Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Fosse septique

Auteur Bericht

avatar#6590
drome
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2009-04-19 20:52:17

Bij ons kleine vakantiehuisje willen we (en moeten ook) een fosse aanleggen met een vloeiveld. Omdat het een vakantiehuisje betreft dat slechts enkele maandan per jaar wordt gebruikt stelt het bedrijf dat we hebben ingehuurd voor een kleine installatie (1500 liter) aan te leggen; dat zou voldoende zijn ook al omdat de put toch iedere 4 jaar geleegd moet worden. Verder natuurlijk ook een vloeiveld. Omdat de bestaande touiletvoorziening aan de lage kant van het terrein zit (het terrein helt flink) en de fosse juist aan de hoge kant geplaatst moet worden moet deze flink diep de grond in (een kleine meter dieper dan anders). Daarom zou een kunststof tank niet gebruikt kunnen worden en een betonnen bak nodig zijn. We hebben wel een prijsopgave van het bedrijf gekregen. Voor een kleien € 5000 zal het werk worden geklaard.

Is er iemand die ervaring heeft met dit soort kleine systemen en ook kan beoordelen of de prijs redelijk is, rekening houdend met het feit dat de gond uit pure klei bestaat.

Het bedrijf is overigens adviesbureau en aannemer in één, terwijl ik dacht dat het advies en de aanleg door afzonderlijke bedrijven moest worden gedaan.

johan

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2009-04-19 22:32:27

Johan

Het is op afstand altijd moeilijk bepalen of prijzen reeel zijn of niet, het ligt in ieder geval niet extreem hoog, gezien je bijzondere situatie, een betonbak is nu eenmaal wat duurder qua materiaal en arbeidslooon voor plaatsen dan een kunststof.

Zelf ben ik een DIY, voor een bedrag van rond 1500-2000 euro koop je de materialen, het probleem zit hem in papierwerk als vergunningen en zo.

Dus wil je er geen bergen tijd en moeite insteken is dit een aardige deal.

PLB