Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mensen leren kennen in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#6465
Aike
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2009-03-16 03:54:38

Goeiendag allemaal, Een tijdje al overweeg ik serieus om in de toekomst te gaan wonen in frankrijk. Eerst eens een jaar iets huren, en dan als het mij zou bevallen kan ik altijd nog beslissen of ik er wel of niet zou blijven, en om eventueel iets te kopen ( wie weet ) Nu zijn er een aantal puntjes waar ik mij het nodige over afvraag, namelijk: Hoe zijn de fransen op sociaal gebied, maak je er snel vrienden / kennissen, of is dat juist niet zo ? Uiteraard weet ik dat het ook van jezelf moet komen. Maar je kan nog zo leuk doen, maar het gaat er niet van komen als het niet van de andere kant komt. En ook vroeg ik mij zo af, dat als je in frankrijk gaat wonen in een stad als La Rochelle, of je daar in contact zou kunnen komen op de een of andere manier met Nederlanders die je een en ander zouden kunnen uitleggen cq informeren over het leven aldaar. Nu is het wel zo dat ik niet gepensioneerd ben of daar een 2e huis wil aanschaffen. Sterker nog ik ben 21 jaar, stuurman van beroep, en ben dus net zo lang vrij als dat ik aan boord zou zijn. en heb een koopwoning in Zeeland. Maar toch ben ik er niet helemaal gelukkig...in Nederland. Wie o Wie heeft er suggestisch, tipjes, ideeen of opmerkingen ? Alvast bedankt Groetjes Aike Zuidam

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#1 Geplaatst: 2009-03-16 10:41:43

hallo Aike,
 
op mijn 21ste zwierf ik ergens rond op de kloot die aarde wordt genoemd en was me er toen niet van bewust dat ik ooit in La Rochelle zou wonen.
Wel wist ik een ding, nooit in Nederland.
De reden daarvan kun je vinden in een lopende discussie ergens anders op deze site; “frankrijk is vol”.
Ik zou deze discussie eens lezen want daarin kun je al weer een paar antwoorden vinden op jouw vragen.
Je bent stuurman zeg je ? ik neem aan op de grote vaart ?
Wat zijn dan jouw ideeën ? hier te gaan wonen en de baan houden die je hebt en voor het aanmonsteren naar Nederland reizen ?
Of kun je ook hier aanmonsteren ?
La Rochelle heeft een grote haven en zelfs europa’s grootste houthaven.
Nederlanders leren kennen in La Rochelle ?
Dat zal niet meevallen want zover ik weet woont er een meneer ergens in La Rochelle (heb hem eenmaal ontmoet) en ikzelf, dus welgeteld twee personen.
De bevolking van La Rochelle is generaal genomen snob, men had ooit veel geld (de Rochelaise handelden in slaven) en nog steeds teert men op het idee dat men rijk is.
De jeugd is opgevoed met de welvaart van de ouders die tot heel ver gaan om hun zogenaamde rijkdom te behouden, en daardoor zie je jongeren die ver tot erg ver boven hun stand leven met clubs, auto’s en kleding (broeken en bloesjes van vierhonderd euro’s zijn doodnormaal, alsmede dure brillen met vensterglas)
La Rochelle is een studentenstad, er staan verschillende grote uni’s waarvan de studenten van over heel frankrijk en daarbuiten komen (zelfs Nederlanders)
Over het algemeen is La Rochelle een leuke dynamische stad met mensen die je maar moet nemen zoals ze zijn, en over het grootste deel van het jaar zijn er zoveel studenten en toeristen dat je eigenlijk niets merkt van de werkelijke Rochelaise.
Om te wonen is La Rochelle niet goedkoop, maar dat hangt ook weer af van wat je wilt hebben.
Echter ga je even buiten La Rochelle wonen dan kelderen de prijzen per kilometer, want ook hier geld; hoe verder je van werk en inkomen af woont, hoe lager de huizenprijzen.
De omgeving is mooi, Vendee is dichtbij met enorme stranden om te surfen, mooie landschappen, en natuurlijk de wereldberoemde “venise vert”
Aan de andere kant van La Rochelle ga je richting Rochefort en cognac waar ene liefdevol heuvelachtig landschap je het gevoel geeft of de wereld stilstaat.
Geluk echter Aike, is niet te koop of te huur, geluk kun je ook niet vinden in een ander land of andere stad.
Geluk bezit je in je hart en neem je mee naar overal waar je gaat of staat.
Ik bedoel met dit laatste alleen maar te zeggen dat als je niet gelukkig bent het ten eerste noodzaak is om dat op te lossen, mensen die om het “niet gelukkig zijn” verhuizen komen vaak ook op hun nieuwe adres weer hun “niet geluk” tegen.
Als je zin hebt mag je me privé mailen voor eventueel verdere vragen en ik kan je uitnodigen voor de aankomende francofolie (als je van muziek houd)   http://www.francofolies.fr/accueil/index.html

