Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Voorverkoop huis

Auteur Bericht

avatar#5246
yves1
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2009-04-08 07:39:03

Hallo

Wij willen ons huis verkopen om iets groter te kopen

Nu hebben we een koper gevonden.

De prijs zijn we het bijna over eens.

De koper is volledig op de hoogte van de werkzaamheden die moeten gebeuren, en gaat hiervoor een aannemer inschakelen.

Nu was mijn vraag is het mogelijk om voordat we een notaris inschakelen en alle verplichte onderzoeken laten doen, we al een soort promesse de vente/achat of een avant-contrat opmaken.

Dit om te voorkomen dat we alle onderzoeken laten doen en hiervoor uiteraard moeten betalen, de koper intussentijd afziet van de aankoop, en al onze moeite voor niets is geweest (onderzoeken laten doen, notaris zoeken, naar ginder gaan voor de onderzoeken enz)

Ook omdat we beide uit Belgie komen is het gemakelijk om al een promesse de vente/achat of avant-contrat te hebben zodat we beide toch zekerheid hebben.

Hoe rechtgeldig is zo een document.

Alvast bedankt voor jullie antwoord

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2009-04-08 09:29:20

In een promesse d'achat staat meestal wel een boetebeding, maar sommige van de opschortende voorwaarden die normaal in een compromis de vente staan, staan er niet in. Zo'n document kan dus zeer nadelig werken voor een koper. Elke koper van een huis in Frankrijk zou ik afraden om een promesse d'achat te tekenen.

Maar verder zie ik het probleem niet. Zodra u een prijs overeengekomen bent heeft een notaris een weekje of zo nodig om een ompromis de vente op te stellen. Overal in Frankrijk zijn technische onderzoeksbureaus die alle verplichte onderzoeken binnen een week kunnen afronden. Dus terwijl de notaris schrijft, wordt het huis onderzocht. De rapporten zijn dan klaar voor de ondertekening van het copmpromis de vente.

Overigens kan dan nog steeds de koper afscheid nemen van de koop, er zijn zeven dagen bedenktijd, er zijn ontbindende voorwaarden. Dus u heeft nooit zekerheid dat u in een verkooptraject sommige van de de rapporten niet nog eens over moet doen. Daarvoor kunt u de Franse politiek bedanken die dit allemaal heeft verzonnen om de koper te beschermen.

Wim

avatar#5246
yves1
Berichten: 5
Reacties: 7

#2 Geplaatst: 2009-04-08 10:00:52

Het natuurlijk ook de bedoeling om dit allemaal zo snel mogelijk te laten gebeuren.

Maar de eerste 3 weken geraak ik hier niet weg om naar ons frans huisje te gaan om alles te regelen met notaris en onderzoeksburo's.

Dus hadden we ook wel graag al een beetje zekerheid van de verkoop.

Ik kan de notartis wel telefonisch op de hoogte stellen en al een compromis laten maken maar dat is toch maar geldig nadat alle onderzoeken zijn gedaan,

wij moeten een asbest, termieten, een onderzoek van terrein en electriciteit laten doen.

Ik dacht wel dat een asbest onderzoek altijd geldig was? Want dat heb ik nog, ook van de isolatiewaarde van de woning heb ik dat nog.

bedankt voor je antwoord

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2009-04-08 18:51:03

Op deze website staat de geldigheidsduur vermeld van de verschillende verplichte technische onderzoeken:

http://infofrankrijk.com/pagina/Verborgen+gebreken/3305/

Wim

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#4 Geplaatst: 2009-04-08 23:19:05

Een CdV kan op afstand worden getekend, en ook een technisch controlebedrijf kan, via de notaris opdracht worden gegeven. Kortom, in principe kan alles op afstand gedaan worden, zolang er iemand is die de sleutel heeft

Wim