Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aansluiting buitenkabel telefoon

Auteur Bericht

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#0 Geplaatst: 2009-04-01 20:46:03

Bij mij komt de zwarte FT telefoonkabel naar het huis via de lucht. Aan de gevel hangt een beige doosje dat als trek-ontlasting fungeert en waarin buiten- en binnenkabel met elkaar verbonden zijn.

Bij een kennis zit dat net zo, alleen is daar het beige kastje kapot.

Ik heb de volgende vragen daarover:

- wat is het franse woord voor 'trek-ontlasting' of is er een speciale naam voor zo'n buiten doosje ?

- Zijn die ergens te koop zodat we het doosje zelf kunnen vervangen of moet FT (niet gedegroupeerd) er aan te pas komen om het kapotte doosje (telefoon/adsl werkt nog wel goed) te vervangen ?

Ko

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2009-04-05 19:40:02

Beste Ko,

het Franse equivalent van 'trek-ontlasting' weet ik niet. Mijn dochter moet overigens steeds giechelen als ik dit woord gebruik.

Ik zou het zo doen:

In een elektriciteitswinkel kijken of ze dit soort 'boîte de connexion' hebben; desnoods zou ik een foto meenemen. Als zij het niet hebben zou ik vrij zeker weten dat dit een taak is voor France Telecom. Dan zou ik naar een telefoonwinkel gaan en daar het verhaal vertellen (ook weer met de foto van de boîte).

Succes ermee!

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2009-05-01 23:12:03

beste Ko,

het ontlasten betekent:décongestionner ofwel ik zou het noemen boite à decongestion , maar dat verzin ik nu ter plekke... alles wat trouwens buitenom je huis aangelegd is door FT zou ik ook door telecom laten vervangen...het kost alleen weer centjes want als er iemand moet komen is er altijd een rekening die gepresenteerd wordt, helaas.

Als je echter zoals Christian schreef zelf zou vervangen is er volgens mij ook geen haan die ernaar kraait...(met foto etc.)

Een andere tip, ik zie hier soms in't plaatselijke bar de marché een autootje staan van de monteur van FT, als je dat ook in je buurt hebt zou je eens kunnen proberen iets te regelen, maja dat moet dan net toevallig zo zijn...

gr. -db-

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#3 Geplaatst: 2009-05-03 11:45:34

Hallo

Trekontlasting is décharge de traction de câble

of ook nog

anti-tractions

mvg

Paul