Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

permis de construire en fosse toutes eaux

Auteur Bericht

avatar#6121
Dijker
Berichten: 3
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2009-04-06 21:08:44

Schuurtje gekocht,CU na 6 maanden in orde...nu druk met het tekenen van onze bouwplannen.

Vermits we onder de 170m² SHON blijven zouden we alles zelf doen zonder architect of toch proberen.Bij ons bij de Marie zijn ze nogal onbetrouwbaar met hun informatie.Vandaar deze vraagjes.

Onze rez-de-chaussée zal volledig garage(parking) worden en op het 1ste verdiep(de hooizolder) komt onze woonst met een open loggia(de entrée) waar de oprijpoort met oprijlaan is.

Wij zouden ook nog in het dak(over ongeveer de helft van het eerste verdiep)een afgesloten mezanine willen maken die voorlopig zolder wordt en later met een nieuwe aanvraag eventueel een gastenkamer.

vraag één:een loggia op het eerste verdiep mag je die oppervlakte ook aftrekken van het SHOB voor het SHON te bepalen?

vraag twee:wordt een mezanine die zolder is ook aftrekbaar van het SHOB?

Op de Marie twijfelde men of je ook bv. de opp van onze garage voor 100% mag aftrekken van het SHOB.

Volgens hen kon je de fosse toutes eaux ook niet zelf plaatsen.

de procedure volgens onze brochure:

1 een  studie laten maken door studiebureau (bureau d'études en assainissement)

2 Permis indienen:bouwplannen en formulier fosse met ontwerp fosse 

3 fosse laten plaatsen door entrepreneur

4 keuring van de fosse met alles open.

vraag drie:mag je een fosse zelf plaatsen volgens het ontwerp van het studiebureau?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-04-07 18:41:48

Op de eerste twee vragen is het lastig antwoorden als niet precies de situatie ter plekke bekend is. Algemeen:
De SHOB omvat de bruto vloeroppervlakte van alle lagen (al of niet bewoonbaar) bij elkaar opgeteld, met inbegrip van alle binnen- en buitenwanden. Eveneens zijn meegerekend: balkons en overdekte buitenruimtes. Niet meegerekend worden vides en trappen, aangezien het om ‘vloeroppervlak’ gaat. De SHON staat gelijk aan de SHOB, met aftrek van garages, technische ruimten, niet bewoonbare kelderruimten, balkons en overdekte buitenruimten en alle delen van het huis met een stahoogte van minder dan 1,80 meter. Op het verkregen oppervlak mag nog 5% extra worden afgetrokken als de muren van woongedeelten dikker zijn geworden door het toepassen van isolatiemateriaal.

Tot zover de theorie.

Wat betreft vraag drie: de meeste kleine gemeenten tobben nog met het vraagstuk van de controle op de fosses. De richtlijnen zijn wel bekend, maar de uitvoering laat nog op zich wachten. Tot nu toe kunnen de fosses ook zelf worden ingegraven en aangesloten volgens de normen en volgt controle achteraf. Je moet de aanleg dus wel melden op de Mairie.

Wim

avatar#6121
Dijker
Berichten: 3
Reacties: 11

#2 Geplaatst: 2009-04-08 19:20:28

Onze situatie is zo:

Wij zouden dus van onze grote poort op het eerste verdiep een ingangspoort willen maken die als overdekte terras en inkom van onze woning zou dienen.We maken dus als ik het goed voor heb een "loggia".

Maar op de fiche (zie www2.equipement.gouv.fr/formulaires/docassocies/Fiche%20de%20calcul.pdf) lezen we dat alleen loggia's op de rez-de-chaussée aftrekbaar zijn. Onze volledige rez-de-chaussée wordt onze garage. We hebben echter een grote oprijlaan naar onze poort op het eerste verdiep.Vandaar mijn vraag:als er een oprijlaan aanwezig is wordt dat dan ook beschouwd als rez-de-chaussée?

Ook in verband met de mezanine, kan die als "comble" beschouwd worden(wat ze ook zal zijn )en dus aftrekbaar van het SHOB.

Dirk