Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Buurvrouw 94 met veel land. Hoe aan te pakken om (een deel) te kopen?

Auteur Bericht

avatar#6617
Dut
Berichten: 32
Reacties: 49

#0 Geplaatst: 2009-04-12 16:25:08

Beste mensen,

Onze buurvrouw is 94 jaar. Sinds kort is ze niet meer thuis. Heb nog niet bij de buren kunnen vragen of ze wellicht 'ziek' is. Haar kippen zijn weg en haar koeien lopen al maanden niet meer in de wei. Omdat op het perceeltje naast ons (dit deel is ook van haar) een ruine staat, ben ik erg geinteresseerd om het over te nemen voordat iemand het idee krijgt het te restaureren... Daarnaast bezit ze nog wat land aangrenzend aan onze tuin, dat zou ik er best voor een deel wel bij willen hebben.

Wat kunnen wij het beste doen om dit te kopen rekeninghoudend met de Franse cultuur en in de wetenschap dat ik een botte ôllandèr kan zijn door het recht op de vrouw af te vragen....

Ik heb ooit begrepen dat de SAFER hier een rol in kan spelen door je daar te laten registreren als geinteresseerde. De burgermeester kan een optie zijn en de lokale notaris(sen) informeren.

Wie heeft een goed advies of dit al eens eerder meegemaakt?


Dank alvast voor de reacties!

Grt,

Robert

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-04-12 16:44:13

Ik zou me in dit geval wenden tot de burgemeester en hem losjesweg vragen hoe dat nu gaat met die grond. Is er familie die het wil verkopen? Heeft de gemeente belangstelling? Of een plaatselijke agriculteur? Niet onhandig is ook om bij de andere buren zo eens wat rond te vragen. En dat alles op een niet indringende, maar belangstellende toon.

Wim

avatar#4411
MaxAndre
Berichten: 17
Reacties: 106

#2 Geplaatst: 2009-04-12 23:53:29

Fransen zijn zeer gehecht aan grond ook al doen ze er niets mee. Een grondeigenaar in mijn dorp zei mij dat grond voor hen een sentimentele waarde had.

Grond brengt niet veel op, dus bij een klein stuk kunnen de notariskosten hoger zijn dan de grond zelf. De adviezen van Wim lijken mij pverigens heel goed.

Ik heb het zelf eens geprobeerd over de telefoon (want die oudere eigenaar woonde elders). Toen ik het doel van mijn telefoontje uitlegde, zei hij eenvoudig: monsieur, je ne vends pas - en vermelde er nog bij dat hij kinderen had. Daarmee was de kous af. Mijn benadering was natuurlijk te direct geweest. 

Eigenlijk moet je in jullie geval via een omweg eerst weer in contact komen met die eigenaresse (en/of haar potentiële erfgenamen) en pas later voorzichtig over de zaak zelf beginnen.......... 

Maxandr