Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Koninginnedag 2009

Auteur Bericht

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#0 Geplaatst: 2009-05-01 00:42:06

Waarschijnlijk hebben jullie ook in LDF het afschuwelijke nieuws gehoord dat op koninginnedag in Apeldoorn een zwarte auto met grote snelheid door een afzetting is gereden, richting de koninklijke bus.

De auto heeft in zijn weg mensen als ledepoppen over de weg gestrooid, met nu al 5 doden tot gevolg en nog een aantal zwaargewonden.

Nederland is in shock

wat is hier aan de hand?

Is dit het einde van de koninginnedag zoals we die tot dusver kenden?

Uiters treurige gebeurtenissen, welke gek doet zoiets

plb

avatar#6865
puk
Berichten: 5
Reacties: 110

#1 Geplaatst: 2009-05-01 01:11:19

Als verdachte (dader) circuleert op internet de naam van Karst Richard Tates, zoek en je zult vinden

Met zelfs het kenteken van de Suzukill swift, de FZ-VL-03, uit 1992.

puk

avatar#7116
Liztophe
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2009-05-02 12:16:15

Een gek, die zorgt voor een tragische Koninginnedag. "Nederland heeft haar onschuld verloren" las ik ergens als titel voor een column (want uiteraard moet elke scribent dit fileren). Hoe vaak ik die titel al niet gelezen heb de afgelopen 10 jaar...

Ik denk eerder dat Nederland zijn vermogen tot rouwen heeft verloren. Vind je het gek met zo'n bemoeizieke overheid die bovenop elk incident springt met een spoeddebat dat er maatregelen genomen moeten worden om het voortaan te voorkomen. Zucht. Zelfs als het midwinter een keer sneeuwt (gek he, in de winter) opent het 8-uursjournaal zowat verontwaardigd om wat de Nederlanders wordt 'aangedaan'.

Ik zit liever hier zonder dat idee dat ik een stom land heb achtergelaten want ik neem liever positieve gevoelens mee. Maar verdomd, ze maken het me wel moeilijk zo.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-05-02 13:52:06

Het is typisch Nederlands-Calvinistisch om elk incident tot de bodem uit te zoeken, liefst door verschillende organen of instanties tegelijk, reeksen van schuldigen dan wel verantwoordelijken aan te wijzen en daarna blijkt dat ongeveer iedereen schuldig was. Vervolgens moeten allerlei systemen op de schop. Srebrenica, Vuurwerkramp, Schipholbrand, Bouwfraude. Nu weer een commissie over de economische crisis. Het lijkt bijna op zelfkastijding.

Frankrijk gaat overigens exact dezelfde kant op.

Vluchten kan niet meer.....

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2009-05-02 18:09:18

Vluchten kan niet meer
‘k zou niet weten hoe
Vluchten kan niet meer
‘k zou niet weten waar naar toe
Hoe ver moet je gaan

Een igloo op Antartica wellicht. Maar ik ben een koukleum en blijf dus het liefst in Zuid-Frankrijk waar het nu enigszins behaaglijk begint te worden. Ik spreek over buitentemperaturen. Het leefklimaat is goed in Frankrijk, evenals dat in Nederland. Maar anders. Het Apeldoorn-incident werd veroorzaakt door een dolle gek, heeft niets te maken met de culturele veranderingen in het koninkrijk.

Het heeft niet zo veel zin om alles tot in de kleinste details uit te zoeken. Gebeurd is gebeurd. In Frankrijk zijn ze op dit punt nog een graadje erger. Onderzoeken naar calamiteiten e.d., duren tien jaar of langer. En vervolgens gebeurt er niets.

Wim