingend. Ik heb de betreffende advocaat gebeld met de vraag of hij mijn dossier kende of dat ik weer zo'n gevalletje wanbetaler was. Hij wist van niets. We spraken af dat hij zich zou laten informeren en me vervolgens zou dagvaarden want ik zou immers niet betalen.

Niets meer op gehoord. Enkele maanden later kreeg ik 'n standaard briefje van dit telecombedrijf waarin ze de opzegging van het abonnement bevestigde en me bedankte voor de klandizie.

Jammer, ik had zo graag een rechterlijk vonnis gehad. Maar dan moet je uiteraard niet afhankelijk zijn van deze leverancier! Of je dit als bedrijf lukt...Mij lukte het, terwijl ik toch ook werk en geregeld "dienst" heb, dag & nacht staande bij.

Leg het eens voor aan onze specialist Thomas.

Sterkte,

Peter.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#2 Geplaatst: 2009-03-13 11:52:15

dat is nu juist het probleem Peter, ik heb er ook aan zitten te denken gewoon de rekeningen half te betalen, maar dat gaat niet, ze sluiten je af en dan heb je niets.

ik kan niet zonder telefoon en internet, en ook al neem je een andere, ook dat helpt niets, het is de derde al.

orange legde de hele toestand aan en werkte niet, toen tele2 die het wel kon, na drie maanden zeiden ze dat het toch niet kan, alles weer retour zenden, toen kwam orange weer, nu kon het wel, en weer ging alles twee maanden later retour omdat de lijn toch niet geschikt was, dus kwam neuf, die hebben een andere systeem, voila, alles werkt inderdaad, snelle verbinding wat alle anderen niet konden, alleen hier ligt eens per week alles plat, weer wat anders.

het is de franse mentalitiet die eeuwen en eeuwen zo is ingeboren, ingevreten in hun leven, dat ze het allemaal gewoon vinden.

een oude dove man in het dorp vraag ik hoe dat bij hem zit met die ondertiteling die blijft hangen, wat doen zijn kinderen eraan.

NIETS, ze laten die man gewoon tv kijken, halen al jaren de schouders op 'wat kun je er aan doen, niets toch ?'

dat is het probleem, ze beginnen niet want het helpt toch niet.

het spreekwoord "nooit geschoten is altijd mis" kun je hier beter omzetten als "ik schiet niet want ik mis toch"

als ik nu eens een advocaat of andere kon vinden die eens zei dat we het op z'n minst konden proberen, dat zou al veel helpen.

bij de franse consumentenbond zeggen ze "we maken er melding van", en hopla, daar gaat het dossier ergens onder op de stapel, dezelfde mentaliteit, precies het zelfde.

zucht.

cees.

avatar#4545
Sylvie60
Berichten: 7
Reacties: 35

#3 Geplaatst: 2009-03-13 12:14:43

Ik zucht ook al meer dan een jaar onder het juk van tele2. Eerst Orange geen internet en geen telefoon. Talloze telefoontjes losten niets op. Steeds lieten ze je weer zinloze testjes doen en stekkers verwijderen, knopjes resetten. Na maanden stuurden ze een monteur die concludeerde dat het niet aan ons lag, nee wisten wij ook wel! Maar lostte niets op. De rekeningen bleven gigantisch hoog zonder telefoon en internet, want wij moesten mobiel bellen. Hebben opgezegd, wat op zich ook al een drama was, want niemand vertelde ons dat het abonnement pas stopte als je de livebox had ingeleverd en persoonlijk in de winkel was geweest.... Enfin abonnement bij tele2 waar het drama zich voortzette. Maar gelukkig wel iets goedkoper, want geen extra lijn meer voor de telefoon. Dat drama duurde maar liefst 8 maanden van bellen en schrijven. Want ook daar beweerden ze bij hoog en bij laag dat het toch echt niet aan hen lag. Zelf toen onze overbuurman (burgemeester) zich ermee bemoeide werd er niets opgelost. Uiteindelijk heeft mijn dochter hen ervan doordrongen nu echt met een monteur te moeten komen en in de centrale iets te gaan versleutelen, want dat wij erg veel schade leden, omdat wij al onze zaken via internet deden. Monteurs gekomen en hebben volgens hen alleen wat lijntjes gewisseld en 'roest'weggekrabd en sindsdien hebben wij voor de eerste keer internet. Heb daarna onze onkosten gedeclareerd tot wel 3 keer en aangetekend verstuurd, maar geen enkele respons.....

Zucht!

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2009-03-13 12:36:55

Tja Cees, nog steeds zeer herkenbaar, en 't kan nog erger. "Que Choisir" zag evenmin iets mijn zaak, en ook de regionale krant bleek benauwd voor de moloch FT en dorst er geen woord aan te wijden. Wel met de correspondent, 'n jonge hond, een en ander uitgebreid en herhaaldelijk besproken in de kroeg, maar toen het op publikatie aankwam vond de chef van dienst de kwestie te mager.

Maar wanneer je zegt "het is de franse mentalitiet die eeuwen en eeuwen zo is ingeboren, ingevreten in hun leven, dat ze het allemaal gewoon vinden", is er hoop.

Enerzijds ben ik het niet met deze generale bewering eens (FT is in de acht jaar dat ik hier woon de enige rotte instantie die ik ben tegengekomen), anderzijds hoor ik steeds meer Fransen klagen, en verandert de toon van de ingezonden brieven in de kranten en tijdschriften, bij voorbeeld.

Er is hoop, ik blijf het leven hier goed vinden en mijd gewoon de slechte produkten en leveranciers.

Tot slot: weiger nooit te betalen, dan snijd je je in de vingers. Toon altijd dat je bereid bent te betalen, in alle redelijk- en billijkheid.

