Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Constructie tekeningen

Auteur Bericht

avatar#7034
maisondesfleurs
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2009-04-09 14:42:16

Beste allen,

Recent hebben wij een huis met schuur gekocht in de Tauves (Auvergne).

Mooi plekje maar dit ter zijde. Nu hebben wij een architect ingeschakeld om de schuur om te bouwen tot woonhuis met twee gites. Nu hebben we de tekeningen gezien en dat ziet er goed uit. Alleen de constructietekeningen zitten hier niet bij . In Nederland is dit verplicht, hoe zit in Frankrijk?

Veder laten we de architect alleen de bouwvergunning regelen omdat we het gehele project zelf willen uitvoeren. Hoe verloopt dan de interactie met  bouw en woning toezicht?

Als we klaar zijn de woning afmelden, welke informatie moeten we dan aanleveren.

Het is handig om dit op voorhand te weten, kun je tijdens de bouw eventueel de betreffende ambtenaar erbij halen of foto’s maken.

Wie kan mij wat meer vertellen over de samenwerking met de ambtenaren tijdens de bouw zonder gebruik te maken van een architect.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Corné van Lammeren

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2009-04-11 08:51:59

Hallo Corne,

ook wij zijn een huis aan het verbouwen met officiele tekeningen van een architect. Omdat onze oppervlakte groter is dan 170 m2 hebben we dus ook een officiele architect moeten inschakelen (die niet veel meer deed dan voor een paar honderd euro zijn handtekeningn op de tekening zetten). Voorts vallen wij ook onder de 'batiments de France' (=monumentenzorg).

Wij hebben geen constructietekeningen. Nooit gehad en nooit nodig gehad voor PC en is ook nooit naar gevraagd. Ook niet door de werklui die onze middeleeuwse toren restaureerde.

Bouw en Woningtoezicht heb ik nog nooit last van gehad. Weet niet eens of die wel bestaan. De binnenkant mag je alles doen waar je maar zin in hebt. Trappen incluis.

Als wij straks klaar zijn melden we dit bij de Mairie. Het kan in ons geval zijn dat de Batiments de France komt kijken, mogelijk ook iemand namens de gemeente, maar andere ambtenaren hebben wij nog geen last van gehad.

Foto's maken tijdens de bouw is wel aan te bevelen. Ook leuk voor jezelf toch? Die foto's zouden mogelijk van pas kunnen komen als je ooit ergens subsidie voor wilt krijgen. In ons geval is er een subsidiemogelijkheid voor crepi.

Wij maken geen gebruik van onze architect tijdens de bouw. Wij hebben rechtstreeks contact met onze werklui die we zelf aannemen en sturen. De rest doen we zelf. Vooral goede maatjes worden met de Mairie is mijn devis.

Kleine

avatar#7034
maisondesfleurs
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2009-04-12 13:50:46

Hallo mevrouw/ heer kleine,

bedankt voor u reactie. ik heb nu meer duidelijkheid.

met vriendelijke groet,

Corné 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2009-04-26 01:56:32

quote: Nu hebben we de tekeningen gezien en dat ziet er goed uit. Alleen de constructietekeningen zitten hier niet bij . In Nederland is dit verplicht, hoe zit in Frankrijk?

Geachte heer/mevrouw,

Dit is misschien al reeds een overbodige aanvulling, maar toch...

Ik ben zelf al een tijdje werkzaam bij een architect in frankrijk, maar hoe wij werken met de betreffend Maitre d'Ouvrage is als volgt.

Bij de eerste gesprekken voor de fase ESQ (esquisse) hebben we uitvoerig besproken hoe de M. d'O (opdrachtgever) de plannen wil hebben. Ofwel tot welke fase we gaan met de opdrachtgever. ESQ >APS>APD>PC>DCE

Als meteen al duidelijk wordt dat ons bureau niet verder gaat dan tot 'de chantier'

wordt dat in contract vastgelegd.

Bij het indienen van een PC zijn geen constructietekeningen gemoeid maar is het aan de opdrachtgever om aan te geven of hij deze wel wil. (dit kost via de architect geld voor het inschakelen van een bureau d'etude) dit is feitelijk voor de fase DCE

Conclusie; Als de betreffende archi u niet heeft ingelicht over uw constructieve mogelijkheden dan is het mijns inziens geen beste architect.

Aan de andere kant als u als opdrachtgever had gedurfd om misschien een fase verder te gaan (DCE= dossier consult. entreprises) had u misschien voor meer geld ook meer technische 'data' gehad met uitvoeringstekeningen (=EXE) maar dat had uw architect ook kunnen vertellen denk ik.

Ik kwam dit toevallig onder ogen, dus ik wilde alleen maar even aangeven dat er ook architecten zijn in Frankrijk die hun werk zeer serieus nemen (ze zitten wel bij de orde van architecten benoemd door de overheid) als uw meer wilt weten mag u mij gerust mailen.

ps. over samenwerking met ambtenaren weet ik weinig dus kan ik u daar niets over meedelen.

m.vr.gr.

-db-