Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Obligaties en de impots

Auteur Bericht

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#0 Geplaatst: 2009-04-27 10:44:12

Vorig jaar paar obligaties aangeschaft. Dan betaal je bij aanschaf de coupon couru, de in het lopend couponrentejaar gelopen rente. Na afloop van het couponrentejaar krijg je dan de couponrente uitgekeerd. Ik heb dus in 2008 die coupon couru betaald en de couponrente van een heel jaar ontvangen. Per saldo heb ik dus geen heel jaar aan rente ontvangen, want niet een heel jaar in bezit. Toch zie ik op het belastingoverzicht van mijn bank dat de coupon couru genegeerd wordt en ik wordt aangeslagen voor een heel rentejaar. Hoe zit dat nou precies, in de communicatie met de bank ben ik nog niet verder gekomen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-04-29 13:21:16

Hoezo communicatie met de bank? Wat zegt men daar dan? Het lijkt op een administratieve fout.

Wim

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2009-04-29 14:43:08

Die (internet broker) leggen vooralsnog uit hoe een aanschaf van een obligatie in het algemeen werkt :-)

een soort copy-pasta van guidelines zonder mijn vraag goed te lezen, en besluiten dan met dat het fiscaal overzicht gewoon klopt.

Ik heb ge-replied met het verzoek of ze svp concreet op mijn duidelijke specifieke vraag/issue kunnen in gaan, nog geen response. Hopelijk betekent dat dat ze nu naar de 2e lijns helpdesk zijn, want ze reageren meestal vrij snel.

Aangezien dit het eerste jaar is dat rentes e.d. preremplie zijn, zou het mij niet verbazen als dat gepaard gaat met veel fouten...