Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Compromis de Vente met opgeplitste rare bedragen erin

Auteur Bericht

avatar#4545
Sylvie60
Berichten: 7
Reacties: 35

#0 Geplaatst: 2009-04-15 12:48:00

Wij hebben de notaris gevraagd om een compromis de vente te maken en dat ons eerst op te sturen, zodat wij het kunnen lezen voordat we het onderteken.

Nu lees ik al direct iets raars in het CDV over de keuken die apart vermeld wordt....

 Dit zegt de makelaar als ik hem ernaar vraag;

Pour t' expliquer en détail, le prix de vente de la maison est de AAA€uros.En fait, c'est BBB€ plus 1.400 € pour les meubles de la cuisine plus CCC€uros pour la commission d'agence.

On fait le détail des meubles de cuisine pour que tu payes moins de frais de notaire, ils seront calculés sur BBB€uros.

Klinkt mij nogal vreemd, of niet, want ook verder staat in het CDV.

La présente convention est également soumise à la condition que l'acquereur obtienne le ou les prêts qu'il engage à solliciter en vue de la présente acquisition.

Au prix de la vente, s'élevant à AAA€uros + €1400,=

Il y a lieu d'ajouter:

- La provision pour frais et droits évaluée, sauf à parfaire ou à diminuer en fonction du régime fiscal applicable, (droits d'enregistrement, T.V.A.) des débours et des émoulements en vigueurs le jour de lasignature de l'acte authentique, à la somme de 7400 Eur

- La commission due à l'agence immobilière pour un montant de CCC€uros

- Et les frais du ou des prêts dont le montant ne pourra être effectivvement déterminé qu' à réception du dossier de prêt, en fonction de la nature du ou des prêts et des garanties demandées par l'établissement prêteur lesquels frais repris ici, pour mémoire, ....mémoire

 Total à financer:       AAA + €1400 + €7400 + CCC

Waarom splitsen ze dat bedrag uit. Dat is toch in mijn nadeel?

 Dan moet ik de bank gaan vragen om een ingebouwde keuken en de makelaar te gaan financiëren als ze dat bedrag zo uit gaan splitsen?

avatar#4411
MaxAndre
Berichten: 17
Reacties: 106

#1 Geplaatst: 2009-04-15 13:10:02

Het voordeel van opsplitsen van de totale som in feitelijke aankoopsom plus bijkomende kosten is inderdaad dat je er 'frais de notaire" (inclusief belasting) mee uit kan sparen. Kan een leuk bedrag opleveren.

Toen ik mijn huis in LDF kocht moest ik de notaris zelf om dat opslitsen vragen. Ik heb ook de kosten van de makelaar van de verkopende partij betaald om de feitelijke aankoopsom en dus "frais de notaire" etc te verminderen. Jullie notaris heeft dus m.i. goed gehandeld met opsplitsen.

Of het bij het verkrijgen van een hypotheek enig nadeel heeft weet ik niet. Het lijkt me echter dat een bank ook wel weet dat een aankoopsom bestaat uit diverse elementen. Ik zou ze het gewoon vragen!

Sterkte met de procedure Maxandr

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2009-04-15 18:43:07

Ik zie het probleem niet, aan de bijgesloten text mankeert niets.

Het is goed dat het keukenmeubilair afzonderlijk wordt genoemd. In Nederland wordt de inbouwkeuken beschouwd als onderdeel van het huis, in Frankrijk als onderdeel van het meubilair. Zou het niet specifiek genoemd zijn, dan is het in theorie denkbaar dat de verkoper de hele keuken eruit sloopt voorafgaande aan de acte authentique. En inderdaad, deze handelswijze drukt het bedrag dat betaald moet worden aan frais notaire. Nu is dat nog legaal, binnenkort niet meer.

Die uitsplisting is juist in uw voordeel, niet in uw nadeel. Voor de hypotheekaanvraag maakt deze uitsplitsing niets uit.

Indien u twijfelt aan meer zaken zou het goed zijn om iemand met ervaring te laten kijken naar het compromis de vente. Kan een hoop ellende voorkomen!

Wim

avatar#4545
Sylvie60
Berichten: 7
Reacties: 35

#3 Geplaatst: 2009-04-17 09:45:41

Bedankt, maar we schrokken even van het splitsen van deze bedragen.

Misschien zijn we "gewoon een beetje dom'.....

Sylvie