Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nederlandse spoelbak op franse afvoer

Auteur Bericht

avatar#4592
La Datiniere
Berichten: 13
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2009-03-29 21:29:05

Beste Forumlezers,

Ik ga binnenkort met een nederlandse spoelbak naar frankrijk om die daar in een nieuw keukenblok te monteren. Nu ben ik van plan om alle onderdelen onder de wasbak in frankrijk aan te schaffen. Echter nu de vraag: kan ik het franse trechervormige deel (weet iemand hier de naam voor?) dat tussen sifon en spoelbak komt aan laten sluiten onder op de spoelbak (ik weet dat dat van via het putje bovenaf gaat met een schroef mechanisme). 

Of is het verstandiger om dit onderdeel in nederland aan te schaffen (maar kan dan vervolgens de franse sifon daar dan wel weer op, etc?)

Tweede vraag (van gelijke strekking): levert een nederlandse kraan problemen op bij het monteren op mijn franse wateraanvoerleiding (ik geloof dat die 10 mm is)? 

Gr. Bas

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2009-03-30 08:25:39

Bas,

Ik zou het trechtervormig deel vanuit NL meenemen. Je kunt deze in FR weliswaar ook kopen maar als je de pech hebt een wat bijzondere NL spoelbak te hebben past het soms slecht en dat is geen fraai gezicht. De FR naam is trouwens "bonde (a bouchon) pour évier".

De rest van het leidingwerk onder de spoelbak ("kit d'évacuation sous évier") is in FR uitgevoerd in diameter 32, soms 40 of heel soms 50 mm. Als de uitloop van het trechtervormig deel in NL één van deze diameters heeft kun je voor de rest alles wat je nodig hebt zeker in FR kopen. Zie hier voor plaatjes, begrippen en prijzen.

Je kraan moet geen probleem zijn als de diameter van de aansluiting 10, 12, 14 of 16 mm is. In NL gebruikt men vaak 15 mm en dat is in FR helemaal onbekend, daar zou je dus een probleem mee krijgen. Trouwens niet onoverkomelijk als je handig bent met koperbuis, doorn en een soldeerbout... Succes!

Salutations, Jos