Heb je je oude seinspiegel nog op zolder? Betrouwbaarder dan de moderne telefonie?

...

_

.

._.

_._

_

.

Peter. 

avatar#6867
Aliaske
Berichten: 2
Reacties: 18

#5 Geplaatst: 2009-03-13 23:28:06

Beste Cees

ook ik begrijp je volkomen en heb (zit nog steeds een beetje) in deze situatie. France Telecom heb ik een pest aan, maar ik heb ze nodig (zone non-degroupé) dus ja... Ze weten dat je niet zonder ze kan en daar wordt kwistig gebruik van gemaakt, believe me.

Als ik je een tip mag geven. Hier in de Dordogne doet Telelec al het werk (in onderaanneming) van FT, EDF etc. Over Telelec heb ik nl. geen enkel klagen, zeer behulpzaam en deftig werk. Misschien kan je jouw probleem bij hen aankaarten. Met een beetje geluk kunnen zij als spreekbuis (of misschien wel meer) voor je onderhandelen.

Alvast zeer veel succes Cees.

Vriendelijke groeten.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2009-03-16 18:38:22

Op de site staat het navolgende berichtje van eind vorig jaar:

Klachten over telecommunicatie explosief gestegen
Slechte telefoonverbinding, abnormaal hoge telefoonrekening, ten onrechte afgesloten lijn enz. zijn de talrijke geschillen die de consument van de telecommunicatiemiddelen ontmoet (telefoon, internet). De nieuwe technologieën hebben het aantal klachten explosief doen stijgen. Het blijkt moeilijk om dan je rechten te kennen. De vereniging Afutt (Association française des utilisateurs de télécommunications) levert informatie en antwoordt de consumenten op hun knellende vragen op de ochtenden van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De middagen zijn voorbehouden aan de leden van de vereniging (€ 30 per jaar). Affut is telefonisch te bereiken op 01 47 41 09 11. Post kan naar BP nr. 1, 92430 Marnes-la-Coquette. Op de website is meer informatie te vinden.  Afutt (Association française des utilisateurs de télécommunications) levert informatie en antwoordt de consumenten op hun knellende vragen op de ochtenden van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De middagen zijn voorbehouden aan de leden van de vereniging (€ 30 per jaar). Affut is telefonisch te bereiken op 01 47 41 09 11. Post kan naar BP nr. 1, 92430 Marnes-la-Coquette. Op de website is meer informatie te vinden.   

Wie ontevreden is over de diensten van de Franse maatschappijen kan terecht bij hun eigen ombudsman. Hij is per post te benaderen: Le Médiateur, B.P. 999, 75829 Paris, CEDEX 17

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2009-05-02 00:58:39

Bonjour,

En zijn er al mensen mee aan de gang gegaan, en al resultaat geboekt?

reacties altijd welkom dacht ik zo...

Zelf zou ik hier ook nog een heel verhaal van 500 regels kunnen neerzetten over een nog andere provider die nog niet is genoemd in dit stuk, en dat ik ook een passende oplossing zou hebben (helaas buiten de wet) maar dat zou ik mn eigen geloofwaardigheid op de schroothoop gooien...dusss kan ik me ergens alleen maar aansluiten bij de fransen die hun schouders ophalen en geduldig wachten op mn beurt tot uiteindelijk misschien vrouwe justitia besluit dat gerechtigheid moet geschieden...

@ Wim, dit is een hele goede post van de Afutt..merci

@ p'homme, inderdaad altijd betalen vooral als je nog niet de franse nationaliteit bezit..

mvgr -db-

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#8 Geplaatst: 2009-05-02 10:34:13

"Coucou DB"... Uw laatste opmerking begrijp ik niet. Naar mijn mening moest je juist niet betalen voor niet geleverde diensten. De helft geleverd? Je betaalt de helft, enzovoort. In alle redelijk- en billijkheid.

Mochten 'ze' de totale bedragen willen hebben, dan komen 'ze' dat maar halen mist de rechter de eis heeft toegewezen.

En wat de nationaliteit hiermee te maken heeft, begrijp ik overigens evenmin.

Peter.

P.S. Cees? Hoe gaat het nu? Met jou, met de telefoon?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2009-05-02 15:37:05

Beste Peter, U schreef zelf : ...weiger nooit te betalen.... darr haakte ik op in omdat bij sommige instanties de familienaam geregistreerd staat als 'buitenlandse'naam ofwel 'niet franse'achternaam.. Misschien is discriminatie misschien in het midden van het land niet zo aan de orde maar hier in het zuid-westen hebben ze er een pittig handje van...en als je niet aan betalingen voldoet (zelfs al sta je in je recht) dan kun je behoorlijk in een gerechtelijke draaimolen terechtkomen. Dat was mijn toelichting

-db-

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#10 Geplaatst: 2009-05-02 16:32:02

Neen "DB", weiger inderdaad nooit te betalen, dat zal een rechter redelijk noch billijk vinden.

Toon altijd uw goede wil, laat altijd zien dat je best bereid bent te betalen. Daarin schuilt de privaatrechtelijke kneep: je wilt met plezier 100 % betalen, mits 100 % geleverd.

Wat betreft uw observaties omtrent de registratie van "buitenlandse" namen in zw-F: ook op postcode wordt gediscrimineerd, zeker in het Ile de F.

Wat er in het midden van F aan de orde is, vind ik - in algemene zin - moeilijk te zeggen. Ik houd niet zo van generalisaties. Toch één dingetje, feitelijk: "men" stemt hier nog voor zo'n 11, 12 % communistisch, hetgeen overiges niets zegt over de saamhorigheid, nabuurschap en dergelijke.

Peter.