Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Geflitst - wanneer wordt het rijbewijs omgezet naar een Frans rijbewijs ?

Auteur Bericht

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#0 Geplaatst: 2009-04-28 11:33:45

Ik ben onlangs geflitst tegen 92 Km/h, waar 90 Km/h is toegestaan. Op het formulier dat ik ontvangen heb stond dat als ik binnen 15 dagen betaal, de boete 45 € bedraagt, maar er stond ook vermeld dat ik punten moet inleveren op mijn rijbewijs, met name 1 punt. Ik ben nog in het bezit van mijn Belgische rijbewijs. Wordt dit nu automatisch omgezet in een Frans rijbewijs ? Heeft iemand hier ervaring mee ?

De boete heb ik onmiddellijk betaald, maar ik heb geen zin om met zo'n puntenrijbewijs te gaan rondrijden. 

Alvast bedankt,

Ilse

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2009-04-28 11:44:02

voor zover ik weet moet je als je in Frankrijk woont in dit geval bij de gendarmerie je rijbewijs laten vervangen voor een Frans rijbewijs zodat ze de punt kunnen aftrekken van je saldo.

avatar#3505
Hautes Soucheres
Berichten: 2
Reacties: 9

#2 Geplaatst: 2009-04-28 11:44:34

Bonjour Ilse,

Spijtig voor jou, maar je zult nu je rijbewijs moeten omruilen. Ze kunnen anders je punten niet verwerken.

Mij is hetzelfde overkomen. Ben tweemaal op de Gendarmerie ontboden. Eerste keer een vriendelijk verzoek om het rijbewijs om te wisselen. Heb een beetje gesputterd over Europa enzo. Ik dacht dat het wel met een sisser af zou lopen en heb geen aktie ondernomen. Binnen 14 dagen werd ik voor de tweede maal ontboden. Nu werd een soort verbaal opgemaakt door een zeer streng kijkende gendarme, er werd weinig gezegd, veel getypt en ik kreeg enkel de opmerking: u moet heel snel uw rijbewijs omruilen anders heeft dit hele nare gevolgen voor u! En ik afmanshuizen naar de Mairie!

Het omruilen gaat erg vlot, maar je moet zelf stappen ondernemen. Twee pasfoto's meenemen, bewijs van domicilie in France en geldig legitimatiebewijs. Je rijbewijs wordt direkt ingenomen, maar je krijgt een kopie mee en een bewijsje dat je een Frans exemplaar hebt aangevraagd. Daarmee moet je het voorlopig even doen, want als buitenlander in de ambtelijke molen terechtkomen, dat vergt tijd. Er zijn in dit departement (26) geen kosten aan verbonden.

En dan zul je door het leven moeten gaan met zo'n puntenrijbewijs! Dommage!

Groet,

Marjon

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#3 Geplaatst: 2009-04-28 12:33:25

Frankrijk blijft een interessant land...

Ik ben 3 maal geflitst (1 km, 2km en 4 km te hard) met de mededeling dat ik telkens 1 point moest inleveren. Maar ik had toen nog een Nederlands rijbewijs. Vervolgens heb ik noiit meer iets gehoord of gedaan. Inmiddels heb ik een Frans rijbewijs omdat het Nederlandse verlopen was. Probeer nu nog beter op te passen  ;-)

avatar#6145
Mieke Kriens
Berichten: 0
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2009-04-28 16:04:58

Ik ben een aantal keren geflitst, boetes thuis ontvangen met daarin natuurlijk de dreiging van punten aftrek. Ik heb de boetes allemaal keurig op tijd betaald maar verder niets gedaan met de punten. Ik heb een Zweeds en mijn man een Nederlands rijbewijs. We zijn nog nooit ontboden bij de Gendarmerie.

Ik ben zelfs een keer aangehouden voor het negeren van een stop bord (4 punten!!!!!) Nederlandse dame, Zweeds rijbewijs, Franse autopapieren, was te ingewikkeld voor de heren Gendarmes....... ik mocht doorrijden. Ik moest wel beloven dat ik het nooit meer zou doen....... Misschien heb ik tot nu mazzel gehad maar zolang ik niet gedwongen wordt om mijn rijbewijs om te ruilen voor een Frans laat ik het lekker zo.

Mieke

avatar#5726
Pierro
Berichten: 7
Reacties: 45

#5 Geplaatst: 2009-04-28 18:45:06

Mijn schoonzoon, fransman, die enkele jaren als expat in Nederland heeft gewoond, had dus een Nederlands rijbewijs waarmee hij de laatste 2 jaren hier in Frankrijk mee rondgereden heeft. Sinds hij nu officieel in Frankrijk woont en zijn Nederelands rijbwijs verlopen was heeft hij dat omgewisseld voor een Frans permit. De overtredingen die hij de laatste 2 jaar hier in Frankrijk heeft opgelopen waren keurig geregistreerd op zijn Nederlands rijbewijs bij de autoriteiten en werden de punten meteen afgetrokken op zijn nieuw rijbewijs.

Bewijst dus dat er wel degelijk geregistreerd wordt en wanneer nodig verwerkt en dit geld niet alleen voor Nederlandse rijbewijs houders in Frankrijk werd hem verteld.

Peter

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2009-04-29 13:05:54

Het hangt allemaal een beetje af van de werklust en ijver van de betrokken gendarme. Overigens blijkt dat nogal wat van de uitgedeelde strafpunten niet daadwerkelijk wordt genoteerd. De belangrijkste oorzaak daarvan: de dames en heren van Hermandad slagen er niet altijd in om de computer te bedienen die de punten moet verwerken en invoeren, zo heeft een onderzoek vastgesteld.

Wim

avatar#8767
Le Thoronet
Berichten: 0
Reacties: 3

#7 Geplaatst: 2012-10-15 15:59:21

Het hangt ook af hoe de bekeuring tot stand is gekomen. Word je geflist door een automaat, ben er vanovertuigd dat je jouw Nederlands rijbewijs moet omruilen. Rennes is strikt in deze.  Hierna worden je punten weldegelijk afgenomen. Ben je staande gehouden door de gendarmerie cq police dan is de kans groot dat na betaling je er niets meer van hoort. Het is wel raadzaam "ALTIJD" de amendes te betalen, Hier vergeten ze dat net als in Nederland niet.

Gar

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#8 Geplaatst: 2012-10-15 19:16:24

Met mijn Nederlandse rijbewijs (heb nu een Frans rijbewijs) 3 keer geflitst (1km, 2 km en 4km...).

Boetes betaald en dat was het. Niet omgeruild en geen punten ingeleverd.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#9 Geplaatst: 2012-10-15 19:50:26

Ook gezien dat andere draadje hier van 'Pierre/Piemar', moet niet gewoon de basale vraag worden gesteld 'waar woont u ?'. A of B, u gedraagt zich naar de aldaar gehanteerde normen.

Peter.