Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

roestend zinkwerk?

Auteur Bericht

avatar#7101
rick
Berichten: 3
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2009-04-28 11:26:30

Hallo,

Ons huis heeft zinken dakgoten en dakranden. Deze zijn deels verrot, en deels nog in goede staat. Wat mij opvalt is dat er roestvlekken op te zien zijn. Hoe kan dit? Zinkoxide is toch niet bruin?

Mijn vorige huis in NL had ook zinken goten, de vorige bewoner had die met een soort coating behandeld. Helpt dit om de levensduur van goten te verlengen?

Kan ik de roestvlekken van vooral de dakranden en regenpijpen verwijderen?

Groeten,

Richart

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2009-04-29 00:40:11

Het zou ook kunnen dat je goten niet van 100% zink maar slechts van verzinkt staal zijn, dat is vaak het geval vanwege het behoorlike prijsverschil. In dat geval zal elke beschadiging in de zinklaag op den duur roest vertonen. Als je toch een deel van de hemelwaterafvoeren moet vervangen dan is misschien het compleet vervangen een beter idee, als je het je kunt permitteren. Nieuwe en mottige stukken door elkaar lijkt me eigenlijk geen gezicht. En qua werktijd zal het niet eens zoveel meer zijn als je toch al aan de slag moet.

Ivo

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2009-05-03 20:38:21

Richart en Ivo,

met een magneetje kan je heel eenvoudig nagaan of  het inderdaad om verzinkt staal en niet om massief zink gaat.

Roest op zink kan ook 'overgewaaid' zijn. Als de sporen met stalen spijkers vastgezet zijn kan roestwater naar de zinken goot lopen. En dan heb je een elektrochemisch element tussen zink en ijzeroxide.

En inderdaad: alles in zink vernieuwen! Nieuw op oud solderen is heeel moeilijk.

Christian von Klösterlein