Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

zoekt en gij zult vinden

Auteur Bericht

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#0 Geplaatst: 2009-03-20 08:22:09

wie zoekt kent cees niet en wie cees kent zoekt niet ;-)

vind hem altijd nog leuk.

Wims vermanende woorden deden mij ertoe bewegen hier toch (weer) een kleine noot te laten horen over de functionaliteit van de zoekertjes op de site.

Wim zegt te zoeken alvorens te vragen en de vraagsteller klaagt dat hij niets vindt.

Ik heb vaker dit probleem gelezen hier op de site en ook zelf ondervonden, alhoewel ik dan wel weer een andere manier vind om te zoeken.

Toch......... als ik gewoon even op ecotax klik in het bericht van Wim, kom ik op de afdeling "nuttige informatie over ecotax"

dat zou dus betekenen, dacht ik bij mezelf, als ik nu rechtsboven, boven het zonnetje "ecotax" invul, en op zoeken klik, ik op deze zelfde pagina terecht kom.

niets is minder waar, ik kom op een lege pagina met tekst dat er niets beschikbaar is.

tja, dan heeft deze meneer chm toch wel een beetje gelijk, niet ?

cees. 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2009-03-20 12:13:04

Hallo zoekende Cees,

Ik denk dat je het verkeerde zoekvak gebruikt.

Als je het forum opstart krijg je ook een zoekvak onder "Zoek in dit forum naar.."

Daar ecotax intikken en je bent er ;-)

Rob.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#2 Geplaatst: 2009-03-20 13:28:49

beste Rob,

met alle respect, ik zit het net uit leggen aan iemand hier en die is het volledig met me eens.

de pagina die Wim heeft staan onder ecotax wordt NIET vermeld.

als ik op de zoekfunctie klik rechtsboven (boven het zonnetje) dan is er geen enkele vermelding, en als ik op jouw aangegeven zoekfunctie klik (in het forum) dan krijg ik net als jij de drie artikelen over ecotax, maar GEEN artikel zoals Wim aangeeft over ecotax.

dit artikel kun je vinden door naar de knop "leven - autovervoer - autokeuring,verzekering" te gaan.

dat is geen zoekfunctie beste Rob, dat is een ouderwetse manier van het boek doorbladeren totdat je gevonden hebt wat je zoekt.

niet ?

ik ga de tuin weer in want het is super lekker weer en zeer aangenaam tussen de tulpen en bloeiende fruitbomen.

cees.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2009-03-20 19:57:47

Volgens mij zijn er meerdere problemen :

- een aparte zoekfunctie in het forum en in de rest van de website: het zou logischer/handiger/nuttiger (doorhalen wat niet van toepassing is ;-) zijn één zoekmachine te hebben die overal in zoekt (al was het alleen maar om de zoekmachine altijd beschikbaar te hebben en niet de zoekmachine van het forum alleen op de voorpagina ervan) en daar dan een "geavanceerde" zoekfunctie bij te hebben waar je kunt kiezen dat je alleen in het forum of alleen in de site wilt zoeken bijvoorbeeld

- er werd gezocht op ecotax ... dit woord komt niet voor in de pagina waar Wim naar verwijst; het is dus logisch dat een zoekopdracht op ecotax in de website (niet in het forum) niets op levert ... => op mijn eigen site zie ik ook regelmatig dat mensen zoeken op woorden die lijken op maar net niet precies overeenkomen met de woorden die in mijn blog of fototitels gebruikt worden bijvoorbeeld ... Google lost dat handig op door suggesties te geven van soortgelijke zoekopdrachten maar ik denk niet dat we van sites die niet gespecialiseerd zijn in zoekopdrachten kunnen verwachten dat een dergelijke functie beschikbaar is ...

- chm1 zegt "Ik denk dat elke IT-er het mij eens is dat zoek op "spatie"eco"spatie een juiste manier is om alleen het woord eco te kunnen vinden" ... daar ben ik het niet helemaal mee eens (nu ben ik geen IT-er pur sang ... misschien ligt het daar aan! ;-) want de ervaring leert dat mensen in een zoekmachine op allerlei manieren dingen invoeren; vaak wordt er dus voor gekozen om spaties, verbindingsstreepjes, slashes en dergelijk te negeren en deze uitsluitend te gebruiken als scheidingspunt voor woorden in de zoekopdracht; de zoekopdracht wordt vervolgens uitgevoerd op alle woorden (van elkaar gescheiden op de plaats van deze tekens) die voor moeten komen in een pagina (in SQL zoiets als "SELECT * FROM Table_Name WHERE Contents LIKE '%word1%' AND Contents LIKE '%word2%' ... ORDER BY ..." bijvoorbeeld) om deze te laten verschijnen in de lijst met resultaten; op deze manier krijg je de resultaten die het beste overeenkomen met wat de meeste gebruikers werkelijk zoeken

De enige manier om te zoeken op een woord en niet op woorden die dat woord bevatten zou zijn om een optie "alleen hele woord" of iets dergelijks in de geavanceerde versie van een zoekmachine toe te voegen ... maar of dat nou echt nuttig is ... daar is volgens mij een hele andere discussie over te voeren ;-).

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#4 Geplaatst: 2009-03-21 09:33:14

Cees je hebt gelijk. Kon me eigenlijk ook al niet voorstellen dat jij dat forum-zoekvak niet zou hebben gezien.

Het lijkt mij overigens handiger als het forum-zoekvak bovenin het forum standaard zichtbaar zou zijn. Nu moet je nog wel eens terugbladeren vanuit het artikel vanwaaruit je iets wilt anders wilt terugvinden.

Echter..., als het woord "ecotax" zelf niet aanwezig is op de website zal het natuurlijk ook niet worden gevonden. Ik dacht dat je bedoelde dat hierin een fout zat.

Kleine moeite voor Wim om dat woord even in het betreffende artikel op te nemen lijkt me. Hoeven we voortaan niet meer zo te zoeken ;-) 

Rob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2009-03-22 12:20:21

We zijn bezig beide zoekfuncties (van de site en van het forum) goed te bekijken. Dank voor de gedane opmerkingen en suggesties.

Wim