Cees.
 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2009-03-16 15:14:14

De Fransen verschillen in sociaal opzicht niet zo veel van de Nederlanders. Maar cultuurverschillen zijn er gelukkig wel. Op de site is daarover het een en ander te lezen. Ook is er informatie te vinden over de Nederlandse verenigingen in Frankrijk.

Wim

avatar#6465
Aike
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2009-03-26 22:40:54

Hallo Cees ( surf )

Ik heb u een personelijk mailtje gestuurd naar het hotmail adres dat ik zag staan bij
uw profielpagina.

Ik weet niet of u het ontvangen heeft ( is van boord af verstuurd ) maar ik hoop het dan te vernemen.

Groeten

Aike Zuidam

avatar#6992
EmmyL
Berichten: 1
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2009-03-30 13:57:16

Hallo Aike,

Tuurlijk leer je mensen kennen in een andere stad. Of wil je alleen nederlands sprekende mensen leren kennen?

Ik woon al een aantal jaren in het buitenland en sinds ruim 2 jaar op ruim een uur ten noorden van La Rochelle. Inmiddels kennen we aardig wat mensen. Ik heb wel geleerd dat je zelf de eerste stap moet zetten. Met thuiszitten leer je niemand kennen! Maar dat zal in Nederland ook zo zijn.

Als je goed zoekt, vind je de nederlanders overal. Ik dacht dat hier geen nederlanders in de buurt woonden, maar inmiddels weet ik dat er een heleboel wonen. Plaats hier en daar een oproepjes en de rest gaat vanzelf.

Veel succes met je beslissing.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#5 Geplaatst: 2009-03-31 22:35:07

waar wonen julie dan ?

ik woon hier al een pittig aantal jaren maar ken geen enkele nederlander hoor.

cees.

ps, aike, heb je mail ontvangen.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#6 Geplaatst: 2009-04-01 13:52:33

Geluk bezit je in je hart en neem je mee naar overal waar je gaat of staat.
Ik bedoel met dit laatste alleen maar te zeggen dat als je niet gelukkig bent het ten eerste noodzaak is om dat op te lossen, mensen die om het “niet gelukkig zijn” verhuizen komen vaak ook op hun nieuwe adres weer hun “niet geluk” tegen.

Sorry Cees, maar hier ben ik het niet helemaal mee eens.

Soms kun je door naar het buitenland te verhuizen direkt

gelukkiger worden, zo niet kan een verhuizing naar het

buitenland ook indirekt leiden tot bijvoorbeeld het beter

leren kennen van je zelf, etc., hetgeen je ook wel eens

gelukkiger kan maken.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2009-05-01 17:44:29

Best Aike,

Tja wat wil je allemaal in La Rochelle doen?

Als t om de haven te doen is dan moet je van t typische franse zeevolk houden;denk ik dan...Aan de andere kant vraag ik mij af waarom je nederlanders zoekt; om te weten te komen hoe het leven werkt daarzo, zal je denk ik de plaatselijken moeten vragen, en die zijn best wel aardig (m.i.)

La Rochelle is net als elke grote stad afhankelijk van een bepaalde toevloed van toeristen, dus ik denk dat het werkende zeevolk (uit ervaring) elke nieuwkomer in hun hart kan sluiten...maja dan moet je t wel echt willen die integratie :) ?appero/stappen/socializen etc.

Sinds ik in 2005 met mn vrouwtje naar Frankrijk kwam, was voor mij de zee en het strand (mooie weer etc) de grootste motivatie om in Royan te gaan wonen. Redelijk vaak heb ik kontakt met mensen uit La Rochelle, maar dat is het bouwwereldje...

als je meer wilt weten  p.m je me maar.

gr. -db-